Een joint draaien, hoe doe je dat?

Een joint draaien, hoe doe je dat?
3 min

Ben je net begonnen met blowen of wil je gewoon weten hoe je een joint moet draaien? Dé perfecte joint kan nogal wat voeten in de aarde hebben. In dit volledige stappenplan leer je hoe je een tip draait, hoe je een joint draait en welke leuke variaties je kunt toepassen op het draaien van een joint.

Benodigdheden:

  • Tip (hier maken we zo een filter van)
  • Lange vloei
  • Tabak (sigaret/shag)
  • En natuurlijk: wiet!

 

Tip

De tip is een stukje karton dat je gebruikt als filter. Een traditioneel sigarettenfilter houdt veel van de werkzame stoffen tegen en zal het effect dat je zult ervaren dus zeker beperken. Een tip draaien is echter niet veel moeite als je een tipboekje in huis hebt, zo niet dan zijn deze vrij voordelig bij de supermarkt (informatiebalie), tankstation of coffeeshop te verkrijgen.

Een tip draaien is goed te vergelijken met het muizentrappetje, je vouwt eerst één randje van de tip naar binnen, vervolgens vouw je het de andere kant op. Zorg dat deze vouwrandjes ongeveer een halve centimeter breed zijn. Voor extra gemak zijn er ook tipboekjes met een voorgedrukte vouwrand. Als je je tip nu verder oprolt dan heb je de letter ‘S’ in je tip zitten. Vouw je hem nogmaals om en rol je hem dan af, dan heb je de ‘W’ van Wietzaadjes.nl! Draai je je tip om dan heb je natuurlijk gewoon een ‘M’.

De benodigheden om zelf een joint te kunnen draaien.
De benodigheden om zelf een joint te kunnen draaien.
De tip van de joint.
De tip van de joint.

 

Indeling van je joint

Nu je de tip klaar hebt kun je de lange vloei klaarleggen, let hierbij goed op aan welke kant en aan welke zijde je de plakrand hebt zitten. Als je je vloeitje in de zon houdt, zie je een glimmend randje – de plakrand. Voor beginners is het aan te raden om de plakrand bovenaan te houden, alsof je een shaggie draait. Je kunt dan zelf bepalen of je je vloeitje er aan de voorkant inrolt of ‘achterstevoren’.

Nu je lange vloei goed ligt kun je je tip erop leggen aan de gewenste zijde. De ervaring leert dat rechtshandigen veelal met hun tip aan de rechterkant draaien, linkshandigen daarentegen draaien vaker met de tip aan de linkerzijde.

Als je je tip erop hebt gelegd kun je een laagje tabak op je lange vloei leggen. Voor een gemiddelde joint voeg je ongeveer een halve sigaret aan tabak toe als onderste laag. Hierna verkruimel je je wiet en deze komt bovenop de eerste laag tabak. Een gemiddelde portie wiet voor een joint is een halve gram.

Uiteraard kun je variëren met de hoeveelheid tabak/wiet die je toevoegt om een joint te creëren die exact bij jouw voorkeuren past!

Op onderstaande foto zie je hoe jouw joint er nu ongeveer bij zou moeten liggen:

De tip, tabak en verkruimelde wiet op de lange vloei.
De tip, tabak en verkruimelde wiet op de lange vloei.
Het jointje is nu gereed om te rollen.
Het jointje is nu gereed om te rollen.

Op de wiet strooi je vervolgens de laatste helft van de tabak uit je sigaret of je legt er nog wat shag op. Deze verdeling is zo belangrijk, omdat je joint dan gelijkmatig zal branden. Hierdoor voorkom je onder andere het risico op inbranders.

Wiet roken voor beginners
Wiet roken voor beginners

Oprollen en dichtdraaien

Je joint ligt nu met smart te wachten om opgerold en dichtgedraaid te worden. Pak je jointje voorzichtig op en zorg dat je met je duim en wijsvinger zowel aan de linker- als rechterkant je joint vasthebt. Dit om te voorkomen dat alles zodirect op de grond ligt. Nu kun je je joint dichtdraaien, de plakrand likken (niet te nat, niet te droog) en je joint afrollen.

Er rest nu niets meer of minder dan achterover zitten en genieten!

Een zelfgedraaide joint. Enjoy!
Een zelfgedraaide joint. Enjoy!
Voorbeeld van een binnenstebuiten gedraaide joint.
Voorbeeld van een binnenstebuiten gedraaide joint.

Varianten op de gewone joint

Er zijn inmiddels flink wat varianten op de gewone joint. Wanneer je moeiteloos een joint kunt draaien is het goed om als vervolg binnenstebuiten te draaien. Dit houdt in dat je bij de opmaak van je joint de plakrand van je lange vloei niet aan de bovenzijde, maar aan de onderzijde positioneert. Hierdoor kun je bij het dichtdraaien de plakrand aan de binnenzijde van je joint vastplakken. Vervolgens scheur je dan gemakkelijk het overtollige randje lange vloei zo van je joint af. Om dit goed te doen is het aan te raden om na het draaien het betreffende randje tussen de overtollige vloei en je plakrand nog even lichtjes te likken, zo gaat het scheuren nog eenvoudiger.

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje