Nu 25% korting op alle zaden van ons .

Profiteer t/m woensdag 24 juli van 25% korting op alle zaden van ons Huismerk. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want deze actie loopt slechts t/m 24 juli 2024.

Huismerk wietzaden met 25% korting!

HASJ - Hoe maak je zelf hasj?

Zelf hasj maken - de uitleg

Wat is hasj?
Hasj is geperste THC van de vrouwelijke wietplant. Een vrouwelijke wietplant heeft witte kristallen op haar toppen, ook wel trichomen genoemd. Deze trichomen bevatten de stof THC waar je stoned van wordt. Hasj is dus een zeer pure vorm van THC.

Waarvan maak je hasj?
Hasj kun je zelf maken van alle delen van de plant die trichomen bevatten. Dat is dus de bloem zelf (de wiet) maar ook de bladeren. Niet al het blad is geschikt om hasj te maken, ook hier is het belangrijk dat er trichomen op de bladeren zitten. Meestal zitten deze trichomen op bladeren die zich dicht bij de top bevinden of daaruit groeien. Gewoon blad zonder witte kristallen is niet geschikt om hasj te maken. Meestal wordt hasj gemaakt van het afval van het knippen van de toppen, het zogeheten knipafval.

Hasj wordt gemaakt van geperste trichomen.
Close-up trichomen die de THC van de Hasj bevatten.
De trichomen op de wietblaadjes zijn duidelijk zichtbaar.
De trichomen op de wietblaadjes zijn duidelijk zichtbaar..

Dit is de uitleg om op een makkelijke manier zelf hasj te maken. Er zijn verschillende manieren om zelf je eigen hasj te maken.

STAP 1
Je begint met het scheiden van de trichomen van de plant. Dit doe je door je knipafval of je plantdelen te zeven. Op deze manier vallen de trichomen door de zeef en houd je in je zeef het echte afval over. Zorg dat je trichomen op een schone ondergrond vallen waar je de trichomen (THC) ook makkelijk vanaf krijgt. Als je te lang zeeft vallen er steeds meer stukjes blad door de zeef die de kwaliteit van de hasj iets naar beneden halen. Zeef dus niet te lang.

STAP 2
Schraap de trichomen (THC poeder) bij elkaar en verpak dit in het plastic van bijvoorbeeld een omhulsel van een pakje sigaretten. Doe er een paar druppels water bij en pers de trichomen in het plastic goed hard samen.

STAP 3
Verpak dit weer in een strook nat kranten papier en druk ook dit strak samen zodat er een compact en hard pakketje ontstaat. Zorg dat er 2 of 3 lagen krantenpapier om de verpakking zit. Zorg ook hier weer dat het strak verpakt is, druk het flink aan.

STAP 4
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Leg de hasj, verpakt en wel, in de oven gedurende 10 minuten. Na 10 minuten haal je het verpakte blokje uit de oven laat deze drogen.

Zeven van het knipafval en de plantdelen met THC.
Zeven van het knipafval en de plantdelen met THC.
Zelf gemaakte Hasj van de geperste trichomen die THC bevatten.
Zelf gemaakte Hasj van de geperste trichomen die THC bevatten.

TIP - Een goedkope zeef
Een goed alternatief om je trichomen te zeven is een panty. Je moeder heeft ze vast wel ;) Een klein nadeel is dat trichomen hier aan blijven plakken, er zijn ook speciale zeven in de handel alleen deze zijn erg duur.

TIP - Het zeven van de THC
Zorg dat je trichomen na het zeven op een lichte en schone ondergrond vallen, op deze manier kun je duidelijk zien hoeveel er ligt.

TIP - Voordat je gaat zeven
Het is handig om je knipafval een nachtje in de vriezer te leggen voordat je gaat zeven. Door de kou laat de THC makkelijker los van de plant en hierdoor wordt het zeven wat eenvoudiger.

TIP - Sativa en Indica
De trochomen op een sativa plant zijn groter dan de kristallen op een indica plant, voor optimaal resultaat zul je dus per soort een andere zeef moeten hebben.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL