Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m woensdag 24 april van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 24 april 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Welke gezelschapsplanten zijn goed bij wietplanten?

Welke gezelschapsplanten zijn goed bij wietplanten?
5 min.

Op natuurlijke wijze kweken wint aan populariteit, steeds meer kwekers leggen zich toe op een biologische kweek. Gezelschapsplanten zijn een zeer belangrijke toevoeging voor natuurlijke kwekers. Gezelschapsplanten zijn planten die naast je cannabisplanten groeien om een gunstige omgeving te creëren voor zowel de cannabis als de grond. In dit artikel bespreken we de voordelen van gezelschapsplanten bij cannabis, welke planten je kunt gebruiken en welke je beter kunt vermijden.

 

Voordelen van gezelschapsplanten bij cannabis

Gezelschapsplanten hebben verschillende voordelen voor cannabisplanten én voor de grond waarin ze groeien. Hier volgen enkele belangrijke voordelen:

 

Verbeterde bodemstructuur

Sommige gezelschapsplanten hebben wortels die diep in de grond reiken en de grondstructuur verbeteren door lucht en voedingsstoffen toe te voegen. Dit kan de groei en ontwikkeling van cannabisplanten ten goede komen. Simpelweg omdat de grond luchtiger wordt en de wortels van je planten zich beter kunnen ontwikkelen.

Een verbeterde bodemstructuur door gezelschapsplanten.
Een verbeterde bodemstructuur door gezelschapsplanten.
Gezelschapsplanten zijn goed tegen ongedierte.
Gezelschapsplanten zijn goed tegen ongedierte.

Bestrijding van ongedierte en ziekten

Bepaalde gezelschapsplanten staan erom bekend dat ze ongedierte en ziektes afweeren. Dit kan weer helpen bij het voorkomen van verschrikkelijke plagen en ziektes, zoals witte vlieg, trips en bladluizen. Zoals we weten, voorkomen is beter dan genezen.

 

Verbeterde smaak en aroma

De smaak en het aroma van cannabis kan verbeteren door het gebruik van bepaalde gezelschapsplanten. Dit komt doordat ze bepaalde stoffen produceren die kunnen bijdragen aan de smaak en geur van cannabis. Bijvoorbeeld, rozemarijn en tijm kunnen helpen om de smaak van cannabis te verbeteren.

 

Bescherming tegen overmatig zonlicht en wind

Natuurlijke schaduw kan belangrijk zijn, evenals enige bescherming tegen wind. Sommige gezelschapsplanten kunnen fungeren als natuurlijke schaduw voor cannabisplanten, waardoor ze worden beschermd tegen overmatig zonlicht en wind. Dit kan helpen bij het voorkomen van bladverbranding en het beschermen van cannabisplanten tegen uitdroging. Natuurlijk blijft het belangrijk dat je wietplanten het grootste deel van de dag wel lekker in de zon staan.

Een verbeterde bodemstructuur door gezelschapsplanten.
Een verbeterde bodemstructuur door gezelschapsplanten.
De meeste gezelschapsplanten trekken nuttige insecten aan.
De meeste gezelschapsplanten trekken nuttige insecten aan.

Aantrekken van nuttige insecten

De meeste gezelschapsplanten trekken nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders. Die helpen op hun beurt weer met het verspreiden van stuifmeel. Vooral handig als je ook nog een moestuintje hebt. Andere insecten, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kunnen helpen bij het bestrijden van plagen.

 

Welke planten zijn geschikt als gezelschapsplanten voor cannabis?

Niet alle planten zijn geschikt als gezelschapsplanten voor cannabis. Hier zijn enkele planten die geschikt zijn:

 

Basilicum

Basilicum heeft een sterke geur die witte vlieg, trips en bladluizen afweert. Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van ziekten bij cannabisplanten.

Basilicum heeft een sterke geur.
Basilicum heeft een sterke geur.
Kamille voorkomt schimmel- en bacteriële infecties.
Kamille voorkomt schimmel- en bacteriële infecties.

Kamille

Kamille heeft ook antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het voorkomen van schimmel- en bacteriële infecties bij cannabisplanten. Het trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders.

 

Afrikaantjes

Afrikaantjes produceren een chemische stof genaamd limoneen, wat een effectief insecticide is tegen veel plagen die cannabisplanten kunnen beschadigen, zoals trips, bladluizen en witte vlieg. Daarnaast kunnen Afrikaantjes ook helpen bij het voorkomen van nematoden, microscopische wormen die schade kunnen aanrichten aan de wortels van cannabisplanten. Pas wel op met afrikaantjes dichtbij je wietplanten, aangezien ze hoog op het menu van slakken staan.

Afrikaantjes helpen tegen trips, bladluizen en witte vlieg.
Afrikaantjes als insecten bestrijdingsmiddel.
Oost-Indische kers verbetert de bodemstructuur.
Oost-Indische kers verbetert de bodemstructuur.

Oost-Indische kers

Oost-Indische kers heeft een hoog gehalte aan mineralen, wat kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en de groei van cannabisplanten. Daarnaast kunnen de planten ook helpen bij het bestrijden van witte vlieg en trips, doordat ze vluchtige oliën produceren die insecten afweren.

 

Rozemarijn

Rozemarijn produceert een chemische stof genaamd borneol, wat insectenwerende eigenschappen heeft en kan helpen bij het voorkomen van plagen bij cannabisplanten. Daarnaast kan rozemarijn ook helpen bij het verbeteren van de smaak en het aroma van cannabis. Het is natuurlijk ook gewoon lekker om rozemarijn uit eigen tuin te kunnen plukken om je eten op smaak te brengen.

Rozemarijn werkt insecten werend.
Rozemarijn werkt insecten werend.
Slakken hebben een hekel aan lavendel.
Slakken hebben een hekel aan lavendel.

Lavendel

Lavendel heeft een kalmerend aroma en kan helpen bij het bestrijden van insecten zoals muggen, vliegen en motten. Ook slakken hebben een hekel aan lavendel en zullen daar niet snel bij in de buurt komen. Bovendien kan het ook helpen bij het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Lavendel kan worden geplant tussen cannabisplanten of rond de randen van de tuin om een natuurlijke barrière te creëren. Bijkomend voordeel is dat het aroma van lavendel een heerlijke rustgevende werking heeft.

 

Goudsbloem

Goudsbloemen zijn mooie, felgekleurde bloemen die kunnen helpen bij het aantrekken van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes, die bladluizen eten. Ze produceren ook een chemische stof genaamd pyrethrum, wat een effectief insecticide is tegen veel plagen die cannabisplanten kunnen beschadigen, zoals witte vlieg en trips.

Goudsbloem helpt nuttige insecten aantrekken.
Goudsbloem helpt nuttige insecten aantrekken.
Peterselie verrijkt de bodemstructuur met mineralen.
Peterselie verrijkt de bodemstructuur met mineralen.

Peterselie

Peterselie is een kruid dat rijk is aan mineralen en kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en de groei van cannabisplanten. Het kan ook helpen bij het afweren van insecten zoals bladluizen en rupsen. Peterselie kan worden geplant tussen cannabisplanten of als randbeplanting om te helpen bij het beschermen van de cannabisplanten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle planten goed samengaan met cannabisplanten en sommige zelfs schadelijk kunnen zijn. Het is daarom essentieel om vooraf onderzoek te doen voordat je gezelschapsplanten gaat planten. Door de juiste gezelschapsplanten te kiezen, kun je op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier de gezondheid en opbrengst van je cannabisplanten verbeteren.

 

Welke planten kun je beter vermijden?

Er zijn ook enkele planten die je beter kunt vermijden als gezelschapsplanten bij cannabis. Dit zijn onder andere:

 

Koolsoorten

Koolsoorten, zoals broccoli, kool en bloemkool, kunnen een negatief effect hebben op cannabisplanten. Ze produceren namelijk glucosinolaten, stoffen die de groei van cannabisplanten kunnen belemmeren en ziektes kunnen verspreiden.

Koolsoorten produceren glucosinolat.
Koolsoorten produceren glucosinolat.
Oregano produceert carvacrol.
Oregano produceert carvacrol.

Oregano

Oregano produceert een chemische stof genaamd carvacrol, wat een negatief effect kan hebben op de groei van cannabisplanten. Het kan ook schadelijk zijn voor nuttige insecten, zoals bijen en vlinders.

 

Bonen

Bonen, zoals sperziebonen, kunnen stikstof binden in de bodem, waardoor er minder beschikbaar is voor cannabisplanten. Dit kan leiden tot een vermindering van de opbrengst en de kwaliteit van de cannabisplanten.

Sperziebonen binden stikstof in de bodem.
Sperziebonen binden stikstof in de bodem.
Dille belemmert o.a. de groei van cannabisplanten.
Dille belemmert o.a. de groei van cannabisplanten.

Dille

Dille bevat coumarinen, die schadelijk kunnen zijn voor cannabisplanten en hun groei kunnen belemmeren. Het kan ook een negatief effect hebben op de smaak en aroma van de cannabisplanten.

Door het vermijden van deze planten en het kiezen van de juiste gezelschapsplanten, kun je een gezonde en productieve cannabisomgeving creëren. Zo kies je de juiste gezelschapsplanten en worden de negatieve effecten van verkeerde combinaties vermeden.

 

Samenvattend, waarom gezelschapsplanten?

Het gebruik van gezelschapsplanten kan vele voordelen bieden voor cannabisplanten en de grond waarin ze groeien. Sommige planten kunnen helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur, het bestrijden van plagen en ziekten, het verbeteren van de smaak en het aroma van cannabis, het beschermen tegen overmatig zonlicht en wind, en het aantrekken van nuttige insecten. Het is echter belangrijk om te weten welke planten geschikt zijn en welke je beter kunt vermijden om de beste resultaten te behalen. Zo zorg je niet alleen voor een optimale gezondheid en perfecte opbrengst, maar je verbetert ook je grond op organische wijze!

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje