KOOLSTOFFILTERS - Wat is een koolstoffilter?

Wat is een koolstoffilter en waarvoor dient het?
Een koolstof filter is een speciaal filter om in je kweekruimte te hangen. Deze heb je nodig als je de wietgeur wilt laten verdwijnen. De actieve koolstof in het filter neutraliseert de negatieve geur ionen die de geur veroorzaken.

Wanneer heb ik een koolstoffilter nodig?
Dat ligt eraan hoe je woont of dat je wat te verbergen hebt. De geur van wiet is zeer herkenbaar en indringend, het is echt van belang dat je omgeving dit niet ruikt en dit bereik je alleen met een goed koolstoffilter. Een filter is alleen van belang voor binnenkweek, buiten zul je niet zo heel veel last hebben van de geur, let wel op, als de wind verkeerd staat kunnen je buren het waarschijnlijk toch ruiken, de geur van wiet herkennen is een ander verhaal.

Koolstoffilter vooraanzicht.
Vooraanzicht van een koolstoffilter.
Koolstof filter zijaanzicht.
Zijaanzicht van een koolstof filter.

Wanneer kan ik geen koolstoffilter gebruiken?
Het is zeer belangrijk dat men de koolstoffilter niet in een ruimte gebruikt wordt waar de luchtvochtigheid hoger oploopt dan 80 a 90%, dit vanwege het feit dat een hogere luchtvochtigheid ervoor zorgt dat het filter zijn geurneutraliserend vermogen verliest.

Is een koolstoffilter onderhouds vrij?
Niet helemaal, het is belangrijk om de hoes die om het koolstoffilter heen zit zo nu en dan schoon te maken. Dit doe je het beste met de hand met een temperatuur beneden de 30 graden. Dit schoonmaken is nodig omdat stof de hoes afdekt en de afzuigcapaciteit zal verminderen. Zorg als je de hoes terug plaatst dat deze echt goed droog is. Als het koolstoffilter vochtig wordt zal het zijn werking verliezen.

Hoelang gaat een koolstoffilter mee?
De levensduur van een koolstoffilter is ongeveer 3 a 4 oogsten, hierna is deze aan vervanging toe omdat het filter in werking afneemt.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL