White widow wietsoort / strain informatie

White widow wietsoort / strain informatie
6 min.

White Widow is een legendarische wietsoort, onder andere vanwege haar ontzettend hoge harsproductie en haar geweldig uitgebalanceerde effecten. Door deze goede balans is ze geliefd bij vele rokers. In een vrij korte tijd groeide White Widow uit tot een wereldwijd geliefde wietsoort. Een succesverhaal dat begon in Amsterdam, waar ze zich via de coffeeshops verspreidde en al snel een onaantastbare status verkreeg. Zowel het kweken als het consumeren van deze legende is een groot genot.

 

Oorsprong White Widow

De geschiedenis van White Widow brengt ons enkele decennia terug in de tijd. Rond 1990 werden Braziliaanse indica en Zuid-Indiase sativa-landrassen met elkaar in kruising gebracht. Een stukje Nederlandse geschiedenis, Ingmar (De Sjamaan) kwam in 1987 met de originele White Widow kruising. Veelal wordt gedacht dat Arjan (oprichter van Green House Seeds) achter deze kruising zat, maar Green House heeft dus vooral bijgedragen aan het commerciële succes van White Widow. Destijds domineerden hybride wietsoorten als Haze en Northern Lights de (ondergrondse) markt, maar White Widow wist snel haar weg omhoog te vinden. In 1987 won ze ook haar eerste Cannabis Cup al en sindsdien vele prijzen meer.

Enkele jaren later kreeg Arjan van Green House Seeds de genetische vader en moeder in handen van White Widow, rechtstreeks van Ingmar. Waarna Green House Seeds één van de eerste grote commerciële zadenbanken was met WW in haar collectie.

Dankzij haar sterke en stabiele genetische basis is White Widow ook succesvol gebleken in experimenten op zoek naar nieuwe wietsoorten. Dit heeft door de tijd heen geleid tot populaire hybriden, zoals White Russian, The White, Critical, K2 en NLX.

Braziliaanse indica wiet plant.
Braziliaanse indica wietplant.
Zuid-Indiase sativa landras strain
Zuid-Indiase sativa landras strain.

 

Smaakbeleving

White Widow staat voornamelijk bekend om haar prikkelende, haast ammoniakachtige geur met hints van een aardse dennengeur. Tijdens het verkruimelen zal dit zich ontvouwen tot een hasj/wierook-achtige geur. Haar zachte rook smaakt eveneens aards en tijdens het roken produceert ze ook een penetrante wietgeur, discreet roken is er dus niet bij.

De sterke geur die ze verspreidt lijkt op een mix van aardse ondertonen en natuurlijke producten als kruiden, specerijen en sandelhout. Soms wordt haar smaak als licht fruitig beschreven, maar dit ruik je vooral terug in haar geur. Degenen die het fruitige aroma wel opmerken, vergelijken het vaak met tropische fruitmelanges en sappige sinaasappels.

Tijdens het roken proef je vooral aanvankelijk de smaak van zoete citrusvruchten, maar deze zal snel plaats maken voor de hartige aardse, houtachtige en natuurlijke smaken. Een lekkere melange die veelal als zeer lekker wordt omschreven, al kunnen sommige minder ervaren rokers de rook als enigszins scherp ervaren.

White Widows aardse dennengeur.
White Widows aardse dennengeur..
White Widow effect: betere geluidswaarneming.
White Widow effect: betere geluidswaarneming.

 

White Widow effecten

Van deze legende mag je een high verwachten die vooral mentaal inwerkt en neigt dus meer naar de sativa kant. Je zult enkel een verzachtende lichamelijke buzz ervaren. Ze heeft een gemiddeld-hoog THC-gehalte van tegen de 20%, waardoor je bij matig gebruik functioneel blijft en je nog bewust bent van je omgeving. Een uitstekende keuze dus voor sociaal gebruik, al is ze een eeuwige favoriet voor alle activiteiten.

Veelal zul je de omgeving zelfs scherper waarnemen en geluiden en patronen opmerken die voorheen wellicht onopgemerkt waren gebleven. Muziek klinkt dan ook vaak alsof er een extra dimensie aan zit. Vrij snel na het roken zul je een verbetering merken van je stemming en een verhoging van je energielevel en focus. Naast energie en focus zul je ook gevuld worden met creativiteit. Hierdoor zul je je scherp voelen en snel gedachtes associëren met elkaar tijdens gesprekken of wat je op dat moment aan het doen bent.

 

Medicinale werking White Widow

Vanwege haar geestelijke effecten is White Widow vooral psychologisch nuttig en niet zozeer fysiek. Zo kan ze helpen bij een aandachtstekort door focus en concentratie te bieden. In geval van vermoeidheid of depresise kan ze energie opwekken, waardoor je meer kracht hebt om te doen wat je moet of wilt doen. Ook migraine en lichte pijntjes kunnen verlicht worden door deze breed werkende medicinale wietsoort.

 

White Widow wiet kweken

White Widow kweken is een unieke ervaring. Als ze met succes wordt gekweekt, dan zijn de toppen volledig bedekt onder trichomen met lange stelen, waardoor ze het glinsterende witgrijze uiterlijk krijgt waar ze haar gedenkwaardige naam aan te danken heeft. Dit duidt op haar hoge harsproductie, waardoor ze ook zeer geliefd is om extracten als hasj en dergelijke van te maken.

Ondanks haar overwegende sativa high, ziet White Widow er tijdens de groeifase veel meer uit als een indica. Bossige en brede planten die zelden hoger worden dan twee meter. Haar topstructuur is wat losser en minder compact en ze heeft frisse lentegroene bladeren, waardoor ze op die punten weer meer op een sativa lijkt. Tekenend voor de genetische diversiteit die White Widow bevat. Het ene moment zul je denken dat je met een indica te maken hebt, terwijl je het andere moment zeker zult zijn dat je met een sativa te maken hebt.

Door de vakkundige selectie tijdens de oorspronkelijke kruising voorafgaand aan White Widow is ze schimmelresistent, waardoor buitenkweek ook een goede optie is. Hoewel ze geniet van temperaturen tussen de 21 en 26 graden en onder die omstandigheden binnen een bloeitijd van 8-9 weken tijdens een binnenkweek, buiten ongeveer begin oktober, hoge opbrengsten wiet produceert. Indien je haar op een beschutte plaats in de tuin kweekt zal begin oktober een prima moment zijn om te oogsten, nog voor het nat en koud wordt buiten.

 

White Widow zaden

White Widow zaden zijn redelijk eenvoudig te kweken. Tijdens je kweek zul je weinig potentiële problemen treffen en ze heeft een korte bloeitijd. Veel tijd dat er iets mis kan gaan is er dus niet. Een goede soort dus voor de beginnende kweker of voor de ervaren kweker die wil genieten van de legendarische White Widow. Enkele soorten voor je op een rij om binnenkort te genieten van je zelfgekweekte wiet.

White Widow – De Sjamaan

White Widow van De Sjamaan.

De Sjamaan is volgens het legendarische verhaal de eerste die tot de kruising White Widow kwam. Dichterbij het origineel zul je logischerwijs niet komen, dan het kweken van wietzaadjes die afkomstig zijn van de zadenbank waar de Naast White Widow hebben ze ook andere witte wietsoorten gecreërd op basis van WW, zoals White Skunk en Widow Ryder. Aangezien White Widow in 1987 het levenslicht zag, kun je je voorstellen hoeveel ervaring er aanwezig is bij De Sjamaan. Ze hebben dan ook meerdere prijswinnende wietsoorten voortgebracht.

Bekijk deze zaden

 

White Widow – Huismerk Wietzaadjes.nl

K2 van Homegrown Fantaseeds.

White Widow van ons Huismerk is krachtig en gebaseerd op dezelfde kruising als het origineel. Je mag dan ook hoge opbrengsten wiet verwachten met een THC-gehalte oplopend tot 20%. Uiteraard voorzien van de klassieke effecten van White Widow, krachtig, maar behapbaar. Perfecte voor sociale gelegenheden en avonden met vrienden. Wietzaden van ons huismerk staan bovendien onder constante controle, zodat we te allen tijde uitstekende kiemkracht en potentie kunnen garanderen.

Bekijk deze zaden

 

Original White Widow – Paradise Seeds

Original White Widow van Paradise Seeds.

Paradise Seeds staat al decennia lang bekend om haar stabiele genetica, zo werken ze enkel met F1-hybrides. Sinds 1999 zijn ze actief en in de loop der tijd hebben ze al meer dan 25 Cannabis Cups in de wacht gesleept. Original White Widow is dan ook afkomstige van, je hebt waarschijnlijk al een vermoeden, de originele White Widow. Je kunt deze hybride zowel binnen als buiten kweken, buiten kun je begin oktober de oogst verwachten. Tijdens een kweek binnen kun je rekening houden met ongeveer 9 à 10 bloeiweken.

Bekijk deze zaden

 

Medical White Widow – Kera Seeds

Medical White Widow van Kera Seeds.

Medical White Widow van Kera Seeds richt zich met name op de medicinale gebruikers. Deze is ontstaan uit een bijzondere selectie, in eerste instantie ook tussen een Braziliaanse sativa X Zuid-Indiase indica. Vanuit daar hebben kruisingen plaatsgevonden met CBD-rijke wietsoorten en terugkruisingen met White Widow om zo tot stabiele genetica te komen. En, in tegenstelling tot andere White Widows, een hoog CBD-gehalte en een laag THC-gehalte. Hierdoor heeft ze een ruime medicinale werking en haast geen psychoactieve inbreng van THC. Ideaal als je gewoon even wilt ontspannen, zonder je te laten beinvloeden door de werking van THC.

Bekijk deze zaden

 

 

Auto White Widow – Dutch Passion

Auto White Widow van Dutch Passion.

Dutch Passion creëerde een zelfbloeiende variant van White Widow, waardoor ze nog makkelijker te kweken is. Zo heb je geen omkijken naar het omschakelen van lichturen, aangezien ze automatisch gaat bloeien na enkele weken groei. Ze bevat net wat meer indica dan sativa genetica en is zowel binnen als buiten eenvoudig te kweken. Deze autoflower doet niet onder voor de fotoperiodieke tegenhangers, zo kun je ook een hoog THC-gehalte verwachten en een krachtige high. Van zaad tot oogst heeft ze slechts 9-10 weken nodig, waardoor ze zeer snel klaar is voor de oogst. Deze wietplanten bereiken een maximale hoogte van ongeveer één meter.

Bekijk deze zaden

 

Auto White Widow X Big Bud – Female

Auto White Widow X Big Bud van Female Seeds.

In deze bijzondere kruising is zowel rekening gehouden met het gemak vergroten waarmee White Widow te kweken is. Alsmede het verzorgen van hoge opbrengsten wiet door het volume van de toppen te vergroten. Ze blijft redelijk klein van stuk, waardoor ze ook prima te kweken is in kleinere/lagere kweekruimtes of tijdens een discrete kweek buiten. Haar toppen hebben de klassieke White Widow uitstraling, maar zwellen meer aan door de kruising met Big Bud. De gehele kruising is Ruderalis X White Widow X Big Bud, om haar zo ook zelfbloeiende genetica te geven. Binnen 11-12 weken vanaf ontkiemen kun je je al opmaken voor de oogst. Je kunt hoge opbrengsten wiet verwachten met zoete en zure smaken en ondertonen van kruiden.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje