Kush wiet soorten

Je wilt Kush wietzaadjes kopen? Op deze pagina vind je al de Kush soorten waaronder de bekende OG Kush. Kies je favoriete cannabis zaden met Kush-genetica of lees je eerst in over deze wietsoort die van nature in het Hindu Kush gebergte groeit.

Filter

Terug naar filters Categorie
Terug naar filters Merk
  1. show 56 more show less
Terug naar filters Genetica
Terug naar filters Soort
Terug naar filters Bloeitijd
Terug naar filters Autoflower zaadje tot oogst
Terug naar filters Oogstmaand buiten
Terug naar filters Opbrengst binnen
Terug naar filters Opbrengst buiten
Terug naar filters Binnen en buiten
Terug naar filters Hoogte plant binnen
Terug naar filters Hoogte plant buiten
Terug naar filters Medicinale Cannabis
  1. show 4 more show less
Terug naar filters Moeilijkheidsgraad
Terug naar filters THC gehalte
Terug naar filters Effect na gebruik
  1. show 6 more show less

Producten 198 producten gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren
Pagina
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig leuke kortingen!
GRATIS extra zaden
ACHTERAF betalen

Producten 198 producten gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren
Pagina
Reviews

Special Kush #1 - Royal Queen Seeds

,

Super voor de eerste keer

Purple Kush - Huismerk

,

Hooguit top te noemen. Veel aandacht aan de plant gegeven en ze heeft pure paarse toppen geproduceerd. Groeit even breed als dat ze in de hoogte doet. Hele bijzondere zoete hars geur komt er van de plant af. Inmiddels gedroogd en gecuurd. Geen problemen met de plant gehad, en het is een zeer stabiele genetica.

Afghan Kush x Yumbolt - World of Seeds

,

Goede ontwikkeling zeer sterk en kan tegen veel regen en ongedierte

Purple Kush - Huismerk

,

Goede zaden. Plant is 1.45 meter geworden in een 80 liter pot, en ook ongeveer 1.5 meter breed. Als je echt tijd en aandacht in deze plant investeert, is dit de beste wiet om te kweken. Oordeel zelf maar.

Special Kush #1 - Royal Queen Seeds

,

Welke dag van oktober oogsten? Of eind september de plantjes staan nog niet zolang te bloeien dacht ik

Afghan Kush x Yumbolt - World of Seeds

,

Test buiten plant : zeer laat gezaaid op 15/7 in de vaste bodem met bewerkte ondergrond... komt laat uit en omhoog ...maar na uiteindelijk na 4 weken zie je (van de 7 zaadjes dat ik gezaaid heb )onmiddellijk de koningin uitblinken 30 A35 cm in 1 maand ..heb ik nog nooit gezien van Mexicaanse Afghaanse soorten en nu na 1 maand verder is ze al 1,76 cm en zeer dikke Stam en groeit zeer snel omhoog en maakt niet veel aftakking maar wel direct zeer dikke steeltjes met mooie bouw .. ... De andere 6 zaadjes zijn niks 3 niet eens uitgekomen en de andere 3 planten zijn +-70 cm ..kan je ook zien op de foto's .deze week schieten ze in bloei laten we hopen dat de buds ook zo snel uitzetten.. na deze experimenten zet ik ze indoor zal ook nieuwe leuke ervaring zijn .

00 Kush Auto - 00 Seeds

,

Ben enEerst buitenteelt in potten uitgeprobeerd met verschillende zaden. Was geen topzomer, maar de Og kush gaf mooie toppen, geetn toprot. Sterke plant. Ik kan nog niets zeggen over het eindresultaat, maar ik zie veel mooie trichotomen. Na twee mooie zonnige dagen verder gerijpt. Bovenste toppen geoogst. Het weer slaat weer om, dus die zijn binnen. Ik overweeg zeer sterk om bescheiden binnen te kweken, of in ieder geval af te laten rijpen. Led uiteraard. Met het volledige spectrum. Maar hier zie ik door de bomen het bos niet meer.Wat een prijsverschillen Ik zou graag een kweekruimte hebben van 3m2 En plug and play. Ik vind een ikeakastje al een uitdaging. De gouden tipgever krijgt 20 gram van mijn oogst OG kush auto .Eeen zeer geslaagde oogst,vette toppen. Kan niet wachten met proeven, maar eerst goed drogen en curen.

Waarom Wietzaadjes.nl

  • GROOTSTE aanbod van Nederland!
  • GRATIS zaden naar keuze!
  • DISCRETE verpakking!
  • Oók WIETZAADJES per stuk!
  • UITGEBREIDE headshop!
  • UITSTEKENDE service!

Kush, Wonder van de Hindu Kush (Hindoekoesj)

Cannabis kent veel ondersoorten en haast elke wietsoort is op haar eigen manier te classificeren. Kush is een klassieke soort die enkele decennia geleden flink mee heeft geholpen aan de ontwikkeling van cannabis. Vele wietsoorten van vandaag de dag hebben enige Kush genetica. Dit is dan ook één van de weinige soorten die van oorsprong in de vrije natuur groeit.
Waar kun je Kush in het wild bewonderen en welke verschillende succesvolle wietsoorten met Kush genetica zijn er vandaag de dag? Wat weten we over het ontstaan van Kush en hoe zorg je voor succesvolle kweken met Kush? Kortom, alles over Kush! Wist je trouwens dat AK47 en White Widow ook kleinkinderen zijn binnen de Kush familie?

Wat is Kush?

Kush is een wietsoort die van nature in de Hindu Kush (Nederlands: Hindoekoesj) groeit. Dit gebergte strijkt zich uit over de grens tussen Afghanistan en Pakistan. Dit is tevens ook één van de weinige regio’s waar cannabis in de vrije natuur voorkomt. Van oorsprong bestaat Kush voornamelijk uit indica genetica, maar door haar mooie genetica zijn ook veel sterke hybriden ontstaan uit Kush genetica, denk aan OG Kush bijvoorbeeld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Skunk en Haze is er niet één hoofdsoort binnen deze familie. Het is de verzamelnaam voor wietplanten binnen de Kush familie, afkomstig uit de Hindu Kush.

Een Kush wietplant laat mooie diepgroene bladeren zien met (soms) wat paarse kleuren. De bloeiharen kunnen oranje of brons kleuren, waarmee ze de wietplant een mooie kleurrijke uitstraling geven. De compacte en vooral dikke toppen maken het kweken van een wietsoort met Kush genetica zeker de moeite waard. Vaak zijn het echt ‘steenachtige’ toppen bedekt met trichomen. Uiteraard kan dit per Kush variëteit nog wel wat verschil uitmaken. Naar mate er gekruist wordt met andere wietsoorten kunnen deze op sommige vlakken uiteraard ook domineren.
Nog een ander uniek punt aan wietsoorten met sterke Kush genetica is de geur. Een zeer diverse geur van kruidig, scherp en aards tot aan zoet fruit en ondertonen van citrus zal je aangenaam verrassen.

Hindu Kush gebergte in het noorden van Pakistan
Hindu Kush gebergte, Noorden van Pakistan
Kush indica dominante cannabis genetica
Kush wietplant met indica dominante genetica

Hoe is Kush ontstaan?

Het ontstaan is te herleiden naar verschillende landrassen van cannabis. Voornamelijk landrassen uit Afghanistan, Noord-Pakistan en Noordwest India. De naam is dus afkomstig uit het Hindu Kush gebergte, onderdeel van het Himalaya gebergte, dat zich uitstrekt langs de grenzen van deze landen. Op deze manier is dit prachtige landras ontstaan. Het gebergte is een perfecte plek voor cannabis om te groeien, met vruchtbare grond en bergachtige gebieden die vocht op ideale wijze reguleren.
Rond 1970 kwam Kush vervolgens ook naar Amerika en Europa waar het al snel een zeer populaire wietsoort is geworden. Vooral de zeer sprekende Kush smaak, het lekkere effect en de hoge opbrengst binnen een korte bloeitijd maken dat Kush soorten zeer geliefd zijn bij kwekers.

Typische Kush smaak

Een goede Kush zal zich vooral laten kennen door de soepele smaak. Een typische Kush smaak heeft invloeden van kruiden, zacht fruit zoals druiven en lichte ondertonen van citrus en diesel. Mede wegens dit prachtige smaakpatroon is deze wietsoort favoriet om te kruisen met andere wietsoorten.
Vaak wordt gedacht dat Kush soorten per definitie over zeer veel THC beschikken. Dit hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. Dit komt de smaak ook zeer ten goede aangezien je mede hierdoor ook de soepele smaak ervaart. Al met al een zeer natuurlijke en lekkere smaak waar je echt van zult genieten.

Effecten van Kush

Per soort kan het effect natuurlijk enorm verschillen. In de regel is een Kush effect zwaar kalmerend en voel je je vrij direct na het roken al relaxt. Door het overwicht aan indica genetica is een couch-lock effect niet uit te sluiten. Vele kruisingen richten zich echter op het toevoegen van meer sativa genetica, waardoor je er eerder een euforisch, vrolijk en creatief gevoel aan over zult houden. Uiteraard zijn er ook soorten die bijna pure indica genetica bevatten en je haast zullen bedwelmen.
Een droge mond en droge ogen zijn waarschijnlijke negatieve bijwerkingen. Eigenlijk geldt dit voor elke wietsoort. Zoals bij elke wietsoort ook het geval is, is het goed om verstandig om te gaan met de dosering. Teveel is nooit goed en kan in het geval van Kush resulteren in paranoia gevoelens of duizeligheid. Liever iets minder gebruiken en een paar uur later gewoon nog een jointje draaien dus.

Kush cannabis zaden
Kush wietzaadjes
Haze plantje in groeifase outdoor
Kush plantjes in tuin
Plant OG Kush wietsoort met hoog CBD gehalte
OG Kush met hoog CBD
Je kunt Kush wiet goed bewaren in een afgesloten pot
Kush wiet in pot

Medicinale werking Kush

Het mooie aan de diversiteit binnen de Kush familie is dat er tegen elke ziekte of kwaal wel een medicinale wietsoort is. Over het algemeen werkt Kush tegen diverse soorten pijn, zowel chronisch als ten gevolge van een ongeval bijvoorbeeld. Stress en spierspanningen zijn ook goed te behandelen met Kush als medicijn. Bovendien kan het gebruiken van Kush zelfs depressieve gevoelens verminderen en in sommige gevallen kunnen depressies zelfs worden verholpen.

Voeding en verzorging

Menig Kush soort is niet heel gemakkelijk te kweken, anderen weer wel. Je hebt dus helemaal zelf in de hand of je voor een eenvoudig te kweken soort gaat of toch voor wat meer uitdaging kiest. Mooi aan Kush is de snelle bloeitijd, een Kush dominante wietsoort is gemiddeld binnen 7 tot 9 weken uitgebloeid en klaar om geoogst te worden.
Wanneer je de hoofdzaken zoals licht, lucht, voeding en water goed in de gaten houdt is elke Kush wietsoort goed te kweken. Gezien de vele soorten met dominante Kush genetica zit er voor iedereen wel een goede wietsoort tussen om te kweken. Zowel voor beginners als experts die op zoek zijn naar de beste strains.

Verschillende soorten Kush

De mooie verhoudingen tussen indica en sativa binnen de Kush familie maken haast elke kruising mogelijk. Een Kush soort met meer lichamelijke impact en weinig tot geen geestelijke uitwerking, of juist andersom, het kan allemaal. In de loop der jaren zijn er echter een aantal soorten wereldwijd geliefd geworden. Het gaat onder andere om deze Kush soorten:

OG Kush

Wanneer mensen het over Kush hebben, hebben ze het vaak over OG Kush. Hoe OG precies aan haar naam is gekomen is niet geheel duidelijk. Wat we wel weten is dat OG Kush op de eerste plaats pronkt van de High Times-lijst met de 25 beste wietsoorten aller tijden. Er valt veel te zeggen over het ontstaan van deze strain, maar we kunnen vaststellen dat ze afstamt van de Chemdawg. Een indringende maar frisse geur maken al snel duidelijk dat het om een echte OG Kush gaat. Bovendien zijn de toppen hard als steen, bedekt met een mooie laag kristallen en na het drogen en rijpen lastig te verkruimelen.

Bekijk alle OG Kush variaties.

Bubba Kush

Winnares van diverse Cannabis Cups en een zeer lekkere Kush variëteit met de welbekende Bubblegum smaak. Het mag dan ook geen verassing zijn dat deze wietsoort afkomstig is uit een kruising Bubblegum X Kush. Deze wietsoort is geschikt voor beginnende kwekers en heeft als grote voordeel dat ze bossig groeit. Dit maakt het ook een perfecte wietsoort om in een SOG of SCROG te kweken om de opbrengst te maximaliseren. Bevat voornamelijk indica genetica en is binnen een week of 9 te oogsten. Een hoge opbrengst wiet met veel THC staat je te wachten bij het oogsten.

Bubba Kush kopen

Candy Kush

De naam verklapt het al een beetje, een heerlijke zoete Kush. Candy Kush wordt met name om de smaak gekweekt, maar ook om haar medicinale werking. Stress, pijn, angst en slaapproblemen kunnen worden aangepakt door Candy Kush te gebruiken. Door haar hoge kwaliteit toppen en hoge THC productie is deze wietsoort ook bij de recreatieve gebruiker zeer geliefd. Ondanks dat deze Kush soort uit overwegend indica genetica bestaat, zorgt ze ook voor een energiek en uplifting effect. Dat maakt deze wietsoort perfect geschikt voor dagelijks gebruik, je zult niet aan de bank worden gekluisterd.

Candy Kush kopen

Critical Kush

Critical Kush is een soort die vrij klein blijft en daarom perfect is voor kleine ruimtes of een discrete buitenkweek. Deze afstammeling van OG Kush is ontstaan na het kruisen van Critical Mass X OG Kush. Dit zorgt voor een korte bloeiperiode en een massieve productie van heerlijke toppen met complexe smaken. Na een week of 8 kun je je hoge opbrengst wiet al tegemoet zien en genieten van een heerlijk wietje.

Critical Kush kopen

Hindu Kush

Dit is wellicht één van de meest gebruikte wietsoorten voor kruisingen met andere soorten. Dit komt met name door de compacte bouw en doordat ze resistent zijn tegen schimmels en ziektes. Deze bijna pure indica soort heeft een verrassend effect, van een couch-lock is namelijk niet snel sprake. Ideaal voor recreatieve of medicinale gebruikers die nog iets aan hun dag willen hebben en niet een totale verlamming van hun lichaam willen ervaren. Sensi Seeds gebruikte Hindu Kush onder andere voor de wereldberoemde wietsoort Skunk Kush.

Hindu Kush kopen

Purple Kush

We weten inmiddels dat Kush van nature meer aanleg heeft om paarse kleuren te ontwikkelen. Door Hindu Kush te kruisen met een Purple Afghani is een Kush soort ontstaan die zeer mooie paarse kleuren ontwikkelt tijdens de bloei. Het fijne aan Purple Kush is dat je met deze wietzaden soort niet alleen als doorgewinterde kweker mooie successen kan boeken. Het kweken van Purple Kush is namelijk zeer eenvoudig en ze heeft niet heel veel behoeften. Ook beginners kweken dus de mooiste paarse wietplanten uit Purple Kush wietzaden.

Purple Kush kopen

Overige kruisingen met Kush

Naast deze mooie kruisingen die zijn ontstaan uit Kush, zijn er natuurlijk nog meer mooie kruisingen gemaakt. Denk aan Kush X Skunk of Kush X Haze. Hier zijn ontelbaar veel overheerlijke wietsoorten uit voortgekomen.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje