Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m maandag 24 juni van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 24 juni 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Bloeifase - De wietplant in bloei

Wanneer gaat een wietplantje bloeien?
Als de dagen korter worden gaat de wietplant bloeien. De wietplant begint dus te bloeien op het moment dat ze minder uren licht krijgt. Je kunt dit kunstmatig doen door de branduren van je lamp aan te passen. Vanaf het moment dat de lichturen minder worden kun je beginnen met het tellen van het aantal weken, zo weet je ongeveer wanneer de bloemen rijp zijn om te oogsten. Een wietplant gaat bloeien bij 12 uur licht en 12 uur donker. Bij 18 uur licht en 6 uur duister zal ze alleen maar groeien en groeien.

Hoe kan ik zien dat mijn wietplant in bloei staat?
Op deze afbeelding zie je een Low Ryder 2 van Joint Doctor (zelfbloeier), ze staat nu ongeveer 2 weken in bloei. Zoals je ziet beginnen zich lange witte haren te vormen, het begin van de bloei.


Welke voeding moet ik gebruiken voor mijn wietplantje?
Indien je voeding gebruikt is het van groot belang dat ze in de bloeiperiode andere voeding krijgen dan in de groeiperiode. Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing om te voorkomen dat je planten er alleen maar slechter van worden.

Low Ryder 2 (zelfbloeier) die 2 weken in bloei staat.

Wat zijn zelfbloeiers? (autoflowering)
Deze soort groeit en bloeit daarna direct ongeacht het aantal uren licht. Deze autoflower zaden zullen een plant opleveren die gaat bloeien als ze bijna volgroeid is. Dit gaat volledig automatisch zonder dat de lichturen veranderen. Buiten kun je deze soort nog tot eind augustus op laten groeien. Zelfbloeiers is een nieuw fenomeen in de kweekwereld en neemt razendsnel in populariteit toe. Het aantal soorten zelfbloeiers groeit. Er worden al een aantal zeer bekende wietsoorten aangeboden als zelfbloeiers en dit zal alleen maar toenemen. Op onze website tref je een aantal wietzaden aan die zelfbloeiers (autoflowering) zijn. Kijk bij de merken Joint Doctor en Lowlife maar ook Dutch Passion heeft autoflowering soorten.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL