Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m woensdag 24 april van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 24 april 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

BUITENWIET - Welke buitenwiet voor een buitenkweek

Buitenwiet - welke wietzaden zijn geschikt voor een buitenkweek?
Goede buitenwiet heeft een aantal eigenschappen. Je kunt dus eigenlijk zelf bepalen of een wietplant geschikt is voor buiten. Het belangrijkste is te weten dat iedere wietplant of wietzaadje buiten groeit, een plant hoort gewoon buiten en niet binnen. Dit klopt ook wel want als we binnen kweken doen we ons uiterste best om buiten na te bootsen..
Er is natuurlijk wel verschil tussen de zomers in een ver zuidelijk land en ons koude Nederland. In Nederland zijn niet alle wietzaden of wietplanten even geschikt om buiten te kweken, dit is puur vanwege het vochtige klimaat. Zoek je een wietplant die geschikt is als buitenwiet in Nederland dan moet je er op letten dat ze:

  • sterk is
  • schimmelbestendig is
  • goed tegen een vochtige omgeving kan om toprot te voorkomen

Als je plant aan deze punten voldoet zal ze het prima doen in de tuin, balkon of moestuin.

Wanneer kan ik beginnen met mijn buitenkweek?
Je kunt je buitenkweek op gaan zetten op het moment dat het niet meer vriest. Dat zou ongeveer begin mei moeten zijn. Jonge wietplantjes kunnen totaal niet tegen nachtvorst. Aangezien je daar met een buitenkweek mee te maken kunt krijgen moet je daar rekening mee houden. Een nachtvorst kan een jonge wietplant fataal zijn.

Buitenkweek met wietplanten tegen een schutting.
Buitenkweek met wietplanten tegen een schutting.
Outdoor cannabis kweken.
Outdoor cannabis kweken.

Regenwater of leidingwater voor mijn wietplanten buiten?
Het beste is regenwater, dit is puur en bevat meer voedingsstoffen dan leidingwater. Ook bevat leidingwater meestal een te hoge PH waarde. Probeer je regenwater op te vangen en voed hier je planten mee. Regenwater is het beste vocht voor een wietplant.

Waar moet ik op letten als ik ergens buiten ga kweken? (Guerilla kweek)
Als je buiten gaat kweken heb je te maken met een omgeving die je meestal niet kunt beschermen. Zo lopen er dieren die best een hele wietplant lusten, ook insecten kunnen je oogst helemaal verpesten. Daarbij wil je niet dat de beheerder of wandelaars je planten ontdekken. Er zijn dus nogal wat dingen om rekening mee te houden.

Guerilla kweek in het bos.
Guerilla kweek op een verlaten plek in het bos.

Waar moet ik op letten als ik een wietplant buiten in mijn tuin wil zetten?
Zorg voor zoveel mogelijk zon gedurende de dag. Voorkom dus plaatsen met veel schaduw en zoek plaatsen waar de zon zo lang mogelijk schijnt. Pas op met plaatsen waar mos groeit, als dat het geval is dan is de omgeving veel te vochtig voor een wietplant. Je zult hierdoor gegarandeerd problemen krijgen op het moment dat de plant in bloei gaat of is.

Buiten wiet kweken in een pot
Het buiten kweken in een pot heeft een heel groot voordeel. Je kunt je plant namelijk altijd verplaatsen en haar hierdoor optimaal zonlicht geven. Een nadeel is dat ze beperkt wordt in haar groei doordat ze in een pot staat, heel groot zal ze waarschijnlijk niet worden.

Buiten wiet kweken in de volle grond
Waar moet ik op letten als ik in de volle grond ga kweken? Als je buiten in de volle grond gaat kweken zoek je eerst een geschikte plaats, niet teveel in de schaduw van bomen e.d. Een wietplant in de volle grond moet je meestal ook voeden. In een moestuin waar al andere gewassen gegroeid hebben is de grond rijk aan allerlei stoffen terwijl in de vrije natuur de grond meestal veel armer is. Een wietplant in de volle grond kan, afhankelijk van het soort, wel 3 meter hoog worden!

Cannabis plant buiten in een pot.
Wietplant buiten in een pot.
Een wietplant in de volle grond kan enorme proporties aannemen.
Een enorme wietplant in de volle grond.

Wat is goede grond voor buitenwiet?
Als je in een pot kweekt dan kun je het beste stekgrond nemen of je koopt speciale grond met voedingselementen bij een growshop. Als je een guerilla kweek op wil zetten, in het bos of ergens in de natuur, dan moet je de goede ondergrond kiezen. Ten eerste is het erg goed als de grond waarin je wietplant groeit vrij los van structuur is, aangetrapte harde grond is voor de wortels lastiger groeien. Op plaatsen waar brandnetels groeien heeft de grond een ideale zuurtegraad (PH waarde) voor wietplanten.

Wietplant klaar om te oogsten.
Wietplant buiten (oogstrijp).
Cannabis planten op een balkon in Barcelona.
Wietplanten op een balkon in Barcelona.
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL