Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m woensdag 24 april van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 24 april 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Binnen wiet kweken

Hoe moet ik wiet binnen kweken

Waar heb ik altijd mee te maken als ik binnen wiet kweek?
Indien je besluit om zelf je wietplantje te kweken is het raadzaam om na te gaan waaraan je minimaal moet voldoen en wat een wietplant van je vraagt. Het onkiemen van het wiedzaadje is eenvoudig, maar daarna zul je echt voor haar moeten zorgen om je wietplant succesvol groot te zien worden.

Wanneer gaat een wietplant stinken of ruiken?
Een wietplant heeft een bepaalde geur. Het sterkst ruikt een wietplant als ze in bloei staat. Ook kunnen wietplanten in het groeistadium ook al ruiken, hiervoor moet je wel iets dichter bij de plant komen. Een een wietplant in de bloei laat je hele huis naar de wiet ruiken. De oplossing om je geur te neutraliseren is het gebruiken van een koolstoffilter in je kweekkast.

Hoeveel frisse lucht moet mijn wietplant hebben?
Een wietplant houdt van frisse lucht. Zorg dus dat je een mogelijkheid hebt om frisse lucht aan te zuigen. Deze lucht hoeft niet van buiten te komen, een goed geventilleerde ruimte is prima. De lucht die in je woonkamer (mits geventileerd) moet voldoende zijn.

Binnen wiet kweken in een kweektent.
Amnesia Haze wietplant in kweekruimte.

Waar kan ik mijn eigen wietplant kweken?

Je kunt je planten binnen in een kweekkast kweken. Je kunt ook een slaapkamer inrichten maar ik ga er vanuit dat je kweekt in een kweektent of kast van max 1x1x2 meter.

Waar moet een goede kweekruimte aan voldoen?
Om succesvol een wietplant te kweken moet je voor een aantal zaken zorgen. Je hebt bijvoorbeeld stroom nodig, ook is verse lucht van groot belang en je kweekruimte mag geen licht naar buiten doorlaten en dus ook geen licht van buiten naar binnen.

Wiet kweken op een zolder
Als je wiet wilt gaan kweken op een zolder dan heb je te maken met een paar nadelen. Meestal zijn de muren schuin waardoor je de hoogte niet optimaal kunt gebruiken. Ook is op een zolder vaak de temperatuur te hoog omdat warmte bovenin blijft hangen.

T5 lampen in een kweekkast.
Wiet kweken in een kweekkast.

Kweken in een slaapkamer
In de meeste slaapkamers is de temparatuur een probleem, vooral bij kamers met het raam op het zuiden gericht. Het voordeel van een slaapkamer is dat de muren meestal recht zijn en je dus optimaal gebruik van de ruimte kunt maken. In een slaapkamer mag er geen licht naar binnen en geen licht naar buiten. Dit is niet altijd handig omdat er een raam in de slaapkamer aanwezig is.

Kweken in een kelder
De kelder is de meest ideale plaats om een kweekruimte te plaatsen. Een voorwaarde is wel dat de kelder kamertemperatuur moet zijn en niet te vochtig. Een nadeel kan zijn dat je niet direct toegang hebt tot verse aanvoer lucht. Het voordeel van een kelder is dat je je kweektent of kast niet lichtdicht hoeft te maken.

5 wietplantjes in een kweekkast.
Wietplant binnen in een ruime pot.

De beste zaden om binnen wiet te kweken

Welke wietzaadjes zijn het meest geschikt om binnen wiet mee te kweken?
Het grootste deel van de binnen wietzaadjes.nl aangeboden zaden is zowel geschikt voor een binnen als een buiten kweek. Het wiet kweken binnenshuis is echter wat lastiger dan een buiten kweek. Via de hieronder vermelde button vind je een verzameling van allerlei soorten die geschikt zijn om binnen te kweken. Binnen kweek wietzaadjes bestellen? De beste zaden voor een geslaagde binnenkweek vind je hier!

Bekijk alle ruim 1900 feminised wietsoorten geschikt voor een binnen kweek overzichtelijk op deze pagina:

Binnenkweek zaden kopen


Keuze aanbod binnen kweek zaden verfijnen

Ben je op zoek naar zaden voor een binnenkweek met specifieke eigenschappen? Maak dan gebruik van onze unieke filters om je keuze binnen ons totale assortiment Binnenkweek zaden te verfijnen. De beschikbare opties om de voor jou beste cannabis zaden om thuis te kweken te kiezen zijn o.a.: de prijs, het merk, genetica, de soort, de kweek opbrengst, de medicinale werking, de hoogte van de plant binnen, het THC en CBD gehalte en het effect van het roken van de van de plant afkomstige wiet.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL