INDICA - Wat is een indica wietsoort?

Hoofdsoorten van de wietplanten
Er zijn 3 hoofdgroepen wietplanten namelijk, sativa, indica en ruderalis. Alle drie verschillen ze van elkaar, de groeiplaats en structuur van de wiet. Er ontstonden langzaam nieuwe soorten die door kruisingen ontstaan zijn. Op deze manier combineerden ze alleen de sterke kanten van de plant en kregen hierdoor goede krachtige soorten. De belangrijkste zijn sativa en indica.

De kenmerken van een indica wietplant

De verschillen tussen een sativa en indica zijn duidelijk. Een indica plant heeft deze eigenschappen:

Wordt een indica wietsoort groot?
Indica wietsoorten worden minder groot dan de sativa. Het voordeel is dat je ze dus makkelijk een beetje beschut op kunt stellen, ideaal voor een balkon of tuin.

Hoe ziet het blad van een indica eruit?
De indica plant ziet er anders uit dan de sativa. De bladeren van een indica zijn meestal breder en korter. Ook is de plant meer gevuld met blad, haar internodes (vertakkingen van takjes) zitten dichter op elkaar en hierdoor is het knippen van de wietplant iets lastiger dan bij een sativa.

Welke geur geeft een indica wietplant?
De geur van een indica soort is zeer indringend en erg sterk. Veel sterker dan een sativa soort.

Wat is het effect van een indica?
Deze soort geeft je een meer stoned dan high gevoel. Na het gebruik zul je je lichamelijk wat slomer voelen, ideaal voor een avond bankhangen maar minder geschikt voor een actieve dag.

Het blad van een indica wietplant.
Het blad van een indica wietplant is breder en korter.
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL