Nu 25% korting op alle zaden van ons .

Profiteer t/m zondag 24 september van 25% korting op alle zaden van ons Huismerk. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want deze actie loopt slechts t/m 24 september 2023.

Huismerk wietzaden met 25% korting!

Low Stress Training (LST)

Low Stress Training (LST)
7 min.

Wietplanten hebben de eigenaardigheid om in de vorm van een kerstboom te groeien. Om tot hogere opbrengsten te komen, kun je je wietplanten toppen/fimmen en snoeien voor hogere opbrengsten. Dit gaat echter wel gepaard met een dosis stress, die je juist wilt voorkomen. Low Stress Training, afgekort LST, zorgt voor weinig tot geen stress, zodat je wietplanten krachtig kunnen door groeien en bloeien. Wat betekent dit concreet, waarom zou je het doen en wat voor resultaten mag je verwachten als je dit doet?

 

Wat is LST?

Low Stress Training is een kweekmethode waarbij je zorgt dat je wietplanten zo effectief mogelijk groeien en bloeien. Dit doe je door ze als zaailing al om te buigen, waardoor je de focus legt op horizontale groei. Zoals je weet wil een wietplant naar het licht toe (lees: omhoog) groeien. Als je haar opzij forceert, door de takken steeds opzij te buigen, krijgen ook de lager gelegen toppen meer licht. Dit stelt ze in staat om uit te groeien tot volwaardige, dikke toppen. Terwijl ze anders klein en fluffy waren gebleven, of misschien tijdens het snoeien wel gesneuveld waren.

Low Stress Training in 4 stappen.
Low Stress Training in 4 stappen.

 

Wat doet Low Stress Training?

Het effect is dus dat elke top volledig belicht en belucht zal worden. Met alle positieve voordelen van dien. Iets meer werk dan normaal, maar dat is te zien als een hoop buigen en vastbinden. Door de takken te buigen en met draad vast te binden, groeit je wietplant in elke vorm die je wilt. Hiermee kun je dus de groei manipuleren, kwekers binden hun planten verder vast aan speciaal daarvoor geplaatste rekken, zoals bij het scroggen. Ook kun je ze vrij simpel vastzetten aan je potten, door wat gaatjes te boren in de randen.

 

Waarom wietplanten trainen

Je traint wietplanten op deze manier, voornamelijk om stress te voorkomen. Doordat ze op natuurlijke wijze door zullen groeien, zal Low Stress Training haast geen stress veroorzaken. Dit heeft als voordeel dat je wietplanten niet zullen stoppen met groeien of bloeien direct na het toepassen van LST. Wanneer je besluit te toppen of te fimmen, zul je meer stress veroorzaken en hier hebben je wietplanten dan ook meer onder te lijden.

 

Historie LST

Toppen, snoeien, fimmen, ombuigen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke techniek is in het leven geroepen om de opbrengst te verhogen. Low Stress Training zal dan ook voor een aanzienlijk hogere opbrengst zorgen. Verwacht echter geen wonderen, wellicht lukt het je om je oogst met 10-20% te verhogen. Belangrijker is dat elke top die groeit zich maximaal kan ontwikkelen en je het uiterste uit je toppen haalt! Zo voorkom je vooral teleurstelling, aangezien je niet de helft aan fluffy toppen zult hebben. Elke top, van onder tot boven, zal volwaardig ontwikkelen en de ruimte krijgen om compact, maar toch lekker dik te worden.

 

Wanneer met Low Stress Training beginnen

De groeifase is dé fase om te beginnen met Low Stress Training (LST). Het liefst zelfs al vanaf het prille stadium waarin je wietplant nog een schattige, kleine zaailing is. Zo blijft ze uiterst beweeglijk en laat ze haarzelf goed leiden. Je wilt dus een maximaal oppervlak bereiken aan toppen die zo veel mogelijk licht opvangen. Door dit in de vroege groeifase op te zetten, profiteer je maximaal gedurende de bloeifase. In de bloeifase zullen je takken ook verhouten, waardoor ze niet meer makkelijk te leiden zijn, zonder dat er (groot) risico is op het afbreken van een tak. Door in de groeifase al driftig aan de slag te gaan, voorkom je dus risico en zorg je dat je wietplanten bij aanvang van de bloeifase klaar zijn om dikke toppen te produceren.

Begin LST het liefst zo snel mogelijk.
Begin LST het liefst zo snel mogelijk.
LST zorgt voor kleinere planten met een hogere opbrengst.
LST zorgt voor kleinere planten met een hogere opbrengst.

Behulpzaam hormoon: auxine

Auxine is een machtig hormoon dat huishoudt in je (wiet)planten. Om het makkelijk te houden, Auxine zorgt dat je planten naar het licht toe groeien. Ook zorgt dit hormoon dat de meeste groeikracht naar de hoogst gelegen top gaat. Normaliter is dit dus de hoofdtop, maar tijdens een LST kun je dit mooi spreiden over alle takken. Laat een lager gelegen tak bijvoorbeeld iets hoger groeien, op het moment dat je wil dat er meer energie naar die specifieke tak toe gaat. Op deze manier kun je Moeder Natuur een aardige hand helpen.

 

Low Stress Training uitvoeren

Begin met het ombuigen van je prille zaailing of beginnende wietplant. Dit kun je doen door de plant haast horizontaal te buigen en haar vervolgens vast te binden. Zo zal ze weer omhoog willen groeien, waarna je haar weer horizontaal ombuigt. Een makkelijke methode is door gaatjes in de randen van je potten te boren, waar je simpelweg touwtjes aan kunt bevestigen. Door deze techniek tot in de puntjes te beheren, kun je uiteindelijk ook een perfecte scrog-kweek opzetten. Je hebt immers niet veel meer nodig dan een schaar, wat touw, schroeven en een schroevendraaier. Al zou je de schroeven en schroevendraaier al niet nodig hebben, als je het touw rechtstreeks door/aan de gaten in de pot knoopt.

Opzij gebogen takken wietplant na LST.
Opzij gebogen takken wietplant na LST.

 

LST Voor- en nadelen

Door de horizontale groei te stimuleren is één van de grote voordelen al dat je in kleinere ruimtes uit de voeten kunt. Mocht je buiten wiet kweken en je wietplanten uit het zicht willen houden, dan kun je op deze wijze ook lekker discreet kweken. Ideaal! Welke voor- en nadelen mag je nog meer verwachten? Nog even kort op een rij:

Voordelen

  • Weinig stress, in het bijzonder een uitkomst bij wietplanten die niet tegen al te veel stress kunnen. Er zijn gevoelige soorten die hierdoor eerder geneigd zijn om hermafrodiet te worden. Door enkel LST toe te passen ben je er haast zeker van dat ze dermate weinig stress ervaart, dat dat in ieder geval geen problemen kan opleveren.
  • Maximale opbrengst – Alle toppen zullen in de frontlinie groeien en volwaardige toppen worden. Elke top is weer een pracht exemplaar, zeer potent en bevat maximaal gewicht.
  • Kleine(re) planten – Goed voor een betere sapstroom, betere opname van water en voeding. En ze passen natuurlijk veel beter bij een kweek met weinig ruimte, of waar discretie een vereiste is.

Nadelen

  • Omdat ze explosief de breedte in groeit wanneer je LST goed toepast, is het aan te raden om alvast ondersteuning voor te bereiden. Zo voorkom je dat je wietplanten gaandeweg doorzakken of in het ergste geval een tak afbreekt.
  • Wietplanten waar je LST op toepast hebben iets meer tijd nodig om te groeien, maar de hogere opbrengst die daar tegenover staat maakt dat weer goed.
  • Je hebt iets meer werk aan het snoeien en dieven van de onderste takken, omdat je deze kaal wilt houden tot het punt waar je takken aan het oppervlak komen. Alles voor de beste en hoogste opbrengst! Het nadeel hierin is dat je iets meer tijd kwijt bent, maar die win je tijdens het knippen zeker weer terug, doordat je dan minder tijd kwijt bent.
Low Stress Training toegepast bij een Autoflower wietsoort.
Low Stress Training toegepast bij een Autoflower wietsoort.

 

Beste soorten om LST op toe te passen

Niets is zo jammer als beginnen met een LST, maar met de verkeerde soort. Om er zeker van te zijn dat je de juiste soort kiest, lichten we hieronder enkele wietsoorten uit. De wietzaden van deze soorten zijn zeer geschikt voor een LST/Scrog. Doe hier je voordeel mee en begin met één van deze soorten, om er zeker van te zijn dat de genetica geen belemmering is voor het beoogde succes!

 

Haze Queen – Anesia Seeds

Haze Queen van Anesia Seeds.

Anesia Seeds haalde haar beste Nederlandse, Spaanse én Amerikaanse genetica uit de kast om tot deze pure sativa koningin te komen. Ze bestaat uit haast pure sativa genetica en levert hoge opbrengsten wiet op, in een relatief korte periode voor zo’n sativa domina. Perfect voor dagelijks gebruik, om de creatief te boosten en lekker te socializen. Heel veel dichterbij een perfecte Haze zul je niet komen. Door haar uitbundige groei is ze perfect geschikt voor een LST, eventueel in combinatie met een ScroG.

Bekijk deze zaden

 

Big Bud – Sensi Seeds

Big Bud van Sensi Seeds.

Big Bud van Sensi Seeds richt de energie op de hoofdtop en steekt weinig energie in vertakkingen produceren. Dit heeft als groot voordeel dat je het overzicht tijdens de Low Stress Training optimaal kunt behouden. Geen gedoe met eindeloos snoeien, maar wel mooie resultaten van je werk. Big Bud staat erom bekend dat ze uitzinnig grote toppen produceert.

Bekijk deze zaden

 

 

Sherbet Queen – Royal Queen Seeds

Sherbet Queen van Royal Queen Seeds.

Cookie Fam is een breed begrip binnen de cannabiswereld en onderschrijft waar Sherbet Queen vandaan komt. Ze stamt af van een potente Sunset Sherbet in combinatie met een Pink Panties. De eerste van deze twee, (Sunset) Sherbe(r)t, stamt af van Girl Scout Cookies, een gerenommeerde wietsoort. In het bijzonder in Californië zeer populair, maar de laatste jaren ook steeds meer aan deze kant van de oceaan. Ze bestaat voornamelijk uit indica genetica en laat haarzelf goed leiden.

Bekijk deze zaden

 

Trainwreck – Huismerk Wietzaadjes.nl

Trainwreck van Huismerk Wietzaadjes.nl..

Uit onze collectie huismerk Wietzaadjes.nl wiet zaden, is een prominente wietsoort die goed te trainen is: Trainwreck! Ze staat vooral bekend om haar hoge THC gehalte en krachtige uitwerking. Niet zo geschikt voor beginnende gebruikers kun je dus wel stellen. Echter wel weer voor beginnende kwekers, door het gemak waar je haar mee kweekt. Ook is ze zeer vergeeflijk en dus goed om mee te starten wanneer je nog niet veel ervaring hebt met Low Stress Training bijvoorbeeld.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje