NLX wiet

NLX wiet is een kruising tussen de legendarische Northern Light wiet en de White Widow.
3 min.

NLX wiet is verfijnd in Amsterdam en met twee wereldberoemde ouders mag NLX haarzelf zeker in hogere sferen wanen. In vele coffeeshops zul je NLX wiet op de kaart tegenkomen. Typisch aan deze wietsoort is dat ze vooral in Nederland en omstreken zeer geliefd is. Desondanks is er niet veel bekend over NLX, terwijl ze wel degelijk belangrijk is geweest voor de totstandkoming van Nederwiet. Hoog tijd dus om ons te verdiepen in het verhaal achter NLX.

 

Wat is NLX wiet?

NLX wiet is een kruising tussen legendarische Northern Light wiet X White Widow. Beiden zeer bekend om hun krachtige effecten in combinatie met heerlijke aroma’s. Zoals bekend werden de eerste verfijningen van Northern Lights genummerd, Northern Lights #1, Northerns Lights #2, tot aan #11. NLX wordt gezien als afkorting voor Northern Lights X (#10). Om iets specifieker te zijn betreft het hoogstwaarschijnlijk de meest potente Northern Lights (#5). NLX wiet is dus in feite de tiende verfijning van Northern Lights, een kruising met White Widow.

De legendarische Northern Light wietplant.
De legendarische Northern Light wietplant.
De krachtige White Widow wietplant.
De krachtige White Widow wietplant.

 

NLX wiet effect

Doordat ze veel indica genetica bevat, mag je ook eenzelfde effect verwachten. Een lekker diep stoned gevoel. Krachtig, lichamelijk en zeer prettig om te ervaren. Dit maakt NLX een typische pijnstiller en ook gewoon heerlijk tijdens een avond op de bank. Door toevoeging van White Widow kent ze een iets meer mentaal effect. Dit lekkere krachtige, cerebrale effect zal vrij snel na het roken haar intrede doen. Niet veel later zal het rustgevende effect echter gaandeweg de high zeker de overhand nemen.

 

NLX geur en smaak

De geur en smaak van NLX lopen redelijk uiteen. In de basis kent ze een citrusachtige hasj-smaak, maar dit wordt aangevuld met zoete en aardse ondertonen. Gedurende de vergevorderde bloei ruik je deze wietplant niet heel sterk, wat ideaal is voor een discrete kweek buiten. Dit zegt gelukkig niets over haar potentie, wat dat betreft staat ze namelijk bovenaan menig lijstje.

NLX wiettopjes.
NLX wiettopjes.
De basis van NLX is een citrusachtige hasj-smaak.
De basis van NLX is een citrusachtige hasj-smaak.

 

Hoe kweek je NLX wiet?

Je kunt NLX wiet zowel binnen als buiten kweken, onder de meeste omstandigheden presteert ze meer dan prima. Ze is ook zeer goed bestand tegen koudere temperaturen, schimmels en ziektes. Het is als beginnende kweker dus ook (zeer) makkelijk om succesvol NLX wiet te kweken. Ze heeft weinig behoefte aan voedingsstoffen, ook op dat front kun je weinig verkeerd doen.

Kweekinfo:
Wat mag je verwachten als je je eigen NLX wiet kweekt?

  • Genetica: Ongeveer 80% indica / 20% sativa
  • Opbrengst: Hoog, 500+ gram, onder optimale omstandigheden
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Makkelijk
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • THC gehalte: (Zeer) Hoog

 

NLX wiet prijs

De prijs van één gram NLX wiet ligt in de gemiddelde coffeeshop rond de 12 euro. Voor dit bedrag koop je ook al een NLX wietzaadje en dan houd je nog een paar euro over. Het zelf kweken van wiet is vele malen leuker dan simpelweg wiet in een zakje kopen, niet wetende wat er aan vooraf is gegaan. Je zult merken dat je nog vele malen meer geniet van zelfgekweekte wiet, ten opzichte van zelf gekochte wiet.

 

NLX zaden

Je eigen NLX wiet kweken uit NLX wiet zaden is dus zeker een aanrader. Het kost iets meer tijd, maar levert des te meer plezier op! Bovendien scheelt het een hoop tripjes naar de coffeeshop, waar je onnodig veel blijft betalen voor wiet. Enkele NLX soorten uit ons assortiment lichten we hieronder uit voor je.

 

NLX Special – Kera Seeds

NLX Special van Kera Seeds

Je mag van NLX Special ruwweg hetzelfde verwachten als van NLX, net iets meer zelfs. Zo bloeit NLX Special binnen 7 tot 8 weken uit tot een oogstrijpe plant. In de bloeiperiode heeft ze bovendien niet zo’n penetrante geur. Ideaal als je toch een bescheiden kweek wilt opzetten, zonder direct de buren te alarmeren.

Bekijk deze zaden

 

Kera NLX Diamond Auto – Kera Seeds

Kera NLX Diamond Auto van Kera Seeds

Deze autoflower kwam in het leven door een Northern Light te combineren met ruderalis genetica. Dit zorgt voor een bizar snelle zaad-tot-oogst tijd van 9 weken. Voor de duidelijkheid, 9 weken na het planten van het zaadje kun je al oogsten. Haar opbrengst is iets minder groot vergeleken met haar fotoperiodieke zus.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje