FIMMEN - Wietplant fimmen, hoe moet dat?

Fimmen
Het fimmen van je wietplant is eigenlijk hetzelfde als toppen. Bij fimmen knip je het bovenste gedeelte af van de knoop waar de vertakking komt. Misschien is een plaatje handiger.

Het verschil tussen fimmen en toppen.
Het verschil tussen fimmen en toppen.
Een recent gefimde wietplant.
Een recent gefimde wietplant.

De witte lijn is de lijn waar je haar afknipt. Fimmen moet je, in tegenstelling tot toppen, niet met je handen doen. Pak hiervoor een schone scherpe schaar en knip het stukje er in een keer netjes af. Ook hier geldt dat je er gewoon mee moet experimenteren, doe het met gevoel en wijk niet teveel af van het witte streepje op de afbeelding. Ik heb zelf ooit een buitenplant gefimt en ik kreeg 4 hoofdtoppen! Na het fimmen wacht je een dag of vier en dan kun je al een beetje zien welke kant het op gaat.

Close-up van een gefimde wietplant.
Close-up van een gefimde wietplant.
Extra toppen na het fimmen van een wietplant.
Extra toppen na het fimmen van een wietplant.

Op deze afbeelding zie je het resultaat van een wietplant die gefimt is. Zoals je ziet is het fimmen van de wietplant gelukt, er ontstaan extra toppen. Aan een aantal toppen ontstaan zelfs weer zijtakjes. Het kan zelfs zijn dat er drie extra groeischeuten ontstaan na het fimmen.

Houd in de gaten dat niet iedere wietplant van fimmen houdt!

Vanaf wanneer man ik een wietplant fimmen?
Je mag een wietplant pas fimmen als ze minimaal 2 zij vertakkingen heeft, je kunt de 3e dus fimmen. Je kunt natuurlijk ook later in de groeiperiode fimmen. Je kunt nog tot maximaal een week voor de bloemvorming fimmen.

Hoe is het woord fimmen ontstaan?
Het gaat rond dat het woord FIM staat voor : Fuck I Missed. Ze bedoelen dus eigenlijk dat ze de bedoeling hadden te toppen, toen uitgeschoten zijn en dat dus verkeerd gedaan hebben. Dus je zou kunnen zeggen dat het fimmen door een fout is ontstaan, zeggen ze..

Heb je aanvullingen of verbeteringen?
Gebruik ons contactformulier!

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL