Blunts – Wat is een wiet blunt?

Een blunt is een met wiet gevulde sigaar.
5 min.

Van oorsprong is het de korte naam van een bepaald soort sigaar van een Amerikaans sigarenmerk. Sinds enkele decennia, rond de jaren tachtig, werd de term blunt een algehele benaming voor wietsigaren. Een perfect gedraaide wiet blunt brengt een voldaan gevoel teweeg. Maar wat is een wiet blunt nu eigenlijk? Lees snel verder in dit artikel van Wietzaadjes.nl. Een wiet blunt is in essentie een uitgeholde sigaar die gevuld is met gemalen cannabis. Om een wiet blunt te maken, kun je kiezen voor een blunt-wrap of het oergevoel in stand houden door een voorgerolde sigaar om te toveren tot een wiet sigaar, in de volksmond een blunt genoemd.


Inhoud:
  1. Waar bestaat een wiet blunt uit?
  2. Verschil tussen blunt en joint
  3. Effect van een wiet blunt
  4. Hoe draai je een blunt?
  5. Maak je sigaar leeg
  6. Blunt bevochtigen
  7. Het vullen en rollen van je blunt
  8. Blunt wraps

Waar bestaat een wiet blunt uit?

Net zoals sigaren bestaat een blunt van de buitenzijde uit tabaksbladen die gewikkeld worden, waardoor de typische sigaarvorm ontstaat. Van binnen kun je een wiet blunt opvullen met logischerwijs wiet of hasj. Het toevoegen van tabak is haast not-done, aangezien de blunt vaak zelf al van tabak is gemaakt. Hierdoor heb je al een ideale balans van tabak, dat erom bekend staat aanvullend te werken op de effecten van cannabis, en wiet.

Een blunt is een met wiet of hasj gevuld tabaksblad.
Een blunt is een met wiet of hasj gevuld tabaksblad.
Leer verderop hoe je zelf een blunt maakt.
Leer verderop hoe je zelf een blunt maakt.

 

Verschil tussen blunt en joint

Het meest opvallende verschil tussen een blunt en een joint is toch wel het uiterlijk. De wikkels voor tabaksbladeren die voor blunts worden gebruikt, zijn meestal donkerbruin of geelbruin - terwijl vloei, die voor joints wordt gebruikt, meestal wit is als het gebleekt is of met een bruine tint als het ongebleekte vloei betreft. Een joint (met tabak) bevat doorgaans meer nicotine dan een wiet blunt, zonder toegevoegde tabak. Zo bevat een blunt enkele milligrammen nicotine, tegenover 10-20 milligram nicotine in een joint.

Een blunt leent zich ook perfect voor het toevoegen van meer wiet dan dat je normaal zou doen in een joint. Doordat blunts veel steviger zijn, kun je eenvoudig twee gram wiet in een enkele blunt kwijt.

 

Effect van een wiet blunt

Een wiet blunt zal een lekker effect oproepen, met name doordat blunts van tabak gemaakt zijn, of op zijn minst tabak bevatten. Bovendien stop je er dus veelal meer wiet in, dan dat je bij een normale joint doet. Dit doet vermoeden dat een blunt je een veel krachtigere high oplevert dan het roken van een joint of pure wiet in een wietpijpje bijvoorbeeld. Vooral de hoeveelheid cannabis speelt hierin dus een belangrijke rol.

Een joint en blunt naast elkaar.
Een joint en blunt naast elkaar.
Een blunt met alleen wiet geeft een krachtigere high.
Een blunt met alleen wiet geeft een krachtigere high.

 

Hoe draai je een blunt?

In enkele stappen draai je zelf een wiet blunt. Voordat je een blunt kunt gaan bouwen, moet je je wiet zoals gebruikelijk verkruimelen. Je hebt twee opties: je kunt je toppen vermalen in een grinder, of je kunt ze met je vingers afbreken. Sommige mensen geven de voorkeur aan grinders omdat het de cannabis gelijkmatiger afbreekt, wat leidt tot een gelijkmatigere verbranding. Als je je wiet echter te veel vermaalt, kan je blunt sneller branden. Daarom verkruimelen anderen hun cannabis liever met de hand. Beide methoden werken; het is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur en natuurlijk van de structuur van de toppen die je rookt. Een zeer compacte top, overladen met hars, is vaak minder makkelijk met de hand te verkruimelen. Na het verkruimelen van je wiet kan dan eindelijk het echte werk beginnen.

 

Maak je sigaar leeg

Gebruik een scherp mes om (voorzichtig) langs de rand van de sigaar of cigarillo in de lengte te snijden. Doe dit met uiterste precisie en niet te snel, het zou zonde zijn als je sigaarpapier op andere plekken scheurt. Nadat de incisie is gemaakt, gebruik je je vingers om de sigaar, wederom voorzichtig, uit elkaar te trekken en af te rollen. Leeg vervolgens de tabak uit het midden van de sigaar en gebruik deze bijvoorbeeld op een later moment als mengsel voor een luxe joint.

Een leeg gemaakt sigaar.
Een leeg gemaakt sigaar.
Het rollen van een met wiet gevulde blunt.
Het rollen van een met wiet gevulde blunt.

 

Blunt bevochtigen

Als je voor het eerst met sigarenpapier/tabaksbladeren werkt, kom je er al snel achter dat het een uitdaging kan zijn om hiermee te werken. Sigaarpapier oogt vaak droog en kwetsbaar, bevochtigen is dan de sleutel tot succes. Je zult merken dat je je blunt veel makkelijker kunt vormen en draaien als deze licht vochtig is. Ook voorkom je dat er kleine scheurtjes ontstaan tijdens het draaien, iets dat onoverkomelijk is als je blunt ietwat uitgedroogd is.

Als je de blunt voor jezelf rolt, kun je je speeksel gebruiken om het hele papier te bevochtigen. Als je echter voor anderen of een grote groep rolt, kun je het papier, vanuit hygiënisch oogpunt, ook met een beetje water bevochtigen. Leg een paar druppels op uw wijsvinger en verspreid over het oppervlak van het papier. Overdrijf dit zeker niet, het laatste wat je wilt is dat je je blunt te nat maakt, ook dan zal ze makkelijk scheuren. Oefening baart kunst en na een paar blunts heb je de juiste balans te pakken.

 

Het vullen en rollen van je blunt

Voeg de gemalen cannabis toe aan het midden van het tabaksbladpapier en verdeel het gelijkmatig in de lengte totdat je het papier hebt gevuld met de gewenste hoeveelheid cannabis. Hoewel er geen 'vaste' hoeveelheid cannabis is om aan je blunt toe te voegen, zou 1 tot 2 gram normaal gesproken voldoende moeten zijn om je blunt te vullen, hoewel bepaalde blunt wraps misschien meer of net iets minder kunnen bevatten. Nadat je je wiet hebt toegevoegd, rol je je blunt tussen je vingers om ervoor te zorgen dat de wiet gelijkmatig is verdeeld, alvorens je blunt dicht te plakken.

Zodra je cannabis gelijkmatig is verdeeld, is het tijd om je blunt op te rollen en te verzegelen. Steek de ene rand van je blunt stevig onder de andere. Lik dan de blootliggende rand in de lengte en verzegel je blunt. Mocht er onverhoopt toch een scheurtje ergens zitten, kun je hier altijd een stukje tabaksblad/blunt overheen plakken, om je blunt hermetisch af te sluiten. Blunts worden, na het draaien, ook vaak verhit, door een vuurtje langs je blunt te laten gaan. Pas hierbij op dat je niet je blunt verbrandt, gebruik alleen de warmte van vuur om het resterende vocht in je blunt te laten verdampen. Dit zorgt er ook voor dat de randen goed op elkaar aansluiten.

Als je je blunt eenmaal hebt opgerold en dichtgeplakt, kun je hem aansteken. Geniet nu van je eigen stukje kunst, een zelfgedraaide blunt met wiet van eigen kweek!

Geniet van je zelfgedraaide blunt met wiet van eigen kweek.
Geniet van je zelfgedraaide blunt met wiet van eigen kweek.
Organische bluntwraps.
Organische bluntwraps.

 

Blunt wraps

In plaats van gebruik te maken van originele sigaren, die je open dient te snijden voor je ze kunt vullen, kun je ook kiezen voor blunt wraps. Dit zijn rolbare blunts, die tussen sigaarpapier en lange vloei inzitten. Zo heb je wel het genot van een blunt, eventueel aangevuld met een breed arsenaal aan smaken in combinatie met het gemak van lange vloei. Je kunt deze blunt wraps immers eenvoudig rollen en dichtplakken. Waardoor je met hetzelfde gemak als waarmee je een joint draait, een blunt in elkaar draait!

Als toevoeging hierop heb je ook nog een blunt cone, een voorgedraaide lege sigaar cone die je vervolgens alleen nog maar hoeft op te vullen met wiet. Aangezien tabak steeds meer omstreden raakt, spelen producenten van dit soort blunts er ook handig op in. Zo zijn er tegenwoordig ook blunt (wraps) verkrijgbaar volledig gemaakt van hennep. Hierdoor maak je het gehele proces zo puur en natuurlijk als mogelijk.

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje