Master Kush - Cannabis Strain Informatie

Master Kush - Cannabis Strain Informatie
4 min.

Master Kush is een soort die oorspronkelijk High Rise heette en afkomstig is uit het zuiden van Amsterdam. Deze Indica-soort werd daar populair in coffeeshops als een unieke tetraploïde soort. De meeste cannabissoorten zijn diploïde. Ze hebben twee sets chromosomen, één van elke ouder in elke cel. Tetraploïde stammen dragen vier keer het aantal (haploïde) chromosomen, dus acht sets. Hoewel nog onduidelijk is of dit directe invloed heeft op de cannabinoïden, kan het mogelijk positief uitwerken op de uiteindelijk topvorming. Master Kush is dus in meerdere opzichten een zeer unieke wietsoort. Waar komt deze soort vandaan en hoe kweek je Master Kush als een echte meester?

 

Oorsprong Master Kush

Master Kush stamt af van een kruising Kush X Skunk. In feite is deze soort een dochter van Hindu Kush, een landras wietsoort uit het Hindoekoesj gebergte. Deze soort, gekweekt door Dutch White Label Seed Company, is een populaire vondst in Amsterdamse coffeeshops. Haar reputatie als een krachtig ontspannend middel heeft haar geholpen de oceaan over te steken. Deze soort is nu ook ontzettend populair in de VS en Canada. In de loop der jaren heeft ze verschillende prijzen gewonnen. Tijdens de zesde (1992) en zevende (1993) editie van de Cannabis Cup viel ze in de prijzen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog maar weinig wietsoorten die jaar na jaar een prijs winnen tijdens de Cannabis Cup. Leuk detail: het is ook de favoriete soort van niemand minder dan Snoop Dogg.

 

Aankoop 1 gram wiet in coffeeshop.
Aankoop 1 gram wiet in coffeeshop.
Er mag in coffeeshops niet meer dan 5 gram wiet per persoon worden verkocht.
Verkoop van max. 5 gram wiet per persoon per dag.

 

Aroma en smaak

Master Kush is een krachtige Indica met een sterk hasj-aroma. Liefhebbers van cannabis genieten van de aardse, klassieke kush-smaak met hints van citrus. Ook zijn de consumenten van Master Kush dol op de heldergroene kleur van de toppen van deze soort, wat prachtig afsteekt tegen haar bijna bruine stampers.

 

Master Kush wiet effect

Master Kush produceert een sterke, maar niet overweldigende euforie die gebruikers in een zalige waas kan achterlaten. Meer ervaren gebruikers melden een toename van creativiteit en intellectuele nieuwsgierigheid. Negatieve effecten kunnen de gebruikelijke droge ogen en mond zijn wanneer Master Kush wordt gerookt. Sommige patiënten ervaren ook duizeligheid, paranoia en angst bij hogere doses of wanneer Master Kush als eetbaar wordt geconsumeerd. Let dus altijd goed op bij het doseren, zoals bij alle andere wietsoorten.

Waarom krijg je van wiet een droge mond en wat kun je er aan doen?
Droge mond na roken wiet, wat doe je eraan?

Medicinale Kush

Het belangrijkste gebruik van deze soort is om stress en angst te verlichten. De sterke, op Indica gebaseerde, effecten zijn ideaal om 's avonds te ontspannen. Master Kush is buitengewoon effectief bij de behandeling van slapeloosheid. De verdovende high kan helpen bij het beheersen van chronische pijn. De sterke vreetkicks die door deze soort worden geproduceerd, kunnen ook nuttig zijn bij het stimuleren van de eetlust van patiënten met eetstoornissen zoals anorexia en boulimia.

 

Master Kush wiet kweken

Veel kwekers kunnen Master Kush zelf kweken. Enige punten waar je rekening mee dient te houden is dat ze in vochtige ruimtes gevoelig is voor schimmels. Zorg er dus voor dat je te allen tijde een hygrometer in je kweekruimte hebt hangen, zodat je de luchtvochtigheid in de gaten kunt houden. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt dien je te zorgen voor meer ventilatie of een hitte bron, zodat de ruimte droger wordt. Schimmels genezen en je kweekruimte weer vrij van sporen krijgen kan een vrij intensieve klus zijn. Voorkomen is dan dus ook zeker beter dan genezen.

Master Kush heeft mooie ronde, dennenappelachtige toppen die iets donker van kleur zijn (soms met enige paarse tinten) en absoluut beladen met trichomen. Het uiterlijk en haar doordringende hasj-aroma zijn vergelijkbaar met dat van Bubba Kush, de twee soorten worden vaker voor elkaar aangezien en bieden een vergelijkbare ervaring.

 

Zaailing Master Kush wietplant.
Zaailing Master Kush wietplant.
Macro-detail van de Master Kush wietsoort.
Macro-detail van de Master Kush wietsoort.

Kweekinformatie

  • Genetica: Pure indica
  • THC gehalte: Gemiddeld 20%
  • THC gehalte: Gemiddeld 20%
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Opbrengst: Hoog
  • Hoogte binnen: 100 – 150 centimeter
  • Hoogte buiten: 150 – 200 centimeter
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Gemiddeld

 

Master Kush zaden

Het aanbod aan wietzaadjes is behoorlijk groot vandaag de dag. We helpen je dan ook graag om snel en efficiënt een keuze te kunnen maken uit diverse Master Kush varianten van verschillende zadenbanken. Het bestellen van Master Kush zaden kan snel een eenvoudig via onze webshop. Om het wat makkelijker te maken lichten we graag enkele soorten (gerelateerd aan) Master Kush voor je uit.

Master Kush – Huismerk Wietzaadjes.nl

Master Kush van het Huismerk van Wietzaadjes.nl..

Master Kush van ons Huismerk blijft mooi laag van stuk. Binnen zal ze een hoogte van maximaal 150 centimeter hoog bereiken en buiten ongeveer 200 centimeter. Hierdoor is ze goed onder de duim te houden in een gemiddelde kweekruimte, helemaal als je wat kweektechnieken toepast. Ze produceert hoge opbrengsten wiet, veel toppen een lekker hoog THC-gehalte van zo’n 20%. Vooral haar lichamelijk buzz en aangename high worden als zeer prettig omschreven.

Bekijk deze zaden

 

Master Kush – Nirvana Seeds

Master Kush van Nirvana Seeds.

Nirvana’s Master Kush is zeer geschikt om je eigen hasj van te maken, na het oogsten van haar hoge opbrengsten wiet. Ze bevat namelijk veel THC en extreem veel trichomen, welke goed van pas komen bij het maken van hasj. Deze Master Kush is ook vrij goed bestand tegen ziektes, maar wat minder tegen schimmels. Wat dat betreft doe je er goed aan om haar in de gaten te houden en wellicht iets te investeren in een hygrometer.

Bekijk deze zaden

 

 

Masterkush – Dutch Passion Seeds

Masterkush van Dutch Passion Seeds.

Uiteraard kent ook deze Masterkush van Dutch Passion haar oorsprong in de Hindoekoesj. Hindu Kush is één van haar ouders, afkomstig uit dit gebergte. Ze groeit goed op elk medium en produceert hoge opbrengsten, waar je het ultieme van voor mag stellen. Grote, zware toppen met glinsterende trichomen als kers op de taart. Haar smaak is overwegend zoet met hints van citrus. Haar effect is krachtig en haar THC-gehalte is hoog, opletten geblazen voor de beginnende rokers.

Bekijk deze zaden

 

Master Kush - Humboldt Seeds

Master Kush van Humboldt Seeds.

Master Kush van Humboldt Seeds bestaat uit pure indica genetica en stamt af van een Hindu Kush x Skunk. Haar smaak is te omschrijven als een scherpe Diesel smaak met accenten van hout. Ze werkt zeer ontspannend en is daarom vooral geliefd om problemen aan te pakken als pijn, slaapproblemen en verminderde eetlust. Binnen 8 tot 9 weken bloei kweek je Master Kush van Humboldt uit tot een volwaardige, met toppen gevulde, wietplant.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje