Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m maandag 24 juni van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 24 juni 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Cannabis Sativa

Hoofdsoorten van de wietplanten
Er zijn 3 hoofdgroepen wietplanten namelijk, sativa, indica en ruderalis. Alle drie verschillen ze van elkaar, de groeiplaats en structuur van de wiet. Er ontstonden langzaam nieuwe soorten die door kruisingen ontstaan zijn. Op deze manier combineerden ze alleen de sterke kanten van de plant en kregen hierdoor goede krachtige soorten. De belangrijkste zijn sativa en indica.

De kenmerken van een Sativa wietplant
De verschillen tussen een sativa en indica zijn duidelijk. Een sativa plant heeft deze eigenschappen:

Sativa planten kunnen erg hoog worden
Wietplanten van het sativa soort worden zeer groot, vooral bij een buitenkweek zijn er sativa soorten die wel 3 meter hoog kunnen worden. Ook zal een sativa soort nog heel veel groeien in haar bloeiperiode. Als je een sativa soort in de bloeiruimte zet als ze 8 cm hoog is, kan het goed zijn dat ze 40 centimeter is als haar eerste bloeiverschijnselen te zien zijn!

Waar herken is een Sativa wietplant aan?
Het blad van een sativa is duidelijk anders dan de overige 2 hoofdsoorten. Sativa wietplanten hebben langere en smallere bladeren. Ook zitten de internodes (plaats waar takjes ontstaan) veel verder uit elkaar, hierdoor ontstaat meestal een vrij open plant. Het grote voordeel hiervan is dat ze ook makkelijker te oogsten is.

Verschil in geur van de bloem
Sativa en indica bloemen ruiken verschillend. Een sativa soort ruikte meestal zoeter dan een indica.

De bloeitijd van een sativa is vaak langer dan een indica
Een sativa soort heeft een langere bloeitijd dan een indica soort. Een indica heeft gemiddeld een bloeitijd van 7 tot 9 weken, een sativa heeft bloeitijden van 9 - 12 weken. Hierdoor is een sativa wat lastiger te kweken.

Wat is het effect van een sativa soort?
De eigenschap van de Sativa soorten zijn dat ze je niet lichamelijk moe laten voelen. De sativa geeft je een high gevoel, een helder en actief gevoel zonder dat je lam bent in je benen.

Het blad van een sativa wietplant.
Het blad van een sativa wietplant is langer en smaller.

Welke plant bevat veel sativa eigenschappen?
Haze soorten zijn meestal voornamelijk sativa. Een van de sativa eigenschappen is dat ze langer bloeit dan een indica wietsoort. Wietplanten die langer moeten bloeien van 11 of 12 weken zullen voornamelijk bestaan uit sativa genetica.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL