Top 10 Autoflowering soorten

Top 10 Autoflowering soorten
8 min.

Autoflowering, vrij vertaald: zelfbloeiende, wietsoorten hebben in de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Met name omdat ze gemakkelijker te kweken zijn, robuuster zijn en niet afhankelijk zijn van een wisseling in lichturen. ‘Normale’, fotoperiodieke, feminized wietsoorten gaan pas bloeien als ze 12 uur licht kunnen opnemen en 12 uur volledig in het donker staan. Doordat autoflowering wietsoorten hoe dan ook na enkele weken groei al overgaan op de bloeifase, kun je zelfs tijdens een buitenkweek meerdere malen per jaar oogsten.

 

Kracht van autoflowering soorten

Als je vroeg in het seizoen begint met je kweek, dan kun je op het hoogtepunt van de zomer al oogsten. Je wiet zal dan een stuk potenter zijn, omdat ze de laatste fase van de bloei lekker van de zon en de temperatuur heeft kunnen genieten. Je toppen hebben dan onder optimale omstandigheden kunnen rijpen, zoals ze dat normaal enkel in warme klimaten zouden doen.

Toen de eerste autoflowering soorten op de markt kwamen, waren er wisselvallige geluiden. Doorgewinterde kwekers vonden ze vaak te klein, met een veel te laag THC-gehalte en minder smaak en effect. Gelukkig zijn er door de jaren heen een hoop ontwikkelingen geweest op het gebied van autoflowers.

In het afgelopen decennium hebben veel zadenbanken zich er dan ook op toe gelegd om betere autoflowers te ontwikkelen. Vandaag de dag is er keuze uit ontzettend veel autoflowers, die ook nog eens aanzienlijk beter zijn geworden. Zo bevatten ze veelal hetzelfde gehalte cannabinoïden (werkzame stoffen als THC/CBD) als de fotoperiodieke tegenhanger. Het effect is daarmee ook zo goed als gelijk.

Om tot een voortreffelijke smaak te komen zijn in de loop der jaren ook veel autoflowers gestabiliseerd door ze terug te kruisen met smaakvolle wietsoorten. Hierdoor kweek je ook eenvoudig een autoflower met zeer sprekende smaken. Je kunt dus zeker stellen dat autoflowering soorten op alle fronten fotoperiodieke wietsoorten evenaren. Gezien de gigantische toename van het aantal autoflowering soorten hebben we onderstaande top 10 voor je opgesteld. Hopelijk wordt het kiezen zo iets eenvoudiger!

 

1. 60 Days Grapefruit Auto

60 Days Grapefruit Auto, haar naam zegt het al, is een zeer snelle autoflower. Binnen 60 dagen ontpoppen de ontkiemde wietzaadjes zich tot oogstrijpe wietplanten. Ondanks haar zeer korte groei- en bloeitijd kun je hoge opbrengsten wiet verwachten. Tijdens het kweken zul je op weinig verrassingen stuiten. Zo is ze resistent tegen de meeste ziektes en tegen ongedierte. Ze blijft klein van stuk en is dus prima in te zetten tijdens een discrete kweek. Dit maakt haar ook makkelijk te beheersen in kleinere kweekruimtes.

60 Days Grapefruit: Nummer 1 Autoflower wietsoort
60 Days Grapefruit: Nummer 1 Autoflower wietsoort
Nummer 1. 60 Days Grapefruit wiet
Wiet nummer 1: 60 Days Grapefruit Auto

Haar sprekende fruitige smaak met tonen van lichtzure citrus en voornamelijk van grapefruit, spreken boekdelen. Naast haar krachtige, creatieve en ontspannende effecten die vooral bij recreatieve rokers in de smaak vallen, bezit ze ook medicinale eigenschappen. Zo helpt haar kalmerende effect onder andere tegen (chronische) pijn, spierspanning en stress.

Bekijk deze zaden

 

2. Amnesia Auto

Door een originele Amnesia in kruising te brengen met een ruderalis dominante wietsoort ontstond Amnesia Auto. Van origine ontstaan uit een kruising tussen Cinderella 99 en Jack Herer, twee wietsoorten die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van nieuwe wietsoorten. Aan deze autoflower merk je dat ze qua formaat eenvoudig zo groot kan worden als een fotoperiodieke wietsoort. Wellicht zelfs groter dan sommige soorten. Doordat ze eenvoudig te kweken is, is ze ook geschikt voor beginnende kwekers. Of je nu binnen of buiten kweekt, in beide situaties kun je rekenen op mooie, hoge opbrengsten wiet. Binnen 10 à 11 weken vanaf het ontkiemen kun je genieten van je zelfgekweekte Amnesia.

Amnesia: Nummer 2 Autoflower wietsoort
Amnesia: Nummer 2 Autoflower wietsoort
Nummer 2. Amnesia wiet
Wiet nummer 2: Amnesia Auto

Tijdens het kweken kan ze een behoorlijke geur verspreiden. Zorg er daarom voor dat je binnen gebruikt maakt van een krachtig (koolstof)filter. Buiten moet je vooral geen discrete kweek plannen, aangezien haar geur haar snel zal verraden. Vooral haar krachtige effect dat vooral op je hoofd in zal werken zal bijblijven na het consumeren van deze klassieke wietsoort.

Bekijk deze zaden

 

3. Amnesia Haze Auto

Amnesia Haze is een klassieker die elke roker aan het begin van zijn of haar rokerscarrière ongetwijfeld wel eens is tegengekomen in de coffeeshop. Vaak wordt gedacht dat Amnesia Haze simpelweg is ontstaan door een Amnesia in kruising te brengen met een Haze. Niets is minder waar, Amnesia Haze is een complexe kruising tussen Haze en Aziatische, Afghaanse en Hawaiïaanse landrassen. Door Amnesia Haze in kruising te brengen met een ruderalis dominante wietsoort, ontstond de zelfbloeiende variant. Wellicht overbodig om te vermelden, maar deze soort bevat sativa dominante genetica.

Amnesia Haze: Nummer 3 Autoflower wietsoort
Amnesia Haze: Nummer 3 Autoflower wietsoort
Nummer 3. Amnesia Haze wiet
Wiet nummer 3. Amnesia Haze Auto

Van Amnesia Haze weten we verder dat ze Cannabis Cups won in 2004 (High Times) en in 2012 de Sativa Cup, ook van High Times. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven en de vraag naar Amnesia Haze is sindsdien logischerwijs ook gestegen. Amnesia Haze Auto maakt deze prijswinnende genetica beschikbaar in een autoflowering variant, waardoor ze ook nog eens makkelijk te kweken is. Je kunt rekenen op de vertrouwde aardse citroensmaak aangevuld met citrustonen en haar vrolijke, energieke effect. Lichamelijk zal ze je hoogstens licht ontspannen laten voelen, maar mentaal zal ze je zeker mee op reis nemen. Een vrolijke, energieke, creatieve en zeer sociale reis welteverstaan.

Bekijk deze zaden

 

4. Afghan Skunk Auto

Afghan Skunk Auto is een indica dominante wietsoort die, je raadt het wellicht al, is ontstaan na het samenbrengen van Afghani en Skunk. Zowel Afghani als Skunk op zich zijn natuurlijk al legendarische wietsoorten. Als deze soorten niet waren ontdekt, was de keuze in de cannabiswereld een stuk minder divers geweest. Het grote voordeel dat ze in autoflower variant biedt, is dat ze bestand is tegen wat lagere temperaturen. Mocht het buiten overdag of ’s nachts net even wat kouder zijn dan de gewenste 15-20 graden Celcius, zal ze niet snel in de problemen komen.

Afghan Skunk: Nummer 4 Autoflower wietsoort
Afghan Skunk: Nummer 4 Autoflower wietsoort
Nummer 4. Afghan Skunk wiet
Wiet nummer 4: Afghan Skunk Auto

Zowel binnen als buiten kun je uit de voeten met deze krachtige zelfbloeiende wietsoort. Een gemiddelde zaad-tot-oogst tijd van 10-11 weken zorgt dat je binnen drie maanden na het ontkiemen al over kunt gaan op de oogst. Binnen deze periode produceert ze hoge opbrengsten wiet voorzien van een hoog THC-gehalte.

Het effect van Afghan Skunk Auto maakt je zeer creatief en weekt je sociale kant los. Ideaal voor op een feestje of gewoon met vrienden. Dit alles onder het genot van haar natuurlijke smaken van dennen en musk, aangevuld met de onmiskenbare Skunk-smaak.

Bekijk deze zaden

 

5. White Widow Auto

Wereldwijd behoort deze witte weduwe nog steeds tot de meest gekweekte wietsoorten. En hoewel de concurrentie moordend is, behoort White Widow ook nog steeds tot de meest populaire wietsoorten. Haar prachtige uiterlijk in combinatie met haar uitzinnige trichoom productie, waardoor ze ook een zeer hoog THC-gehalte bevat, maken haar zo geliefd. Deze legende stamt af van een kruising tussen een Braziliaanse indica en een Zuid-Indiase sativa. White Widow is ook één van de oudste wietsoorten, zo ontstond ze al in 1987. Bekende kweker “De Sjamaan” kwam met de originele kruising, waarna Green House Seeds het succes enkele jaren later een boost gaf.

White Widow: Nummer 5 Autoflower wietsoort
White Widow: Nummer 5 Autoflower wietsoort
Nummer 5. White Widow wiet
Wiet nummer 5: White Widow Auto

Van White Widow Auto mag je hetzelfde verwachten als van de fotoperiodieke variant. Een zeer krachtig effect gecombineerd met een hoog THC-gehalte. Haar krachtige effect is vooral lichamelijk te merken, maar het stukje sativa genetica dat ze heeft zorgt voor een sociale en creatieve rand aan de high.

Doordat ze klein van stuk blijven zijn ze geliefd in kleinere en/of lagere kweekruimtes en op balkons. Het kweekproces is eenvoudig te volgen voor onervaren kwekers en ze behoeft weinig aandacht tijdens het kweken. Binnen 9 tot 10 weken kun je lekkere opbrengsten wiet verwachten.

Bekijk deze zaden

 

6. Northern Light Auto

Northern Light behoort, net als Haze en White Widow, tot de legendarische drie. Deze drie wietsoorten draaien al decennia lang mee en stammen af uit de jaren ’90. Northern Light Auto zet dit succes voort en maakt deze genetica breed beschikbaar, doordat ze eenvoudig te kweken is. Ze produceert mooie compacte, stevige toppen. Het kweken van deze soort is dus relatief eenvoudig en ook voor beginnende kwekers. Ongeveer 9 tot 10 weken na het ontkiemen heeft ze de groeifase en bloeifase al doorstaan en is ze oogstrijp.

Northern Light: Nummer 6 Autoflower wietsoort
Northern Light: Nummer 6 Autoflower wietsoort
Nummer 6. Northern Light wiet
Wiet nummer 6: Northern Light Auto

Ondanks dat deze hybride autoflower net iets meer indica bevat dan sativa, zul je haar high vooral mentaal opmerken. Ze heeft een gemiddeld THC-gehalte, waardoor ze niet overweldigend is. Lekker als je tolerantie voor THC niet heel hoog is bijvoorbeeld. Het lekkerste aan Northern Light Auto is nog wel haar zachte, zoete smaak.

Bekijk deze zaden

 

7. Power Plant Auto

Power Plant Auto is een wietsoort met een prachtige balans tussen indica en sativa genetica. Aan Power Plant, die op haar beurt afstamt van een Afrikaanse sativa, is ruderalis toegevoegd om haar een zelfbloeiend karakter te geven. Deze soort produceert een heldere, bruisende high die je een gelukkig en creatief gevoel geeft. Haar aroma is houtachtig, aards en scherp. De smaak is scherp en peperig. In vrijwel elke omgeving zal Power Plant Auto goede successen boeken en oogstrijp zijn na 10-11 weken, gerekend vanaf het ontkiemen. Haar hoge THC-gehalte zorgt voor een krachtig stoned gevoel, doseer dus bewust en rook met mate!

Power Plant: Nummer 7 Autoflower wietsoort
Power Plant: Nummer 7 Autoflower wietsoort
Nummer 7. Power Plant wiet
Wiet nummer 7: Power Plant Auto

Naast voorgenoemde staat Power Plant ook bekend om haar sterke geur. Mocht je wel eens een PP hebben gekweekt, dan zal de sprekende geur tijdens de bloei zeker in je geheugen gegrift staan. Belangrijk dus om rekening te houden met eventuele buren, discreet kweken is er niet bij met deze lekker ruikende wietsoort. Tijdens een binnenkweek doe je er goed aan om te investeren in een goed filter.

Bekijk deze zaden

 

8. Gorilla Glue Auto

Gorilla Glue is één van de meest krachtige wietsoorten van dit moment. Met THC-gehaltes van meer dan 30% zeker geen wietsoort om te onderschatten. En dat terwijl ze nog niet eens zo lang geleden is ontstaan. De originele kruising die leidde tot Gorilla Glue was een Sour Dubb X Chocolate Diesel X Chem Sis. Het 4e fenotype van Gorilla Glue is met recht het meest krachtige, vandaar dat er snel werd gesproken over Gorilla Glue #4. Vandaag de dag wordt ze vooral GG4 of Original Glue genoemd, haar genetica is echter onveranderd. Deze krachtige hybride bestaat voor het grootste deel uit indica genetica.

Gorilla Glue: Nummer 8 Autoflower wietsoort
Gorilla Glue: Nummer 8 Autoflower wietsoort
Nummer 8. Gorilla Glue wiet
Wiet nummer 8: Gorilla Glue Auto

Ook in een zelfbloeiend jasje is deze wietsoort zeer krachtig. Zo bevat Gorilla Glue Auto een zeer hoog THC-gehalte van 25%. Eenvoudig om te kweken met als groot voordeel dat je haar niet zomaar kunt overvoeden. Haar tolerantie ligt zeer hoog en op het gebied van voeding zal ze dan ook zeer vergevingsgezind zijn.

Bekijk deze zaden

 

9. Blue Berry Auto

Sinds jaar en dag behoort Blue Berry veelal tot de favoriete soorten van liefhebbers van fruitige wietsoorten. Blue Berry Auto is ontstaan na het kruisen van de originele Blue Berry met een Canadese ruderalis soort. Het resultaat is simpelweg verbluffend. Zo produceren ze stevige toppen die zullen glinsteren door de laag trichomen die ze produceert. Met een maximale hoogte van maximaal één meter, zowel binnen als buiten, zijn ze zeer geschikt voor kleine kweekruimtes. Een discrete kweek buiten behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Blue Berry: Nummer 9 Autoflower wietsoort
Blue Berry: Nummer 9 Autoflower wietsoort
Nummer 9. Blue Berry wiet
Wiet nummer 9: Blue Berry Auto

Omdat ze eenvoudig te kweken is, is ze ook geschikt voor minder ervaren of beginnende kwekers. Ervaren kwekers kunnen op hun beurt het maximale uit deze wietsoort proberen te halen door een SoG (Sea of Green) of LST (Low Stress Training) toe te passen. Naast haar dikke hoofdtop produceert ze namelijk een mooi aantal vertakkingen, waar ook dikke toppen aan groeien.

Bekijk deze zaden

 

10. OG Kush Auto

Wie kent haar niet, OG Kush, voluit vermoedelijk Ocean Grown Kush. Al zijn er door de loop der jaren ook andere variaties op haar naam ontstaan, zoals Original Gangster Kush. Wat we wel zeker weten is dat deze legendarische soort ontstond in Florida. Hier werd een wietsoort uit Noord-Californië in kruising gebracht met een Chemdawg, Lemon Thai en een, jawel, Nederlandse Hindu Kush. Ze werd al snel onmisbaar in de cannabiswereld, nadat ze in de jaren ’90 wereldwijd bekend werd.

OG Kush: Nummer 10 Autoflower wietsoort
OG Kush: Nummer 10 Autoflower wietsoort
Nummer 10. OG Kush wiet
Wiet nummer 10: OG Kush Auto

Naast OG Kush Auto hebben we nog vele wietsoorten meer te danken aan OG Kush. Wat denk je van Tahoe OG, Bubba Kush, SFV OG en GSC (Girl Scout Cookies) bijvoorbeeld? Naast deze bekende afstammelingen van OG Kush, zijn er in de loop der jaren veel sprekende wietsoorten voortgekomen uit OG Kush. Vooral haar sublieme smaak en effect zijn de reden voor haar succes, naast de kweekgemakken die deze autoflower biedt. Ze bevat een mix aan natuurlijke smaken, aardse, houtachtige dennensmaken. Het effect van OG Kush Auto maakt je net zo vrolijk en ontspannen als van het origineel en een deel van de gebruikers omschrijft ook ouderwetse vreetkicks te ervaren.

Bekijk deze zaden

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje