Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m zaterdag 25 mei van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 25 mei 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Space Cake – Hoe maak je zelf spacecakes?

Space Cake – Hoe maak je zelf spacecakes?
5 min

Je kunt natuurlijk een jointje roken, dabben, vapen of geniet van zelf gemaakte wietolie. Maar niets is zo lekker als overheerlijke eetbare wietproducten creëren, zoals spacecake of koekjes, brownies en/of andere lekkernijen op basis van cannabis. Maar dan wil je natuurlijk wel precies weten hóe je die lekkere eetbare cannabisproducten eenvoudig zelf maakt en op tafel kunt zetten.

Er zijn tal van verschillende manieren om zelf een space cake te bakken. We zoomen nu in op de ‘klassieke’ manier, door je space cakes te maken op basis van vooraf gemaakte wietboter. Deze manier is ideaal aangezien je gerust meer wietboter kunt maken, die je later kunt verwerken in andere eetbare producten.

Vers gebakken spacecake
Vers gebakken spacecake
Met wietboter gemaakte Space muffins
Met wietboter gemaakte Space muffins

 

Wietboter

De eerste stap om een overheerlijke space cake te maken is het bereiden van wietboter. Je zorgt er in feite voor dat je de werkzame stoffen in je wiet laat oplossen in de boter. Vervolgens is de boter in elk recept te gebruiken, of je nu koekjes, cake of een lekkere brownie wilt bakken. In alle gevallen is de basis zeer belangrijk, perfecte wietboter. We gaan in een paar stappen uitleggen en laten zien hoe je eenvoudig wietboter maakt.

 

Wat heb je nodig?

De volgende spullen heb je nodig om je eigen spacecake, die je kunt opsnijden in 25 plakken, te bakken:

  • 250 gram (Room)boter
  • 8 gram wiet (toppen) of 16 gram knipafval
  • Hydrofiele doek, theedoek of een fijnmazige zeef
  • Twee kookpannen die in elkaar passen (au bain-marie)

Bovenstaande zijn richtlijnen, uitgaande van het feit dat je met kant-en-klare cakemix werkt, van Koopmans bijvoorbeeld. Daar hoef je vaak alleen nog boter en eieren aan toe te voegen en je beslag is klaar. Gaat er minder boter in een recept, laat het dan vooral afhangen van het aantal plakken en/of personen. Een goede vuistregel voor een lekkere spacecake is 0,3 gram wiet (toppen) of 0,6 gram (knipafval) per persoon. Zo heb je voor een brownie voor 8 personen maar een paar gram wiet nodig.

 

Dierlijke- vs. plantaardige boter

Een veelgestelde vraag is of je nu juist dierlijke of plantaardige boter moet gebruiken. Velen stellen dat het gebruik van roomboter ideaal is, omdat THC zich bindt aan (dierlijke) vetten. Roomboter bestaat voor 80-90% uit (dierlijk) vet en voor 10-20% uit water. Kokosolie is een plantaardige olie die voor 100% uit (plantaardig) vet bestaat. Studies wijzen uit dat THC ook prima oplost in kokosolie, dus ook als echte vegan kun je gewoon genieten van een space cake. Je voegt dan eerst 200-225 gram kokosolie toe en indien nodig 25-50 ml water.

Wietboter voor het maken van space cake
Wietboter voor het maken van space cake
Chocolade wiet brownie
Chocolade wiet brownie

 

Aan de slag: wietboter maken!

Nu je de ingrediënten op het aanrecht hebt liggen, zet je een pan water op hoog vuur. Een iets kleinere pan plaats je in de pan met water (lees: au bain-marie). Het water mag tegen het kookpunt aankomen. Het voordeel van au bain-marie cannabisboter bereiden, is dat de temperatuur in de tweede pan niet boven het kookpunt (100 graden Celcius) komt. Terwijl de roomboter aan het smelten is kun je alvast je wiet verkruimelen. Zorg dat het lekker fijn is, zodat de werkzame stoffen zo snel mogelijk binden met de boter.

Voeg de verkruimelde wiet toe aan de gesmolten boter en geef het 1 tot 2 uur, zodat de THCA omgezet kan worden in de werkzame stof THC. Wanneer het water niet tegen het kookpunt aanzit, dan heb je langer de tijd nodig om dit proces zijn gang te laten gaan. Roer elke 5-10 minuten de boter en wiet even door, zodat het goed mengt met elkaar.

Na een uur of twee kan het vuur uit en haal je je pannetje wietboter uit de pan met kokend water. Zorg dat je een bakje klaar hebt staan waar je de wietboter in wilt doen. Leg hier een hydrofiele doek of een theedoek op om de plantresten van de wietboter te scheiden. Het plantmateriaal zal op de doek blijven liggen en de boter zal het bakje indruipen. Even goed uitknijpen en je hebt een bakje overheerlijke wietboter! In eerste instantie zal het nog enigszins donker ogen, maar laat de boter afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna gerust een nachtje in de koelkast. De wietboter zal er dan uiteindelijk lichtgroen uitzien.

 

Bakkers klaar? Bakken maar!

De wietboter is klaar en dat betekent dat je aan de slag kan met het bakken van de gewenste cake. Je kunt dus eenvoudig een cake mix halen in de supermarkt, of van elk willekeurig recept de boter vervangen door je zelfgemaakte cannabisboter. Na het volgen van de stappen en het bakken, kun je heerlijk genieten van je zelfgemaakte spacecake. De wietboter is dus het essentiële ingrediënt om van een cake een space cake te maken.

 

Space cake bewaren

Krijg je niet alles in één keer op of wil je gewoon wat bakken voor de toekomst? Je kunt space cake gelukkig goed bewaren. Wikkel de resten in aluminiumfolie, dan blijft de cake nog een week goed. Een luchtdichte (Tupperware) doos is ook een optie. In de koelkast droogt een cake juist uit, dus vooral niet in de koelkast bewaren.

Je kunt de spacecake ook voor langere tijd bewaren in de vriezer. Kies dan ook voor een luchtdichte optie, zoals goed omwikkelen met aluminiumfolie en in een luchtdichte bak of zak, zodat er geen vocht of lucht bij kan komen. In de vriezer blijft je cake nog zeker drie maanden goed.

Space koekjes gemaakt met wietboter
Space koekjes gemaakt met wietboter
In aluminiumfolie blijft spacecake nog een week goed
In aluminiumfolie blijft spacecake nog een week goed

 

Wietsoorten verwerken in space cake

Het effect dat je space cake teweeg zal brengen hangt natuurlijk sterk af van de wietsoort die je verwerkt in je wietboter. Om je wat inspiratie mee te geven hebben we vier overheerlijke wietsoorten uitgelicht, waar je zeker eens wietboter van zou moeten maken. Uiteraard zijn de wietzaden van deze soorten te koop bij Wietzaadjes.nl.

 

Chocolope

Chocolope is zeer geschikt voor beginnende kwekers en bestaat uit bijna pure sativa genetica, dat staat garant voor een feestje! Door Chocolope toe te voegen aan je space cake zul je een vleugje zoetigheid toevoegen aan je cake. Haar vleugje chocoladesmaak zal je nog intenser laten genieten van de cake. Door haar bijna pure sativa genetica zul je een heerlijke, euforische up-high ervaren.

Bekijk deze zaden

Lemon Haze

Lemon Haze is een wereldberoemde wietsoort, met name om haar citrussmaak. In combinatie met haar hoge gehalte THC en overwegende sativa genetica, maakt Lemon Haze zeer geschikt om te verwerken in een spacecake. De high die je zult ervaren is erg krachtig, maar zeer aangenaam. De friszure accenten zul je terugproeven en deze laten zich natuurlijk perfect mengen met een lekkere lemon cake.

Bekijk deze zaden

Grandaddy Purple

Grandaddy Purple van PowerStrains is zo’n populaire wietsoort dat ze in de loop der tijd veel (bij)namen heeft gekregen. Zo kun je deze wietsoort ook kennen als GDP, Grand Daddy Purp, Granddaddy Purps en Grandaddy Purple Kush. Deze beroemde indica kruising stamt af van Skunk, Afghani én Mendo Purps. Een heerlijke toevoeging aan iedere space cake. Zowel lichamelijk als geestelijk zul je haar effecten merken, al vervaagt dit snel in een soepele, lichamelijke high. Eet wel met mate als je Grandaddy Purple in je space cake verwerkt, ze staat namelijk bekend om het krachtige vervolg van haar effect. Dat krachtige gevolg zorgt in vele gevallen voor de welbekende couchlock.

Bekijk deze zaden

Wedding Cake

Wedding Cake zorgt voor ontspannende en euforische effecten die lichaam en geest kalmeren. In 2019 werd deze soort uitgeroepen tot ‘Leafly Strain of the Year’, door het populaire internationale cannabisplatform Leafly. Met name wegens haar lekkere smaak, medicinale werking en hoge THC-gehalte. Dit is ook een perfecte combinatie om in een spacecake te verwerken. Kwekers zullen ook zeker genieten van deze wietsoort, aangezien ze na 7 tot 9 weken bloei al oogstrijp is. Tijdens een buitenkweek kan je tussen half september en begin oktober oogsten.

Bekijk deze zaden

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje