K2 wiet

K2 Wiet - Alles over de k2 strain
5 min.

K2 wiet heeft een rijk erfgoed aangezien ze afstamt van twee legendarische wietsoorten. Niet te verwarren met synthetische cannabinoïden, die ook wel “K2” en “spice” worden genoemd. K2 wiet die je zelf kweekt is niet synthetisch en uiteraard geheel puur natuur. Haar naam verwijst naar de op één na hoogste berg ter wereld, na de Mount Everest, op de grens tussen China en Pakistan, de K2. Zowel om aan te geven dat ze van Zuid-Aziatische afkomst is en dat ze een flinke high in petto heeft. Wat weten we over deze toch wel onderbelichte wietsoort?

 

Ontstaan van K2 wiet

Het ontstaan is terug te brengen naar een combinatie tussen twee zeer bekende wietsoorten. Een plakkerige White Widow werd in kruising gebracht met hét indica landras Hindu Kush. Deze twee legendes in dezelfde zin biedt een hoop goeds. Na de eerste kruising is er nog jaren aan K2 gewerkt om haar genetica te stabiliseren. Een leuk feitje aan het ontstaan van K2 is dat dit in Nederland gebeurde. Al vroeg manifesteerde K2 haarzelf als één van de meest gewilde wietsoorten in de coffeeshops van Amsterdam. Ook bij de kwekers en veredelaars viel ze al snel in de smaak door het gemak waarmee ze te kweken is.

White Widow genetica.
White Widow genetica.
Hindu Kush indica landras.
Hindu Kush indica landras.

 

Effect K2

Al snel na het roken, of op andere wijze consumeren, zul je haar effect merken. Allereerst zul je een kloppende druk voelen in je hoofd. Vlot daarna volgt een intens gevoel van euforie, dit komt door de mooie balans met indica/sativa genetica in K2. Beelden en geluiden zullen onverwachts anders overkomen, wat een geweldige aanvulling op haar effect is. Het is niet de meest ideale soort als je je nog moet concentreren. Zorg daarom dat je na een sessie lekker bezig bent, al ga je een wandeling maken. Je zult merken dat dit het effect zeer ten goede zal komen.

Naarmate de high vordert, sluipt de indica-kant van K2 naar binnen, wat zorgt voor ontspanning van het hele lichaam. Je armen en benen zullen wat zwaarder aanvoelen en bewegen vergt steeds meer inspanning. Na een korte wandeling om van het energieke begin van de high te genieten, is het nu tijd om lekker binnenshuis te vertoeven. Zet een goede film op of wat muziek op de achtergrond en geniet van de ultieme ontspanning. Aan het einde van haar high ben je hoogstwaarschijnlijk klaar om te gaan slapen. Consumeer haar daarom het liefst ’s avonds of ’s nachts voor het slapen.

Het effect van K2 wiet is euforisch en ontspannend.
Effect K2 wiet: euforie en ontspanning.
Jointjes met K2 wiet voor medicinaal gebruik.
Jointjes met K2 wiet voor medicinaal gebruik.

 

Medicinale werking K2 wiet

Voor medicinale gebruikers van cannabis kan K2 wiet van toegevoegde waarde zijn. Zo kan ze dienen als effectief middel om pijn te verlichten, zowel tijdelijke als chronische pijn. Mocht je last hebben van minder eetlust, is het ook aan te raden om K2 eens te proberen, aangezien ze de eetlust kan vergroten. Geestelijk gezien heb je er ook voordeel aan, lichte tot matige symptomen van stress en depressie kan ze verlichten. Door het slaperige gevoel dat ze aan het einde van haar high opwekt, is ze ook geschikt om slaapproblemen aan te pakken. Mocht je een combinatie van deze klachten ervaren dan sla je dus twee of meerdere vliegen in één klap.

 

Diversiteit aan rijke smaken

Deze soort heeft een rijk, fruitig smaakprofiel, waardoor ze zeer divers ruikt en smaakt. Goed uitgeharde toppen ruiken lekker aards met accenten van hout, aangevuld met ondertonen van citroen. Tijdens het verkruimelen van K2 wiet zul je de typische Skunk-geur opmerken. Gedurende het roken blijft vooral de citroen in haar smaak goed te proeven. Niet geheel onbelangrijk, K2 kent veelal zeer scherpe rook. Goed curen is dan ook ten zeerste aan te raden, al is het ook karakteristiek voor deze wietsoort. Een ware sensatie voor liefhebbers van krachtige, diverse smaken.

 

K2 wiet kweken

K2 is een leuke wietsoort om zelf te kweken. Om tot de beste oogsten te komen dien je wat ervaring te hebben, maar als beginnende kweker kun je ook met haar uit de voeten. Onder andere doordat ze zeer goed bestand is tegen ongedierte en schimmels, zoals meeldauw. Dit maakt dat je als kweker niet veel ervaring nodig hebt om haar succesvol te kunnen kweken. In aanvulling daarop kent ze ook nog eens een korte bloeitijd, na ongeveer 8 tot 9 weken bloeien is ze doorgaans rijp voor de oogst. Naast de kwaliteit speelt kwantiteit (lees: gewicht) ook een grote rol in haar succes. Riante opbrengsten zijn het resultaat na een geslaagde kweek.

  • Genetica: 60% indica/40% sativa
  • Kruising: Hindu Kush X White Widow
  • Opbrengst: Hoog (500 gram per vierkante meter)
  • Bloeitijd binnen: 8 tot 9 weken
  • Oogsttijd buiten: Eind september
  • THC-gehalte: 19%+

 

Binnen kweek K2 wietplant.
Binnen kweek K2 wietplant.
K2 wietplanten buiten kweken.
Het liefst staat K2 goed in de zon.

K2 binnen kweken

Tijdens een binnen kweek kun je K2 wietplanten vrij laag houden, waardoor je geen hoge kweekruimte nodig hebt. Ook kun je kiezen voor een SoG of Screen of Green, om zo het gehele oppervlakte maximaal te benutten en daardoor je opbrengst te maximaliseren. Zorg binnen voor een lekker warm klimaat, daar gaan de planten immers het lekkerst op! Let er uiteraard wel op dat de luchtvochtigheid op een goed niveau blijft. Na 8 tot 9 weken kun je rekenen op een hoge opbrengst K2 wiet.

 

K2 buiten kweken

Het liefst staat K2 goed in de zon en geniet ze van lange zomers. Je doet er goed aan om haar buiten onder een afdak of in een kas te kweken. Zo bereik je maximale resultaten en zul je geen last hebben van nadelige weersomstandigheden. Eind september is ze op haar vroegst te oogsten, maar met een warme, en vooral wat langere, zomer staat ze prima tot halverwege oktober. Check vooral je wietplanten regelmatig, het liefst met een loep of zakmicroscoop, om de ontwikkeling van de trichomen in de gaten te houden. Zo bepaal je zelf het perfecte oogstmoment.

Doordat ze vrij resistent is tegen schimmels en ongedierte zul je hier vrijwel nooit last van krijgen. Daarentegen, wanneer je haar in de open lucht kweekt en de nazomer erg nat is, is het zeker het controleren van je toppen waard. Te nat en/of te lang vochtige omstandigheden spelen bij welke wietsoort dan ook problemen als toprot in de hand.

 

K2 wietzaden

Je eigen K2 wiet kweek je tegenwoordig weer eenvoudig uit K2 wietzaden. Gedurende haar opkomst enkele decennia geleden waren deze ruim beschikbaar. In de afgelopen decennia is ze ondanks haar populariteit een beetje in de vergetelheid geraakt. Gelukkig is er vandaag de dag weer keuze uit welke K2 wiet je zelf wilt kweken. Neem onderstaande K2 soorten in je op als inspiratie en begin met het kweken van je eigen klassiekers.

 

 

K2 – Huismerk Wietzaadjes.nl

K2 van Huismerk Wietzaadjes.nl.

Afkomstig van de oorspronkelijke kruising, White Widow X Hindu Kush, K2 van ons huismerk Wietzaadjes.nl. Redelijk eenvoudig te kweken, ook als je eens wilt beginnen met een SoG of Screen of Green. Ze levert hoge opbrengsten wiet op met een lichte Skunky smaak. Sinds haar succes jaren geleden, was er de afgelopen jaren met moeite aan K2 te komen. Vandaar dat we haar onder ons huismerk hebben uitgebracht, want elke kweker hoort te kunnen genieten van deze prachtige genetica. Onze huismerk wietzaden worden aan vele controles onderworpen om te allen tijde perfecte kiemkracht en kwaliteit te kunnen garanderen.

Bekijk deze zaden

 

K2 – Homegrown Fantaseeds

K2 van Homegrown Fantaseeds.

K2 van Homegrown Fantaseeds heeft iets meer mysterie om haar heen. We weten dat ze afkomstig is van Hindu Kush en daaropvolgend een kruising met White Widow heeft plaatsgevonden. Toch maakt Homegrown Fantaseeds de exacte genetica niet bekend. Wat we wel weten is dat ze qua smaak iets frisser, zachter en zoeter smaakt vergeleken met het origineel. Na het oogsten kun je genieten van een overheerlijke, hoge opbrengst wiet. Qua THC-gehalte kun je uiteraard gewoon rekenen op een hoog gehalte THC.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje