Hoe moet ik een wietplant klieven?

Hoe moet ik mijn wietplant klieven?
Het klieven van een wietplant. Wanneer de bloemtoppen van de vrouwelijke wietplant goed ontwikkeld zijn, passen we een kunstgreep toe om de wietplant tot een hogere THC-produktie aan te zetten. Klieven is afkomstig uit Zuidoost Azië.

Hoe moet je een wietplant klieven?
We binden onder de onderste zijtakken een stuk touw (of tyrips) stevig om de stengel. Vervolgens drukken we een scherp mes in de vezelrichting dwars door de stengel heen, net onder het touw. We drukken dit mes naar beneden totdat je een snede hebt van ongeveer 10 cm lang. Deze snede moet nét boven de grond eindigen. Laat het mes nog even zitten.

Zijaanzicht na klieven wietplant.
Zijaanzicht na klieven stam wietplant.
Vooraanzicht na klieven wietplant stam
Vooraanzicht na klieven stam wietplant.

Op deze fotos hierboven kun je zien hoe een gekliefde wietplant eruit ziet.

Door deze snede drukken we vervolgens een stokje dat de dikte heeft van een potlood. Dit gaat het beste door het mes terug te drukken tot iets boven het midden en het mes vervolgens 90 graden te draaien. Tussen de beide helften ontstaat een opening waardoor je het stokje makkelijk tussen beide helften kunt plaatsen. Na het plaatsen van het stokje breng je het mes terug in de rechte positie en trek het er voorzichtig uit. Het stokje voorkomt dat beide stengelhelften weer tegen elkaar trekken. Het touwtje boven de snede dient om verder inscheuren van de stengel te voorkomen.

Krijg mijn wietplant meer THC door het klieven?
Deze ingreep heeft tot gevolg dat de opwaartse sapstroom van de plant gestoord wordt. Dit dood de plant niet maar er worden daardoor wel minder voedingsstoffen en water naar de toppen vervoerd. Als gevolg daarvan stopt de vegetatieve groei. In plaats daarvan gaan de kliertjes extra THC afscheiden om de nu sterkere uitdroging te voorkomen.

Voorbeeld gekliefde stam wietplant.
Voorbeeld gekliefde stam wietplant.
Gesplitste stam van een wietplant.
Gesplitste stam van een wietplant.
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL