Haze wiet soorten

Je wilt Haze wietzaadjes kopen? Op deze pagina vind je al de Haze wiet soorten waaronder de wereldberoemde Amnesia Haze, Purple Haze, Silver Haze en Lemon Haze overzichtelijk bij elkaar. Kies snel je favoriete haze cannabis zaden of lees je eerst in over deze sativa-dominante wietsoort.

Filter

Terug naar filters Categorie
Terug naar filters Merk
  1. show 47 more show less
Terug naar filters Genetica
Terug naar filters Soort
Terug naar filters Bloeitijd
Terug naar filters Autoflower zaadje tot oogst
Terug naar filters Oogstmaand buiten
Terug naar filters Opbrengst binnen
Terug naar filters Opbrengst buiten
Terug naar filters Binnen en buiten
Terug naar filters Hoogte plant binnen
Terug naar filters Hoogte plant buiten
Terug naar filters Medicinale Cannabis
  1. show 4 more show less
Terug naar filters Moeilijkheidsgraad
Terug naar filters THC gehalte
Terug naar filters Effect na gebruik
  1. show 6 more show less
Keuzehulp

Wiet Zaden 147 zaadjes gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren
Pagina
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig leuke kortingen!
GRATIS extra zaden
ACHTERAF betalen
Keuzehulp

Wiet Zaden 147 zaadjes gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren
Pagina
Reviews

Lemon Haze - Huismerk

,

Met quantum board op aangerade hoogte van 30 cm heb ik tot 2x toe foxtails gekregen en de plant had moeilijk met afbloeien en vertoonde ook tekenen van stress in de bladeren. 65000 lux gemeten midden de lamp is teveel voor deze. Denk dat 60000 lux voor deze plant het maximaal haalbare is, en misschien nog iets lager. Dus quantum board minimaal op 40 cm afstand houden. Overigens hele dikke toppen. kwaliteit kan ik niet veel over zeggen gezien de boenstaande problemen, maar zelfs in dit geval: niet slecht

Amnesia Haze - Expert Seeds

,

Super plant tot nu toe. 5 weken groeien. Beginnen na 1,5 week met voeding plagron terra grow (2ml) en een druppeltje plagron power roots. dit opbouwen tot 6 ml per waterbeurt en 4 druppels powerroots per waterbeurt. Blijf tussen door kijken hoe de plant er op reageert. Vervolgens de bloei in. Beginnen met 3 ml terra bloom en opbouwen naar 8ml. Zit nu op week 8 en moet nog wel 1 -2week. 2 weken voor het einde. Als 20% van de bloeiharen bruin zijn beginnen met de flush. Gewoon alleen water zonder voeding geven aan de plant gedurende 2 weken. Pak/koop vervolgens een microscoop zijn er al vanaf 5 euro bij bol en kijk naar de trichomen op de top zelf. Deze moeten romig zijn en niet doorzichtig. Zijn ze bruin word je er meer slaperig stoned van. Probeer ze op het moment van helemaal romig te knippen. Super compacte toppen en ze ruiken tot nu toe heerijk.

Purple Haze - Huismerk

,

Ik was eerder niet super enthousiast in mijn reactie maar moet daar toch op terugkomen Deze planten zijn toch wel goed alleen duurt het misschien net iets langer als bij een hele snelle soort maar dit wordt toch wel dik goedgemaakt door de smaak en werking van de wiet en ook prachtige planten en toppen.een ander pluspunt is dat ze niet sterk ruiken in de bloeiperiode wat heel fijn is.tevens heb ik al zo'n dertig gram goede hasj kunnen maken van de bladeren en dat nog voor de oogst. Zit op dag 67 van de bloei en ze staan nog wel ff denk een rondreis weken ongeveer. Dit komt omdat ik ze een maand heb laten groeien waar je deze planten eigenlijk gewoon meteen in de bloei kan zetten denk ik

Arjan's Strawberry Haze - Green House Seeds

,

Ik heb constant ruzie met deze dame, want ze is nooit tevreden. De zaden zijn prachtig, en toonde allemaal binnen 24 uur een worteltje. In de groei is ze uitbunding, met lange takken, en een flinke stretch als de bloei begint. In de eerste weken van de bloei is er ook niets aan de hand, want ze floreert, en laat al snel goede ontwikkeling van de toppen zien. De problemen beginnen echter in de laatste paar weken, vanaf een week of 6 van de bloei, waarin ik haar niet tevreden weet te stellen, zelfs niet na meerdere pogingen. Laat ik zeggen dat ik veel verschillende genetica heb mogen kweken, maar deze dame is bijzonder moeilijk tevreden te stellen. Ze ruikt echter fantastisch naar aarbeien zoals je van een strawberry mag verwachten. De toppen zijn gigantisch maar wel wat fluffy. Wie zin heeft in een uitdaging, zoek niet verder...

Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds

,

Kiemen ging al echt super alle 5 de zaden in 24 uit gekiemd. Korte groeifase van 2 weken nu al 51 dagen in de bloei. Ik zou deze zo weer willen.

Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds

,

Lekker man

Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds

,

Ik kan zeggen van de 5 zaden die ik heb zijn ze alle 5 binnen 24 uur gekiemd. Vond het wel een korte beoordeling waard. Tijd om te potten

Waarom Wietzaadjes.nl

  • GROOTSTE aanbod van Nederland!
  • GRATIS zaden naar keuze!
  • DISCRETE verpakking!
  • Oók WIETZAADJES per stuk!
  • UITGEBREIDE headshop!
  • UITSTEKENDE service!

Haze: Een van de meest succesvolle wietsoorten

Haze is één van de pioniers onder de wietsoorten en Haze is dan ook één van de grondleggers van cannabis zoals we deze vandaag de dag kennen. Deze eer is met name voor Kush, Skunk en Haze weggelegd, aangezien deze wietsoorten genetisch gezien zeer breed verspreid zijn. Vele kruisingen en wietsoorten vandaag de dag komen dan ook voort uit Kush, Skunk of Haze. Bovendien is de manier van kweken en het genieten van cannabis veranderd sinds de opkomst van deze wietsoorten.
Hieronder nemen we je enkele decennia mee terug in de tijd, naar het ontstaan van Haze. Verder zoomen we in op deze iconische wietsoort. Wat moet je allemaal weten over Haze en hoe zorg je voor succesvolle kweken met Haze? Ook lichten we enkele populaire Haze-soorten uit die elke kweker gekweekt zou moeten hebben. Lees snel verder!

Ontstaan van Haze

In de jaren zestig ontstond de eerste Haze in Santa Cruz, Californië. De creatie van Haze wordt toegeschreven aan ‘de Haze-broeders’, twee kwekers die gespecialiseerd waren in het kweken, manipuleren en kruisen van sativa-dominante wietsoorten. Zo ontstond na een complexe kruising van South American X Thai X Mexican X South Indian uiteindelijk Haze.
In eerste instantie was Haze helemaal niet zo geliefd, want het was maar een complexe sativa wietsoort met veel verschillende soorten fenotypen. Daarnaast was Haze zeer lastig te kweken en kende ze een bloeitijd van wel 16 weken. Niet echt een voor de hand liggende soort om te gaan kweken. Gelukkig kent het verhaal een mooi einde, uiteindelijk zijn de Haze wietzaden in Nederland bij Neville Schoenmakers terecht gekomen. Hij heeft Haze dermate verfijnd dat het ineens een vrij eenvoudig te kweken wietsoort werd en de basis bood voor vele mooie kruisingen.

Wat is Haze?

Haze is dus een complexe kruising tussen verschillende diverse sativa wietsoorten. Hierdoor bevat Haze zelf ook een overgroot deel aan sativa genetica en de meeste kruisingen met Haze zijn dan ook mooie hybriden of sativa-dominante wietsoorten. Met name bekend aan deze wietsoort is het effect en de sensationele smaak, niet voor niets is een Haze-smaak een bekend begrip onder blowers. Ook haar eigen geur zal menig roker en kweker zeer aanspreken.
Haze als wietplant laat mooie sativa kenmerken zien tijdens groei en bloei. Hierdoor heeft ze bijvoorbeeld een perfecte structuur wat toppen en afstand tussen de vertakkingen in betreft. Dat is mooi meegenomen, want licht en lucht kunnen zo optimaal door je wietplant heen. Haze wietplanten kunnen daarnaast gigantisch worden, in volle grond worden ze eenvoudig twee tot drie meter hoog.

Haze cannabis zaden
Haze cannabis zaden
Haze plantje in groeifase
Haze plantje in groeifase
Super Silver Haze top oogstrijp
Super Silver Haze top
Van het roken van Haze wordt je energiek, vrolijk, creatief en sociaal
Haze wiet uplifting effect

Wat is het effect na het roken/gebruiken?

Het algemene effect na het roken van een goede Haze soort is een uplifting en cerebraal effect. Een op en top sativa waar je lekker energiek van zult worden, vrolijk, creatief en sociaal. Zet je praatstoel maar klaar! Er zijn maar weinig soorten die tegen dit overheerlijke effect op kunnen.
Negatieve effecten kent Haze haast niet. Hoewel veel Haze soorten over een flinke portie THC beschikken, waar beginnende rokers het best een beetje mee uitkijken, beperken de negatieve bijwerkingen zich tot een droge mond en droge ogen. Aangezien Haze voornamelijk mentaal en geestelijk werkt is het aan te raden om rustig aan te beginnen.

Medicinale werking Haze

Zoals veel cannabis soorten kent ook Haze diverse toepassingen op medicinaal gebied. Vooral mentale klachten als (hevige) stress en depressie kunnen goed worden aangepakt met Haze. Aangezien een vreetkick vrij waarschijnlijk is na het roken of gebruiken van Haze, is het ook een prima wietsoort om eetlust op te wekken.
Mocht je last hebben van misselijkheid of ontstekingen, dan zul je ook baat hebben bij het gebruik van Haze. Fijn is dat dit dus met name mentaal en geestelijk werkt, waardoor je lichamelijk prima in staat blijft om dingen te ondernemen.

Hoe smaakt Haze?

Zoals gezegd, Haze heeft een zeer typische en indringende smaak. Vaak zelfs omschreven als echte Haze-smaak, een echt begrip in de rokerswereld dus! Maar wat is dat nu precies? Een Haze-smaak is een intens zoete smaak, haast chemisch, met pittige/kruidige ondertonen. Zelfs na het roken zul je de Haze-smaak af en toe nog proeven. Deze smaak wordt dus met recht omschreven als één van de lekkerste en meest eigen smaak die er is.
Veelal zorgen kruisingen met Haze voor nog lekkerdere smaken. Denk aan Haze met zoete, fruitige ondertonen of juist aan Haze met zure smaken. Lemon Haze is hier een bekend voorbeeld van.

Voeding en verzorging

De originele Haze was dus zeer complex te kweken en kende een zeer lange kweekduur. Gelukkig is dat dankzij hulp van Nederlandse bodem vereenvoudigd en zijn de kweken aanzienlijk korter geworden. Haze kan zeer rap doorgroeien in de eerste weken nadat je overgaat op de bloeifase. Sommige Haze soorten groeien tot wel 200% van hun aanvankelijke hoogte aan het begin van de bloeifase. Een groeifase van enkele dagen volstaat dus prima bij wietsoorten met Haze genetica.
Door het ruime aanbod aan Haze soorten zijn er zowel eenvoudig te kweken Haze soorten, als lastiger te kweken Haze soorten. Enige basiskennis is hoe dan ook zeer handig aangezien Haze een iets langere bloeitijd kent. Licht, lucht en voeding blijven de belangrijkste onderdelen om een Haze kweek tot een succes te brengen.

Verschillende soorten Haze

Doordat Haze al decennia lang zeer populair is en met veel andere soorten is gekruist, zijn er dus veel soorten met Haze genetica. Enkele Haze soorten zijn uitgegroeid tot wietsoorten die niet meer weg te denken zijn uit menig kweekruimte. Denk aan de volgende soorten:

Amnesia Haze
Amnesia Haze
Silver Haze
Silver Haze
Purple Haze
Purple Haze
Lemon Haze
Lemon Haze

Amnesia Haze

Een zeer bekende Haze soort en geliefd in menig coffeeshop. Haast bij elke coffeeshop kom je Amnesia Haze tegen op de kaart. Doordat Amnesia Haze zich zeer gemakkelijk laat kweken is dit ook een favoriet bij menig kweker. Tijdens het kweken met Amnesia Haze zaden kan er vrijwel niets fout gaan. Bij een buiten kweek is het van belang om haar beschut op te stellen, aangezien ze gevoelig is voor slechte weersomstandigheden en schimmels als gevolg van teveel vocht. Deze krachtige wietsoort zorgt voor totale extase na het gebruik en het effect is op zijn zachtst gezegd dan ook zeer krachtig. Totale ontspanning en een langdurig effect zijn kenmerkend voor Amnesia Haze.

Bekijk hier alle Amnesia Haze soorten


Silver Haze

Silver Haze heeft haar naam te danken aan de prachtige zilveren gloed die je tijdens de kweek over de toppen zult zien neerstrijken. Uniek aan Silver Haze zijn de dikke en compacte toppen en relatief korte bloeiperiode. Het is dan ook geen sativa dominante wietsoort, maar een mooie hybride die het beste van indica en sativa samenbrengt in deze mooie wietsoort. Bovendien kent Silver Haze zeer eigen smaken, de bekende Haze smaak zal zeker nog te proeven zijn met ondertonen van een houtachtige, zoete smaak.
Ondanks de korte bloeiperiode is dit een zeer potente wietsoort die voor hoge opbrengsten wiet zorgt, mét veel THC. Silver Haze wietplanten kunnen buiten aanzienlijk groot van formaat worden en groeien best hoog. Handig om hier rekening mee te houden!

Bekijk hier alle Silver Haze soorten


Purple Haze

Purple Haze heeft met name aan populariteit gewonnen na het gelijknamige nummer van Jimi Hendrix. In 1967 werd deze single geschreven en vandaag de dag wordt deze plaat nog steeds vaak gedraaid. Hendrix ontkent echter dat het liedje iets met drugs of Purple Haze als wietsoort te maken heeft. Het zou niet meer zijn geweest dan een liefdeslied.
Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk te kweken Haze soort dan is Purple Haze perfect. Goed voor beginners, maar ook voor liefhebbers van mooie wietplanten en toppen. Bovendien doet Purple Haze het uitstekend in koudere klimaten, zoals ons mooie klimaat. De mooiste paarse kleuren ontwikkelt Purple Haze tijdens de koudere nachten tegen het einde van de bloeifase. Om een handje te helpen loont het om in de laatste bloeiweek alleen nog maar ijswater te geven. Jouw Purple Haze zal je dan belonen met prachtige paarse kleuren, zowel de bladeren als de toppen zullen paars kleuren.

Bekijk hier alle Purple Haze soorten


Lemon Haze

Net als alle potente Haze soorten bevat ook Lemon Haze een hoog THC gehalte, gemiddeld gezien tussen de 15% en 20% in. De mooie toppen met oranje gekleurde bloeiharen zijn een genot om naar te kijken. De smaak en geur van verse citroen zijn echter waar Lemon Haze haar naam aan te danken heeft. Lemon Haze is ook verkrijgbaar in veel coffeeshops en wereldwijd zeer populair. Wederom een soort die bewijst hoe belangrijk Haze en Skunk zijn, aangezien ze voortkomt uit een kruising Super Silver Haze X Lemon Skunk.

Bekijk hier alle Lemon Haze soorten

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje