Nu 25% korting op de volgende .

Profiteer t/m dinsdag 5 maart van 25% korting op alle zaden van de hieronder getoonde zaadbanken. Laat dit voordeel niet lopen!

Maar wees op tijd, want OP=OP en deze actie loopt slechts t/m 5 maart 2024.

Laat deze kans om goedkoop wietzaadjes te kopen niet lopen!

Purple Kush Wiet

Purple Kush Wiet - Info over de Purple Kush strain
6 min.

Purple Kush is een paarse wietsoort die is voortgekomen uit het Oakland-gebied van Californië als resultaat van het kruisen van een mooie Kush met een Afghani. Dit leverde Purple Kush op, een zeer krachtige, maar gedoseerde wietsoort. Haar smaak en aroma zijn complex, het effect is verbluffend en haar kweekeigenschappen zijn een plezier voor elke kweker.

 

Ontstaan Purple Kush

Purple Kush, ook bekend als "Purple Hindu Kush", is een pure indica die haarzelf onderscheidt van andere indica-hybriden door haar opvallende kleuren en aangename smaak. Ze is ontstaan nadat kwekers in de buurt van Oakland (Californië, Verenigde Staten) een Hindu Kush in kruising brachten met een Purple Afghani. Oakland staat ook wel bekend als Oaksterdam, één van de oudste legale (medicinale) gebieden waar veel mooie wietsoorten zijn ontstaan.

Purple Kush stamt dus af van twee Centraal-Aziatische indica-landrassen: Hindu Kush, afkomstig van de bergachtige grens tussen Pakistan en Afghanistan (Hindoekoesj-gebergte), en een paars getinte variëteit van Afghani. In 2016 werd Purple Kush door het tijdschrift High Times uitgeroepen tot Top 10 Kush Strain. Terechte erkenning voor een wietsoort die al sinds jaar en dag mooie wietplanten voortbrengt, niet alleen qua uiterlijk, maar ook zeker wat betreft haar smaak, effect en kweekplezier.

Hindu Kush indica landras.
Hindu Kush indica landras.
Een paars getinte variëteit van Afghani.
Een paars getinte variëteit van Afghani.

 

Effect Purple Kush

In tegenstelling tot sommige hybriden die beginnen met een desoriënterende high, voornamelijk waarneembaar in je hoofd, die overgaat in een langzaam gevoel van kalmte, helpt Purple Kush je direct naar fysieke ontspanning. Je zult de kalmerende effecten van muziek en een rustgevende, inspirerende omgeving waarderen. Ze zal je vooral achterlaten met een lach van oor tot oor, niet zozeer gefocust op het hoofd. De permanente lach op je gezicht gaat gepaard met een flinke lichamelijke stonedheid. Met THC-gehaltes tussen de 17 en 27% is ze van meet af aan zeer krachtig en vooral bestemd voor gebruik op de late avond. Haar high duurt ongeveer twee tot drie uur.

 

Medicinale werking

Purple Kush kan ook effectief zijn als medicijn. De krachtige kalmerende effecten kunnen sommige symptomen van angst en depressie verzachten. Ook kan dit verrassend effectief zijn bij het verlichten van pijn, zoals spierpijn, of chronische pijn, zoals de zenuwgerelateerde pijn die gepaard gaat met kanker of fibromyalgie. Wanneer je haar als slaapmutsje rookt, is ze ook geweldig om slapeloosheid te behandelen. Binnen een mum van tijd zul je in slaap vallen. In doses die groot genoeg zijn, is Purple Kush ook een geweldige manier om diepgewortelde slapeloosheid te behandelen.

Een Purple Kush wiet topje.
Een Purple Kush wiet topje.
Purple Kush heeft een krachtige kalmerende effect.
Purple Kush heeft een krachtige kalmerende effect.

 

Smaak en aroma

De aantrekkingskracht van Purple Kush is niet alleen beperkt tot haar uiterlijk. Haar toppen hebben ook een bijzondere smaak. Op het eerste oog geeft ze een Afghaanse smaak af, met aardse tonen en lichten noten van musk. Wanneer je op haar smaak let, zullen vervolgens fruitige en hasj-achtige rook je gehemelte passeren. Deze scherpe rook kan nogal eens een hoestbui opleveren, maar is een ware sensatie in je mond. Bij het uitademen heeft de rook van Purple Kush een zoete druivensmaak die wat doet denken aan zoete dessertwijn of hoestsiroop.

 

Purple Kush kweken

Purple Kush groeit met mooie middelgrote, popcornachtige toppen met een zeer dichte en zware structuur. Afhankelijk van het fenotype kunnen de bladeren gelijke delen groen en paars vertonen. De neiging tot paarse kleuren ontstaat wanneer de anthocyanen van de plant, pigmenten vergelijkbaar met chlorofyl, worden geactiveerd in koude omstandigheden. Dit proces is vergelijkbaar met de afbraak van chlorofyl en het stimuleren van rode en gele pigmenten, waardoor het blad in de herfst van kleur verandert.

Net als de moedersoort Afghani, heeft Purple Kush ook een zeer hoog vermogen om plakkerige hars te produceren, waardoor het waardevol is voor de productie van hasj en andere concentraten. De strak gekrulde toppen zijn bedekt met trichomen, waardoor de groene en paarse bladeren een mooie witte glans krijgen. Oranje stampers, bedoeld om stuifmeel van mannelijke planten op te vangen, steken prachtig af tegen de toch al kleurrijke toppen.

Om de kenmerkende paarse tinten van Purple Kush naar voren te brengen en te voldoen aan haar volledige visuele potentieel, kun je voor koudere nachten zorgen en/of kouder water geven. Zet deze stap zo laat mogelijk in, te vroeg kan er voor zorgen dat de opbrengst stagneert.

Binnenkweek Purple Kush wietplanten.
Binnenkweek Purple Kush wietplanten.
Purple Kush wietplant in haar bloeifase.
Purple Kush wietplant in haar bloeifase.

Binnen kweek

Zoals te verwachten is van een puur indica-plant, wordt Purple Kush laag en struikachtig. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt, maar binnen heeft het lichte voordeel dat de kweekomstandigheden beter te beïnvloeden zijn. Tijdens een binnenkweek zijn ze zeer geschikt voor ruimtes die beperkt zijn in de hoogte. Zelden groeien ze hoger dan 90 centimeter. Doordat ze meer in de breedte groeit dan in de hoogte, kun je alsnog mooie opbrengsten wiet verwachten. Als je je Purple Kush wietplanten binnen kweekt, kun je rekenen op een mooie opbrengst wiet na zo’n 8 tot 9 bloeiweken.

 

Buiten kweek

Wat fijn is aan het buiten kweken van Purple Kush is dat ze laag blijft en van een bescheiden formaat. Zo is ze perfect geschikt voor een discrete kweek of een balkonkweek, zonder dat je eindeloos blijft snoeien, toppen en fimmen. Uiteraard kun je deze methoden alsnog toepassen om haar nog meer in de breedte te laten groeien. Buiten is ze half/eind september klaar voor de oogst en zal ze ook zeker mooie opbrengsten wiet opleveren.

 

Purple Kush wietzaden

We hebben een kleine greep uit ons wietzaden assortiment genomen om je op weg te helpen met het kweken van Purple Kush. Je kunt deze paarse wietsoort eenvoudig zelf kweken met onderstaande Purple Kush wietzaadjes en varianten daarop.

 

Purple Kush – Huismerk

Purple Kush van ons Huismerk.

Deze krachtige Purple Kush van ons Huismerk is makkelijk te kweken en geeft het effect dat je van een Purple Kush mag verwachten. In haar smaak proef je nog lekkere bessen voorbij komen. Ze is afkomstig van dezelfde Hindu Kush X Purple Afghani kruising en binnen 7 tot 8 weken oogstrijp.

Bekijk deze zaden

 

Purple Berry Kush – Spliff Seeds

Purple Berry Kush van Spliff Seeds.

Purple Berry Kush komt voort uit een kruising Strawberry X OG Kush. Hierop is het resultaat een aantal keren teruggekruist, waardoor ze genetisch zeer stabiel is geworden. Dit betekent dat elk wietzaadje haast dezelfde eigenschappen heeft en soortgelijk zal groeien en bloeien. Ook hier kun je een indica dominant effect verwachten, lichamelijk stoned en haast verdovend. Ze heeft iets meer fruitige smaken en natuurlijk ook de prachtige paarse tinten.

Bekijk deze zaden

 

 

Purple Kush Auto – Huismerk

Purple Kush Auto van ons Huismerk.

Dit is de zelfbloeiende variant op Purple Kush. Autoflowers hebben minder aandacht nodig en zijn nog makkelijker te kweken, aangezien je geen omkijken hebt naar het omschakelen van lichturen of verduisteren. Zo kun je ook buiten meerdere kweken per jaar draaien en vaker oogsten. Ze blijft mooi klein van stuk en is daarom ook uitermate geschikt voor een discrete kweek in een kleine open tuin of op een balkon bijvoorbeeld.

Bekijk deze zaden

 

Purple Afghan Kush – Dinafem

Purple Afghan Kush van Dinafem.

De Purple Afghan Kush van Dinafem heeft al meerdere Cannabis Cups op haar naam staan, om haar succes maar even aan te geven. Je doet er goed aan om haar wat meer tijd te geven om te groeien, een week of 6 voorafgaand aan de bloei. Zo ben je er zeker van dat je het maximale uit je wietplanten haalt. Na 8 tot 9 aanvullende bloeiweken kun je rekenen op een hoge opbrengst wiet.

Bekijk deze zaden

 

 

Grizzly Purple Kush – Blimburn Seeds

Grizzly Purple Kush van Blimburn Seeds.

Kosher X G13 X Purple komen samen in Grizzly Purple Kush. Blimburn heeft het roer omgegooid en er een sativa dominante wietsoort van gemaakt. Met succes, deze wietsoort is één van de sterkste wietsoorten die bestaan. Om haar opbrengst te maximaliseren is het aan te raden om haar in een SoG of ScroG te kweken. Ze brengt een krachtig, maar ontspannend, effect, waar je zeker gelukkig van wordt. Onder medicinale gebruikers is ze vooral geliefd om haar verlichting van pijn, stress en slapeloosheid.

Bekijk deze zaden

 

Purple Sirius Kush – Flash Seeds

Purple Sirius Kush van Flash Seeds.

Flash Seeds heeft een Sirius White in kruising gebracht met een OG Kush om tot Purple Sirius Kush te komen. Een indica-dominante autoflower wietsoort met een THC-gehalte van 17%, iets lager dan we gewend zijn van Purple Kush wiet. Ze laat gaandeweg de bloei ook mooie paarse tinten zien en is na een week of 10 na het ontkiemen al klaar om geoogst te worden.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje