Nu 25% korting op alle zaden van ons .

Profiteer t/m woensdag 24 juli van 25% korting op alle zaden van ons Huismerk. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want deze actie loopt slechts t/m 24 juli 2024.

Huismerk wietzaden met 25% korting!

KWEEKLAMPEN - Welke lamp voor je wietplanten?

Welke lampen moet ik gebruiken in de groeiperiode?
In de groeiperiode heeft de plant cool white en warm white kleuren nodig. Dit zijn andere kleuren dan dat je wietplant nodig heeft in haar bloeiperiode. Je kunt het beste voorkweken onder een TL buis met het juiste kleurenspectrum (cool white en warm white).

Kan een wietplant groeien onder een bloeilamp?
Ja dit kan, maar je jonge wietplantjes groeien wat beter indien ze de juiste kleuren licht krijgen, vandaar dat je beter kunt groeien onder TL verlichting en bloeien onder een bulp. Een bloeilamp bevat veel meer geel in het licht, iets wat wietplanten erg prettig vinden tijdens de bloeiperiode. Een ideale groeilamp zijn TL buizen met cool white en warm white kleuren.

Een HPS kweeklamp aan en uit.
Een HPS kweeklamp aan en uit.
Een kleiner formaat HPS lamp.
Een kleiner formaat HPS lamp.

Kan een wietplant bloeien onder een groeilamp?
Ja dat kan, maar je opbrengst wordt aanzienlijk minder. Je kunt onder kleine verlichting je wietplant laten groeien, dus ook onder gewone huis tuin en keuken verlichting, de opbrengst en kwaliteit zal veel en veel minder goed zijn dan wanneer je bloeit onder een daarvoor geschikte bulp lamp.

Welke lampen zijn geschikt voor de bloeiperiode?
Philips maakt erg goede lampen. Heb je een kleine ruimte van maximaal 1x1 meter dan is de Philips son-t-pia 400 Watt een zeer goede keuze. Gegarandeerd een goede opbrengst!

Hoeveel oogsten kan ik draaien met een bloeilamp?
Je kunt met een lamp ongeveer 4 oogsten draaien, hierna zal de lichtintensiteit afnemen. Dit is voor het blote oog niet zichtbaar, maar je zult het zeker merken aan de hoeveelheid wiet die straks van je wietplantje af komt.

Hoe ziet een bloeilamp eruit?
Hieronder zie je een Philips SON-T-pia 400 Watt, dit is een van de betere lampen die beschikbaar zijn.

Philips kweeklamp type SON-T-pia 400 watt.
Bloeilamp van Philips type SON-T-pia 400 watt.
HPS lampen van het merk Gwell.
Verschillende HPS kweeklampen

Tips voor bloeilampen

Pas op voor de warmte van de bloei kweeklamp
Hang de lamp niet te dicht bij de planten, de kans dat je toppen verbranden door de warmte is groot.
Bij een 400 watt lamp zorg je dat de afstand van de kweeklamp tot de bovenste uiteinde van de wietplant niet minder is dan ongeveer 50 centimeter.

2e hands lampen
Koop geen tweedehands kweeklampen en al helemaal geen bloeilampen. Je kunt namelijk nergens aan zien hoeveel oogsten de lamp al gebrand heeft. Koop een bloeilamp nieuw, ze kosten net iets meer dan 20 euro.

Wiet kweken onder led verlichting - of led lampen.
Een andere manier om je wietplant in de groeiperiode te voorzien van het juiste licht is het gebruik van LED verlichting. Led lampjes zijn redelijk nieuw in de kweekwereld maar de resultaten zijn erg goed.

Waarvoor gebruik ik led lampen bij mijn wietplant?
Voornamelijk wordt ledverlichting gebruikt in de groeiperiode. In deze periode heeft de wietplant bepaalde kleuren licht nodig, anders dan in de bloeifase. De ledlampen zorgen voor een extreme groei in vergelijking met andere groeilampen, als TL, Metal Halide of hogedruk kwiklampen.

Voeding voor de plant bij gebruik van LED kweek verlichting
Planten die onder ledlampen worden gekweekt hebben relatief weinig vocht en voeding nodig. Dit geldt met name voor de bloeiperiode, maar ook tijdens de groei. Led kweeklampen worden niet heet, waardoor planten minder stressen en transpireren. Neem als uitgangspunt dat de planten ongeveer 25% tot 30% van het water en voeding verbruiken dan normaal bij HPS verlichting nodig is.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL