Wietthee - Zo maak je wiet thee!

Wietthee - Zo maak je wiet thee!
5 min.

High worden van thee, een echte high tea! Wiet thee is makkelijk zelf te maken en is zeer geliefd onder recreatieve gebruikers, die hun favoriete kruid ter afwisseling eens in een kopje thee willen nuttigen. Ook onder medicinale gebruikers van cannabis is wiet thee zeer geliefd, wegens het bieden van verlichting tegen diverse klachten. Wist je dat je in een handomdraai je eigen lekkere, zelfgemaakte wiet thee op tafel zet? Leer het bij Wietzaadjes.nl

 

Wat is wiet thee?

Wiet thee bevat werkzame stoffen uit cannabis, zogeheten cannabinoïden als THC en CBD. Het is een bijzonder proces, dat wel degelijk anders is dan het trekken van een gewoon kopje thee. Dit aangezien de werkzame stoffen van cannabis niet oplossen in water. Simpel gezegd, als je je wiet in een theezakje stopt en deze in een kop met heet water hangt, trekt enkel de smaak in je thee. De werkzame (medicinale) eigenschappen van cannabis zul je hiermee niet in je thee krijgen, maar hoe dan wel?

 

Wiet thee werking

Wiet is wiet, maar zoals menig doorgewinterd gebruiker weet is het effect van wiet lang niet altijd hetzelfde. Zo zijn er grote verschillen tussen de effecten na het roken van een joint, vergeleken met edibles of wiet thee bijvoorbeeld. In grote lijnen hangt dit uiteraard samen met de sterkte van je wiet en de verhouding tussen hoeveel wiet je gebruikt en hoeveel thee je zet. In essentie komt het erop neer dat liefhebbers van wiet thee een meer lichamelijke high omschrijven. Een lichte wiet thee zal minder lichamelijke effecten oproepen en vooral op de geest werken.

Let op: de werking van wiet thee doet haar intrede pas 30 tot 90 minuten na het nuttigen van je thee, na 2 tot 3 uur bereik je pas het maximale effect en na 4 tot 8 uur (afhankelijk van de sterkte) zal het effect weer verdwijnen. Dit is vergelijkbaar met eetbare cannabisproducten en het is volkomen normaal als je je na een uur nog niet high voelt, hoe sterk je wiet thee ook is. Besluit niet ineens om meer te gaan gebruiken, omdat je denkt dat je al iets zou moeten voelen. Wacht het liever rustig af, meer nemen kan immers altijd nog. Mocht je onverhoopt toch te veel tot je hebben genomen, zorg dan dat je suikerhoudende producten in de buurt hebt. Deze versnellen de afbraak van THC aanzienlijk.

 

Wiet thee als medicijn

Medicinale gebruikers van wiet thee omschrijven vooral verlichting van (chronische) pijn en klachten als gevolg van artritis. Cannabis kent echter een zeer breed omschreven werking tegen diverse pijntjes, klachten en kwalen. Op deze basis kun je ook de afweging maken welke wietsoort je gebruikt om je wiet thee van te maken. Wanneer je behoefte hebt aan een mentale boost, doe je er goed aan om voor een opwekkende sativa te kiezen. Ben je op zoek naar een ideaal slaapmutsje, dan zul je eerder uitkomen bij een sterke indica-dominante wietsoort.

Een roestvrij stalen theezeefje speciaal voor wietthee.
Een theezeefje speciaal voor wietthee.
Wiet thee biedt vooral verlichting van (chronische) pijn en klachten als gevolg van artritis.
Wiet thee wordt medicinaal toegepast bij artritis.

 

Hoe maak je wiet thee?

Om van alle werkzame stoffen te genieten heb je allereerst een vet (oplosmiddel) nodig. Boter, melk en kokosvet zijn enkele voorbeelden van vetten waar de werkzame stoffen zich aan binden. Met behulp van deze vetten maak je eenvoudig je eigen wiet thee. Stap voor stap je eigen thee vol met cannabinoïden, beginnend met de ingrediënten die je sowieso nodig hebt om wiet thee van te maken.

 

Ingrediënten wiet thee

De volgende ingrediënten heb je nodig om de lekkerste wiet thee zelf te maken:

  • Halve gram verse toppen of een paar gram knipafval
  • Een halve theelepel boter
  • Bij voorkeur een thee-ei
  • Theezakje, smaak naar keuze
  • Anderhalf kopje water
  • Optioneel: suiker of honing voor de smaak

 

Je eigen wiet thee zetten doe je zo

Pak je top(pen) erbij waar je je wiet thee van wilt maken. Begin met het verkruimelen van je wiet en verwijder de takjes, eigenlijk precies zoals je zou doen voor het draaien van een joint. Meng een halve theelepel boter, kokosvet of ander vettig oplosmiddel naar voorkeur met je verkruimelde wiet. Om je favoriete thee-smaak ook in je wiet thee te krijgen, kun je een theezakje open maken en deze kruiden ook toevoegen aan je boter en wiet mengsel.

Nu heb je een vettig mengsel van boter, wiet en eventueel thee naar keuze, waarmee je door kan naar de volgende stap: het trekken van je thee. Hier zijn twee mogelijkheden voor, zo kun je je wiet/boter mengsel weer terugstoppen in het eerder geopende theezakje en deze weer dichtmaken. Een betere oplossing is een thee-ei te gebruiken, waar je naar wens kruiden in kunt stoppen.

Verkruimelde wiet in een grinder.
Verkruimelde wiet in een grinder.
Je kunt de wietboter ook vooraf maken.
Vooraf gemaakte wietboter.

Koken maar

Pak je favoriete (saus)pan erbij of een pannetje waar je doorgaans eieren in kookt bijvoorbeeld. Voeg hier anderhalf kopje water aan toe en breng dit (zachtjes) aan de kook. Vervolgens laat je het thee-ei, met daarin wiet, boter en eventueel toegevoegde kruiden, zakken in het water. Laat het geheel vervolgens rustig koken op een zo laag als mogelijk vuurtje. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in je pan zit en vul het water bij waar nodig.

Harder koken heeft geen invloed op de tijd die de werkzame stoffen nodig hebben om in de thee te trekken. Sterker nog, het zou ten kosten kunnen gaan van werkzame stoffen. Geduld is hier dus zeer belangrijk. Na een minuut of 30 gekookt te hebben is je wiet thee klaar voor gebruik, maar uiteraard nog wel heet. Laat je wiet thee afkoelen tot deze op perfecte temperatuur is om te drinken en genieten maar!

Tip: Het kan zijn dat plantaardige deeltjes uit je thee-ei zijn ontsnapt en in je wiet thee zijn terecht gekomen. Je thee schenken door een fijne zeef kan dan gewenst zijn, om plantaardige deeltjes te scheiden van je thee. Zo ben je er zeker van dat je niet ineens stukjes blad of toppen in je mond krijgt, terwijl je aan het genieten bent van je zelf gezette kopje wiet thee.

 

Snel en eenvoudig wiet thee zetten

Zoals je merkt is het zetten van je eigen wiet thee helemaal niet zo ingewikkeld. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren tot je jouw perfecte wiet thee hebt gemaakt. Denk dan aan variaties met andere kruiden, melk en eventueel aangepaste verhoudingen naar jouw wens. Mocht je bezoek krijgen en meerdere mensen willen laten genieten van je wiet thee, verhoog dan simpelweg de ingrediënten evenredig aan het aantal kopjes thee. Dit kan natuurlijk ook als je over de hele dag een paar kopjes wiet thee wilt maken, maar liever alles in één keer zet en vervolgens warm houdt in een thermoskan bijvoorbeeld.

Cannabis Cha-latte theevariant.
Cannabis Cha-latte theevariant.
Een pot wietthee voor meerdere mensen.
Een pot wietthee voor meerdere mensen.

Wiet thee kopen

Wiet thee kopen ligt iets complexer, gezien de werkzame stoffen in de thee. CBD thee is vrij verkoopbaar, mits er geen tot zeer weinig THC in verwerkt zit. Dit staat ook wel bekend als hennep thee. Hier kun je kant-en-klare theezakjes van kopen, die zich vooral toespitsen op de medicinale effecten van cannabis. Wil je daarnaast ook de recreatieve effecten ervaren, dan dien je vooralsnog zelf je eigen thee samen te stellen. Groot voordeel hieraan is dat je zo precies weet welke wiet er in je thee zit en je komt er (gaandeweg) achter welke verhoudingen voor jou het beste werken.

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje