Lemon Kush wiet

Lemon Kush wiet
4 min.

Lemon Kush is een hybride wietsoort waarbij de genetica gelijk zijn verdeeld tussen indica en genetica. Na Lemon Haze en natuurlijk enkele befaamde Kush-soorten is Lemon Kush ook in populariteit aan het stijgen. We lichten deze wietsoort dan ook graag uit, inclusief handige tips om te kweken en om een zo volledig mogelijk beeld van deze wietsoort te schetsen. Zodat jij de lekkerste Lemon Kush zelf kunt kweken!

 

Oorsprong Lemon Kush

Er is over Lemon Kush niet heel veel bekend. Zo zou ze afkomstig zijn van een Lemon G X Afghan Kush, al zijn er ook andere variëteiten, zoals Master Kush x Lemon Joy. Uit laboratoria testen is gebleken dat Lemon Kush tussen de 15% en 26% THC bevat, waardoor Lemon Kush een matige tot krachtige psychoactieve wietsoort is. In de loop der tijd zijn er ook een hoop mooie wietsoorten uit deze kruising voortgekomen.

Lemon Kush heeft Sativa en Indica genetica.
Lemon Kush heeft Sativa en Indica genetica.
Cannabis topje Lemon Kush.
Cannabis topje Lemon Kush.

 

Aroma en smaak

Wanneer de toppen worden gebroken, geven ze een zoete en zachte citroengeur af. Intacte toppen hebben ook Kush-achtige tonen van vochtige aarde en musk, die het citrusprofiel in evenwicht brengen. Bij het roken is Lemon Kush opmerkelijk hard en walst ze door je keel en luchtwegen, wat vaak hoesten veroorzaakt. De nasmaak is pittig en citrusachtig, maar zonder de ammoniak- of dieselsmaak die je bij andere lemon wietsoorten treft.

 

Lemon Kush wiet effect

Ondanks de onduidelijkheid rond haar oorsprong, is Lemon Kush een smakelijke en effectieve soort voor diegenen die de ideale effecten van zowel indica- als sativa-variëteiten willen ervaren. Haar geestelijke focus en vrij stromende creativiteit kunnen zowel stemming veranderend als stimulerend en motiverend zijn. De lichamelijke stone zorgt voor diepe ontspanning zonder het ongemak van couchlock. Vanwege de unieke citrus- en peperachtige smaak, in combinatie met haar oppeppende social effecten, is Lemon Kush ook een goede soort om te delen in sociale situaties.

 

Lemon Kush wiet kweken

Lemon Kush kan worden gekweekt door nieuwkomers in de cannabisteelt, hoewel een binnenkweek wordt aanbevolen. Buiten gedijen planten het best in een warm, bijna mediterraan klimaat, maar ze kunnen problemen hebben in streken zonder constante warmte en zonlicht. Binnen presteren ze dus het beste en worden de planten tussen de 2 en 3 meter hoog én hebben ze een standaard, bossige indica-vorm. Planten worden het best gekweekt op organische grond en worden aangevuld met voeding om tot de beste resultaten te komen. Lemon Kush-planten laat je tijdens een binnenkweek zo’n 8 tot 10 weken voorgroeien voor het beste resultaat. Ze zijn klaar voor de oogst tussen eind september en half oktober als ze buiten worden gekweekt. Je kunt rekenen op een (boven)gemiddelde opbrengst.

 

Lemon Kush wietplantje.
Zaailing Lemon Kush.
Wietplant van de San Fernando Lemon Kush.
Wietplant van de San Fernando Lemon Kush.

Lemon Kush heeft mooie ‘nugget’ toppen die meestal iets kleiner zijn dan gemiddeld. Ze hebben een strakke en dichte topstructuur, meer typerend voor indica dan sativa. De bladeren zijn lichtgroen, lichter gemaakt door een dikke laag trichomen. Al deze hars maakt de toppen plakkerig en moeilijk te verkruimelen zonder grinder.

  • Bloeitijd: 9-10 weken
  • Opbrengst: Gemiddeld/Hoog
  • Genetica: Hybride (50% indica/50% sativa)
  • Hoogte: Hoog, aan te raden om kweektechnieken toe te passen
  • THC gehalte: Gemiddeld 20%
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Gemiddeld

 

Lemon Kush zaden

Het bestellen van Lemon Kush zaden kan snel een eenvoudig via onze webshop. Om het wat makkelijker te maken lichten we graag enkele soorten (gerelateerd aan) Lemon Kush voor je uit.

 

San Fernando Lemon Kush - Sweet Seeds

San Fernando Lemon Kush van Sweet Seeds.

Dit is een Lemon Kush met iets meer indica dan sativa genetica. In haar groei en bloei laat ze dan ook een prachtige combinatie tussen deze twee zien. Ook is één van de oudste Original OG Kush’s gebruikt om tot San Fernando Lemon Kush te komen. Hierdoor is ze zeer geliefd bij kwekers en rokers. Ze bevat ongeveer 17-18% THC en is hiermee iets lichter dan het origineel.

Bekijk deze zaden

 

Lemon Kush – Zambeza Seeds

Lemon Kush van Zambeza Seeds.

Deze Lemon Kush bestaat ook uit iets meer indica- dan sativa-genetica. Ze smaakt fris en lichtzurig en maakt je ontspannen en goed stoned tegelijk. In de volle grond kunnen ze uitgroeien tot reusachtige wietplanten van meer dan twee meter hoog. Ze heeft een hoog THC-gehalte en kent een relatief korte bloeitijd voor een Lemon Kush, na 7 tot 8 weken bloei is ze al klaar om geoogst te worden.

Bekijk deze zaden

 

 

Lemon Kush - Kush Cannabis Seeds

Lemon Kush van Kush Cannabis Seeds.

Kush Cannabis Seeds ontwikkelt in het bijzonder de meest fraaie Kush varianten, Lemon Kush kan dan ook niet ontbreken in het assortiment. Deze Lemon Kush kent vrij strikte voedingsbehoeften en is dus niet geschikt voor een beginnend kweker. Ervaren kwekers kunnen echter de proef op de som nemen en kijken of ze deze Lemon Kush tot in perfectie kunnen kweken! Bekijk deze zaden

Bekijk deze zaden

 

Lemon Kush Headband - Humboldt

Lemon Kush Headband van Humboldt.

Lemon Kush Headband van Humboldt is een krachtige sativa dominante Lemon Kush variant. Ze is zeer geschikt voor de beginnende kweker en is zowel binnen als buiten te kweken. Je zult een intens, langdurig effect merken, dat vooral geestelijk te voelen is. In haar smaak zul je vooral rijp fruit, exotisch hout en olie-smaken opmerken.

Bekijk deze zaden

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje