Low Stress Training

Wat betekent LST
LST is een afkorting voor de Engelse termen "Low Stress Training".

Hoe ziet een LST kweek eruit?
Je wietplant groeit normaal recht omhoog. Echter ga je je plant nu dusdanig geleiden dat ze plat (horizontaal) gaat groeien en bloeien. Door het platleggen van de wietplant zullen de onderste scheuten veel meer licht krijgen waardoor er ook op de kleinere scheuten grotere toppen ontstaan. Je begint al heel vroeg met het voorbereiden van je LST kweek. De jonge wietplantjes (zaailingen) ga je vanaf het begin al ombuigen. Als je hiermee wacht dan is de stam te dik om deze met een mooie soepele curve te buigen. De kans dat je tak knakt is erg groot.

Wat is het doel van LST (Low Stress training)
De bedoeling van een LST kweek is een hogere opbrengst. Als je op deze manier je planten kweekt dan heb je uiteindelijk wat meer opbrengst dan dat je deze LST techniek niet toe zou passen. Echter is het ook niet zo dat je hierdoor véél meer kunt oogsten. De verschillen zijn niet zo groot maar het is wel heel leuk om het te proberen en de resultaten te testen van deze manier van kweken.

Low Stress Training bovenaanzicht.
Bovenaanzicht Low Stress Training toepassing.
Low Stress Training zijaanzicht.
Zijaanzicht Low Stress Training toepassing.

Welke wietplanten zijn geschikt voor een LST
Wietplanten die geschikt zijn voor een SCROG kweek zijn ook geschikt voor een Low Stress Training methode. Deze wietplanten hebben bijvoorbeeld wat soepelere takken zodat je ze makkelijk kunt buigen. Bij een SCROG kun je haar makkelijk onder het gaas of de gespannen touwtjes geleiden.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL