Wiet geur verdrijven? Zo doe je dat!

Wiet geur verdrijven? Zo doe je dat!
4 min.

Wiet ruikt heerlijk, vinden wij als liefhebbers van wiet natuurlijk! Maar het is ook goed voor te stellen dat je niet wilt dat je omgeving ook de hele dag van je wietgeur kan meegenieten. Of je de geur uit je huis wilt verdrijven omdat er bezoek komt bijvoorbeeld, maar ook je kleding, auto en zelfs je haar zijn meester in het vasthouden van de penetrante geur van wiet. De hamvraag is dan ook, wiet geur verdrijven, hoe doe je dat? Ontdek het bij Wietzaadjes.nl

 

Ventilatie

Begin met ventileren! Zet, liefst nog voor je je joint aansteekt, een raam open. In de zomer kun je gerust nog een ventilator aanzetten aan de andere kant van je kamer, zodat de rook weer richting het open raam geblazen wordt. De wiet geur zal zo haar weg naar buiten vinden en niet direct de hele gang of je hele huis blauw van rook laten zien. Ook zal de geur van wiet vele malen sneller je kamer verlaten, handig als je bijvoorbeeld nog onder één dak woont met je ouders. Een goede aanvullende tip in dat geval: leg een handdoek voor de onderste opening van je deur, zodat er geen rook de gang op waait. Welke methode je ook toepast, ventilatie blijft altijd noodzakelijk voor het verdrijven van de geur van wiet.

Wietgeur verdrijven door te ventileren met een open raam.
Ventileren met een open raam.
Wietgeur tegenhouden met een handdoek voor de onderste opening van je deur.
Wietgeur tegenhouden met een handdoek.

 

Geurverspreider/Aroma diffuser

Zoals je wellicht weet zijn de terpenen in cannabis verantwoordelijk voor de geur die ze verspreidt. Een aroma diffuser, letterlijk vertaald een geurverspreider, werkt op basis van etherische oliën. Welke van diverse terpenen gebruik maken om verschillende geuren te verspreiden. Bovendien richten deze etherische oliën zich ook vaak op een fijne bijkomstigheid. Zo heeft limoen een verfrissende en verkwikkende werking, terwijl lavendel juist extra ontspanning aan de ruimte zou toevoegen. Bovenal kan een aroma diffuser de geur van je wiet verdrijven.

Wietgeur verdrijven door te ventileren met een open raam.
Ventileren met een open raam.
De geur van lavendel heeft een ontspannende werking.
Lavendelgeur werkt ontspannend.

 

Steek een wierook stokje aan

Met wierook kun je eenvoudig je kamer verfrissen en ongewenste geuren laten verdwijnen, zo ook die van je pas opgestoken joint. Vooral de staafjes worden veel gebruikt, houten stokjes met daaromheen een wierookmengsel. Naast etherische olie kunnen hier bijvoorbeeld (fijn) gemalen harsen, kruiden en andere geurende stoffen aan worden toegevoegd. Hierdoor geven ze sterke geuren af en zijn ze ook uiterst geschikt om de boventoon te voeren in een kamer waarin je aan het blowen bent.

 

Geur en sfeer

Geurkaarsen zijn, in navolging op wierook, ook geschikt om de geur van cannabis te maskeren. Een leuke extra is dat geurkaarsen vaak iets toevoegen aan de sfeer in huis. Alleen wat dat betreft al is het aan te raden om eens wat geurkaarsen te proberen. Bij geurkaarsen heb je eindeloze mogelijkheden om te combineren, er zitten vast geuren bij die je ook nog eens lekker vindt ruiken. Heb je de twee spreekwoordelijke vliegen in één klap te pakken!

Met wierook kun je eenvoudig ongewenste geuren laten verdwijnen.
Ongewenste geuren laten verdwijnen met wierook.
Geurkaarsen maskeren wietgeur en verhogen de sfeer in huis.
Geurkaarsen maskeren wietgeur en verhogen de sfeer in huis.

 

Geurverwijderaar

Geurverwijderaars heb je vaak in spray- of gel-vorm. Je kunt zo bepalen wat voor jou het beste werkt, af en toe sprayen in de ruimte of wat gel in een bakje in de kamer zetten. Zo haal je direct alle vieze luchtjes uit de ruimte. Naast rook werken geurverwijderaars vaak ook tegen andere vieze luchtjes, van verf, lijm, zweet, luiers en dergelijke. Vaak zitten deze ook vol met essentiële oliën om zo voor een neutrale geur te zorgen in de ruimte waarin je het gebruikt. Naast een kamer in het huis, kan dit ook in je auto zijn of in elke willekeurige andere ruimte waar je je in kunt bevinden.

 

Reinig de lucht

Een luchtreiniger, het woord zegt het al, reinigt de lucht. Belangrijk om naar te kijken is de capaciteit/verversing van de luchtreiniger. Simpel gesteld kun je met een hogere verversingscapaciteit een grotere ruimte van gereinigde lucht blijven voorzien. Dit zorgt voor frisse lucht, de lucht zal als het ware ververst worden. Dit heeft het positieve gevolg dat niet alleen nare luchtjes verdwijnen, maar mogelijk worden ook schadelijke stoffen, uit tabak bijvoorbeeld, gefilterd.

Met een geurverwijderaar verwijder je alle vieze luchtjes.
Een geurverwijderaar verwijdert alle vieze luchtjes.
Bewaar je wiet in een luchtdicht afgesloten pot.
Bewaar je wiet in een luchtdicht afgesloten pot.

 

Goed bewaren

Net je goede wiet gekocht en dan nog met het openbaar vervoer naar huis moeten, of je wietzakje met sterke wiet die niet helemaal goed dicht zit. Het verspreiden van wiet geur is geen hogere wiskunde en begint al voor het roken. Een goede tip is dan ook om je wiet goed te bewaren, plastic zakjes zorgen er ook voor dat je wiet snel achteruit gaat. Dus niet alleen voor de geur, maar ook voor de potentie van je wiet is het aan te raden om deze goed te bewaren. Mocht je zelf wiet kweken is het aan te raden je wiet uit te laten harden, ook wel curen genoemd, na het drogen. Je stopt je wiet dan in luchtdichte potten, waardoor je toppen hun potentie behouden en de geur in de potten blijft zitten. Ook je gekochte wiet bewaar je beter in luchtdicht afgesloten potten, om zo te voorkomen dat de geur zich kan verspreiden.

 

Buiten roken

Wellicht voor de hand liggend, maar de beste manier om geen last van wiet geur te hebben, is door buiten te gaan staan! Zorg dan wel dat je met je rug naar de wind toe staat, om te voorkomen dat je kleding, je haren en jijzelf dus uiteindelijk alsnog naar wiet ruiken.

 

Andere manier van consumeren

Naast het roken van wiet in een joint, wietpijp of bong, kun je wiet op tal van andere manieren consumeren. Zonder dat je vervolgens met een penetrante wietgeur om je heen zit opgescheept. Probeer bijvoorbeeld eens edibles, bak eens een lekkere space cake of zet je eigen wiet thee. Zo kun je toch lekker genieten van het high worden, zonder je druk te hoeven maken over het verdrijven van de geur.

Probeer edibles zoals space cake.
Probeer edibles zoals space cake.
Wiet thee ruikt niet.
Wiet thee ruikt niet.

 

Geur verdrijven tijdens het kweken van wiet

Tijdens het kweken zul je in de groeifase nog weinig merken van de geur van je wietplanten. Zodra je wietplanten beginnen te bloeien, zal de geur ook sterker worden. Helemaal als je een dikke Skunk of andere welriekende wietsoort aan het kweken bent. Een koolstoffilter is zeker geen overbodige luxe en zal zorgen dat niet ineens je hele huis naar wiet ruikt. Ook al is je kweekruimte hermetisch afgesloten, je komt er toch geregeld voor het bewateren van je wietplanten en dergelijke. Ventilatie en afzuiging zijn dan ook noodzakelijk om de kweekgeur van je wietplanten te verbergen.

 

Hoe verdrijf je de geur van wiet?

Samenvattend zijn onderstaande methoden de beste manieren om te voorkomen dat je huis, of de omgeving waarin je rookt, vrij is van de geur van wiet:

  • Kaarsen
  • Luchtverfrissers
  • Wierook
  • Wierookstokjes
  • Etherische oliën
  • Raam open / Goede ventilatie
  • Je wiet luchtdicht verpakken
  • Roken middels een vaporizer

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje