Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m vrijdag 12 april van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 12 april 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Een wietplant oogsten - Hoe moet ik mijn wietplant oogsten?

Oogsten van je wietplant (Cannabis plant) - Hoe moet ik oogsten?
Als je gaat oogsten is het handig alles van tevoren in orde te maken, zorg voor een schone werkomgeving, een goede schaar, plastic handschoentjes en zorg dat je drooghok klaar is voor gebruik. Begin met het wegknippen van alle grote bladeren, zo houd je een plant over met veel kleine blaadjes en geen groot blad. Knip ongeveer een halve centimeter blad rondom je toppen weg, de uitstekende wietblaadjes zullen indrogen en krimpen.

Oogsten wietplant.
Een wietplant oogsten: het knippen van de toppen totdat je een mooie egale top overhoudt.

Oogsten - Het grof knippen van je plant
Het makkelijkst is de plant in de pot of in de grond te laten staan en dan het grote blad eraf knippen totdat er uiteindelijk een kale plant zonder blad overblijft.

Oogsten - De toppen knippen
Knip al het blad rondom de toppen weg totdat je een mooie egale top overhoudt. Bij het wegknippen van het uitstekende blad laat je ongeveer een halve centimeter tot een centimeter blad zitten, dit droogt namelijk in en zit meestal nog vol met THC. Als je goed naar het blad kijkt dan zul je zien hoe dichter je bij de top komt hoe meer witte kristallen erop zitten, knip dus niet het blad weg waar de witte kristallen op zitten!

Het trimmen van de wiettoppen.
Het trimmen van de wiettoppen.
Het drogen van de cannabis toppen.
Het drogen van de geknipte toppen.

Tips voor het oogsten van je wietplant

  • Bij het knippen ontstaat er THC op je schaar. Probeer dit er voorzichtig af te schrapen en later te gebruiken ;)
  • Het nadeel is dat je na een tijd je schaar niet meer open of dicht krijgt, zo plakkerig kan het worden. Maak je schaar schoon met lauwe melk, je zult zien dat je je schaar zo weer schoon hebt.
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL