Thai Stick: wat is het en hoe maak je hem?

Thai Stick: wat is het en hoe maak je hem?
5 min.

Thai Stick is een heel oud voorbeeld van een cannabissigaar. Relatief onbekend, maar een knap staaltje ambacht. Thai Sticks zijn enkele eeuwen geleden ontstaan en hebben enkele decennia geleden hun hoogtepunt gehad. Zonde eigenlijk, want naast historie is het ook gewoon een ultieme cannabissigaar of blunt, hoe je het ook wil noemen. Perfect om uren van te genieten, met vrienden of alleen, het kan allemaal.

 

Wat is een Thai Stick?

Zelfs de meest ervaren cannabiskenner is misschien niet bekend met de wereld van Thai Sticks en hoe ze worden gerookt. Simpel gezegd, deze groene reuzen zijn cannabissigaren met hele toppen, verpakt in plantenbladeren. Als je echter de laagjes van deze wietspiesjes afhaalt, zul je merken dat er veel meer aan de hand is dan je zou denken. De hele Thai Stick wordt enkel gemaakt van cannabis, zowel de toppen als de bladeren worden gebruikt. Eventueel aangevuld met wat wiet/hasjolie voor de echte bikkels.

 

Hoe maak je een Thai Stick?

Het proces om Thai Sticks te maken is niet heel ingewikkeld, maar wel een redelijke klus. En je moet maar net weten hoe het moet. Als je begint aan deze meesterwerken is het aan te raden om er gelijk meerdere te maken. Zo maximaliseer je de resultaten van je inspanningen! Je hebt per Thai Stick de volgende spullen nodig:

  • Wietsoort naar keuze (liefst wat ‘zachte’ toppen van ongeveer hetzelfde formaat)
  • Een houten spiesje, een bamboespiesje bijvoorbeeld
  • Suikerwater of wiet/hasjolie
  • Bakpapier
  • Henneptouw of henneplont
  • Verse waaierbladeren (fan-leaves)

Begin met het bestrijken van je bamboestok met suikerwater of hasjolie. Dit zorgt ervoor dat de toppen straks goed aan elkaar plakken. Als je olie gebruikt of suikerwater dan kun je je toppen er helemaal mee bedekken. Zo lang je er rekening mee houdt dat het roken van een Thai Stick met wiet/hasjolie vele malen krachtiger is. Het hangt er dus helemaal van af hoe high je wilt worden. Hasjolie geeft zeker een extra dimensie aan de high die je zal ervaren.

Prik vervolgens je bamboespiesje door het midden van een topje wiet en rijg zo door tot het hele spiesje bedekt is met toppen. Je mag absoluut geen kaal/bloot plekje meer zien van de spies.

De beginfase bij het maken Thai sticks.
De beginfase bij het maken Thai sticks.
Een goede Thai Stick maken vereist geduld.
Een goede Thai Stick maken vereist geduld.

Vervolgens pak je het henneptouw erbij en maak je een knopje aan de uiteinden, zodat je toppen goed blijven zitten. Hierna wikkel je je toppen niet te strak, maar strak genoeg, in. Probeer je Thai Stick qua omtrek zo gelijk mogelijk te houden. Je toppen worden zo perfect in en op elkaar geperst.

Verpak je tussentijdse resultaat in een stuk bakpapier en leg deze idealiter één tot twee dagen in de koelkast. De toppen zullen hierdoor lekker opeenpakken. Zorg dat je ook de uiteinden van het bakpapier vastknoopt en wikkel het touw enkele keren losjes om het bakpapier heen.

Na één tot twee dagen haal je je Thai Stick uit de koelkast en kun je rustig het bakpapier verwijderen. Heel voorzichtig, het zou zonde zijn als je na dat wachten een top lostrekt. Ook het touw kun je van de stick verwijderen. De olie of het suikerwater dat je hebt gebruikt zorgt dat de toppen van binnenuit vastgeplakt zitten. Je zult na het uitpakken zien dat je Stick al flink wat compacter is geworden. Tijd voor de volgende stap!

Nu is het tijd om de buitenkant te voorzien van wietbladeren, hetzelfde idee als met tabaksbladeren bij blunts. Strijk wederom een mooi laagje olie of suikerwater op de toppen. Vervolgens kun je je een eerste laag plantmateriaal aan te brengen. Rol rustig en voorzichtig een groot waaierblad om de toppen heen. Zorg dat deze voorzien zijn van een plakkerige laag wiet/hasjolie of suikerwater, zodat het goed blijft kleven. Rol een aantal waaierbladeren om je Thai Stick in wording heen tot alle toppen bedekt zijn met blad. Nu is het tijd om het henneptouw een paar keer stevig rondom te draaien. Maak aan beide uiteinden een knoopje, zodat alles op zijn plek blijft.

De beginfase bij het maken Thai sticks.
De beginfase bij het maken Thai sticks.
Hoe meer hasj en hars of olie je gebruikt hoe sterker de high.
Hoe meer hasj/hars hoe sterker de high.

Na deze stap kan de Thai Stick weer in bakpapier gerold worden en enkele dagen de koelkast in om uit te harden. Na enkele uren tot dagen kun je de vorige step herhalen en een tweede laag waaierbladeren om je Stick heen binden. Het wikkel- en uithardingsproces wordt vaak twee of drie keer herhaald om ervoor te zorgen dat al het vocht de toppen heeft verlaten.

Sommige ervaren rokers kiezen er zelfs voor om hun Thai Sticks in hasjolie of wax te dopen en soms zelfs in kief te rollen na het laatste uithardingsproces, waardoor de ultieme gelaagde blunt ontstaat. Kortom: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

 

Hoe rook je een Thai Stick?

Hoewel het proces van het maken van Thai Sticks tijdrovend en voor sommigen wellicht zelfs ietwat complex kan lijken, is het roken dat zeker niet. Zodra je Thai Stick is gemonteerd en uitgehard, maak je eenvoudig het touwtje los, haal je de stick uit het midden en kun je hem opsteken! Het lijkt misschien een beetje vreemd om een tunnel door je Thai Stick te hebben, maar zonder deze zou het inademen onmogelijk worden door het gebrek aan luchtstroom.

Als ze goed worden gerold, branden Thai Sticks als fluweel. Ze branden ook langzaam, dus bereid je voor op een van de langste rooksessies van je leven. Als ze goed worden gerold, kunnen ze tot wel zes uur branden. Je kunt wel stellen dat dat een flinke cannabismarathon is.

Een Thai Stick rook je als een goede sigaar.
Een Thai Stick rook je als een goede sigaar.
Ambachtelijke handgemaakte Thai Sticks.
Ambachtelijke handgemaakte Thai Sticks.

Geschiedenis van Thai Stick

Thai Sticks komen oorspronkelijk uit Thailand, wat gezien de naam niet zo verwonderlijk is. Het is niet duidelijk hoe oud ze zijn, maar Thai Sticks bestaan zeker al een aantal eeuwen. Waarschijnlijk zijn ze al uitgevonden kort nadat wiet populair werd in Thailand. Thai Sticks zijn slechts een van de vele canna-innovaties die samen met bijvoorbeeld de bong in Thailand zijn ontstaan.

Thai Sticks werden in Amerika geïntroduceerd na de oorlog in Vietnam, toen soldaten terugkwamen naar de VS. En Amerikanen werden meteen verliefd op ze omdat ze je zo high maakten. Velen geloofden dat de Thai Sticks van toen ook opium bevatten, maar niemand weet het zeker. Realistisch gezien was het waarschijnlijk de hasjolie die werd gebruikt om ze te binden die mensen ervan overtuigde dat ze iets sterkers rookten. Deze originele cannagars waren immers vele malen krachtiger dan de Amerikaanse wiet destijds.

 

Waarom Thai Stick relatief onbekend is

Zoals veel geestverruimende middelen beleefden Thai Sticks hun hoogtijdagen in de jaren '60. Tegenwoordig hebben veel Amerikanen geen idee wat Thai Sticks zijn, omdat de praktijk bijna uitsluitend wordt omarmd in Thailand. Er is geen specifieke reden waarom deze groene reuzen niet langer populair zijn in de Verenigde Staten. Wie weten beleven ze nog eens een heropleving, aangezien de markt altijd in beweging is. In elk geval weet jij nu precies hoe je de volgende keer indruk maakt op je vrienden! Wie wil er nou geen blunt die zes uur brandt en je ontzettend high maakt?

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje