Let op! Deze wiet kweekinformatie is uitsluitend bestemd voor de thuiskweker.

FIMMEN - Wietplant fimmen, hoe moet dat?

Fimmen
Het fimmen van je wietplant is eigenlijk hetzelfde als toppen. Bij fimmen knip je het bovenste gedeelte af van de knoop waar de vertakking komt. Misschien is een plaatje handiger.

Wietplant fimmen

De rode lijn is de lijn waar je haar afknipt. Fimmen moet je, in tegenstelling tot toppen, niet met je handen doen. Pak hiervoor een schone scherpe schaar en knip het stukje er in een keer netjes af. Ook hier geldt dat je er gewoon mee moet experimenteren, doe het met gevoel en wijk niet teveel af van het rode streepje op de afbeelding. Ik heb zelf ooit een buitenplant gefimt en ik kreeg 4 hoofdtoppen! Na het fimmen wacht je een dag of vier en dan kun je al een beetje zien welke kant het op gaat.

Wietplant na het fimmen waarbij er een extra 3e top is ontstaan.

Op deze afbeelding zie je het resultaat van een wietplant die gefimt is. Zoals je ziet is het fimmen van de wietplant gelukt, er ontstaat een extra 3e top. Zelfs aan de middelste top ontstaat weer een zijtakje. Het kan zelfs zijn dat er drie extra groeischeuten ontstaan na het fimmen.

Houd in de gaten dat niet iedere wietplant van fimmen houdt!

Vanaf wanneer man ik een wietplant fimmen?
Je mag een wietplant pas fimmen als ze minimaal 2 zij vertakkingen heeft, je kunt de 3e dus fimmen. Je kunt natuurlijk ook later in de groeiperiode fimmen. Je kunt nog tot maximaal een week voor de bloemvorming fimmen.

Hoe is het woord fimmen ontstaan?
Het gaat rond dat het woord FIM staat voor : Fuck I Missed. Ze bedoelen dus eigenlijk dat ze de bedoeling hadden te toppen, toen uitgeschoten zijn en dat dus verkeerd gedaan hebben. Dus je zou kunnen zeggen dat het fimmen door een fout is ontstaan, zeggen ze..

Heb je aanvullingen of verbeteringen?
Gebruik ons contactformulier!

x

Product succesvol toegevoegd aan jou winkelmand.

Afrekenen