Sour Diesel wiet

Sour Diesel aka Sour D is een sativa-dominant wietsoort
5 min.

Sour Diesel, afgekort als Sour D, is een extreem populaire wietsoort, die haarzelf onderscheidt door de haast chemische Diesel geur die ze produceert tijdens haar groei en bloei. Een ander kenmerk is haar overheerlijke sativa-high, aangevuld met subtiele fysieke ontspanning van indica. Dit maakt haar geliefd bij zowel recreatieve als medicinale gebruikers. Vergis je niet in deze krachtige wietsoort, ze bevat ongeveer 20% THC.

 

Geschiedenis Sour Diesel wiet

In de tijd dat Sour Diesel wiet ontstond, werd er nog niet veel vastgelegd qua geschiedenis van wietsoorten. De meeste verhalen baseren zich op verhalen van pioniers in de cannabiswereld. Zo is er ook van Sour Diesel geen definitieve vaststelling van de oorspronkelijke genetica. Doordat ze door de jaren heen zo populair is geworden en gebleven, is er wel veel over gespeculeerd. Zo geloven sommigen dat Sour Diesel simpelweg een fenotype is van Diesel. Andere verhalen gaan de rondte dat Sour Diesel voortkomt uit een Chemdawg, met iets meer sativa kenmerken. Ook een kruising Chemdawg X Northern Lights met een vleugje Skunk #1 behoort tot de mogelijkheden.

Wat we wel kunnen opmaken uit de geschiedenis van Sour Diesel, is dat ze meerdere malen is onderscheiden met een Cannabis Cup. Sterker nog, ze is door High Times uitgeroepen tot één van de beste wietsoorten aller tijden! Met name haar smaak wordt geroemd door de juryleden. Er schijnt zelfs geen wietsoort te zijn met een intensere smaak dan Sour Diesel. In New York was Diesel zelfs lange tijd codetaal voor zeer goede wiet.

High Times cannabis cup winnaar.
Winnaar High Times cannabis cup.
Toppen met een overweldigende Diesel geur.
De toppen hebben een overweldigende Diesel geur.

 

Smaak en aroma

Haar toppen hebben een overweldigende geur die, trouw aan haar naam, ernstig lijkt op diesel. Aangevuld met een fris vleugje van sinaasappel. De ware geur komt pas vrij als je haar toppen opent of verkruimelt, deze wordt dan aangevuld met geuren met muskus en dennenappel. Een goede Sour Diesel smaakt scherp en stelt je keel op de proef, zorg dat je wat drinken bij de hand hebt als je haar rookt. Verder heeft haar rook een vage skunkachtige, ietwat zure, smaak. Bij het uitblazen proef je de pure diesel smaak, die nog lang zal blijven hangen. Tijdens het roken komt een zeer penetrante geur vrij, voor discreet roken is ze dus niet geschikt. Op grote afstand zullen mensen kunnen meegenieten van haar heerlijke aroma’s. Wel lekker tijdens een feestje!

 

Sour Diesel wiet effect

De high van Sour Diesel komt bij gebruikers snel binnen in de vorm van een warm en aangenaam gevoel in het hoofd. Een opbeurende stemming zal ook zeker merkbaar zijn. Hoewel Sour Diesel de activiteit in de hersenen stimuleert, is het karakter van deze head-high meer ruimtelijk dan intens. Na het roken zul je je spraakzaam en sociaal voelen, wanneer je anderen om je heen hebt. Geniet je alleen dan zul je eerder iets introverter worden. Voor velen wordt deze stijgende high gedeeltelijk verankerd door een licht gevoel van fysieke ontspanning. Dat gezegd hebbende, een lichamelijke stone die leidt tot een volledige couchlock is zeldzaam.

Het gevoel van euforie dat bij deze variant hoort, kan nuttig zijn bij het behandelen van enkele symptomen van lichte stress, angst of depressie. Fans van de soort beschrijven ook verlichting van lastige pijntjes en kwalen. Bovenal is ze recreatief uiterst geschikt om optimaal creatief te zijn. De combinatie van mentale en fysieke effecten van Sour Diesel kan het in bepaalde situaties ook tot een krachtig afrodisiacum maken. Beginnende gebruikers dienen het gebruik rustig op te bouwen. Als je weinig ervaring hebt met krachtige sativa’s, dan kan Sour Diesel overweldigend zijn. Sour Diesel heeft een high die gemiddeld ongeveer 2 tot 3 uur duurt.

Sour Diesel kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.
Sour Diesel kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.
Sour Diesel wiet.
Sour Diesel wiet.

 

Sour Diesel wiet kweken

Sour Diesel kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, hoewel buitenkweek een semi-vochtig, mediterraan klimaat vereist met dagtemperaturen tussen 22 en 26 graden Celcius. De planten bevatten iets meer sativa genetica dan indica, met een hoog, sierlijk uiterlijk en grote ruimtes tussen de vertakkingen. Je wietplanten zullen van gemiddelde hoogte blijven, maar een flinke groeispurt maken aan het begin van de bloei. Voor de binnenkwekers is het dan ook aan te raden om haar vroeg in de groeifase te trainen. Door bijvoorbeeld Low Stress Training of ScroG/SoG toe te passen zorg je dat je wietplanten klein van stuk blijven en je maximale opbrengsten kunt behalen. Sour Diesel bloeit binnen 10 weken af bij binnenkweek, buiten kun je tegen begin november oogsten. Ze levert hoge opbrengsten wiet op, je kunt (onder optimale omstandigheden) ongeveer 500 gram per vierkante meter droge wiet verwachten.

  • Genetica: Voornamelijk sativa
  • Opbrengst: Ongeveer 500 gram per vierkante meter onder optimale omstandigheden
  • Hoogte: Gemiddeld, aan te raden om kweektechnieken toe te passen
  • Bloeitijd: 9-10 weken
  • THC gehalte: Hoog, 20%
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Eenvoudig/Gemiddeld

 

Sour Diesel wiet zaden

Het is goed mogelijk om je eigen legendarische wiet te kweken uit Sour Diesel wiet zaden. De soort is goed te kweken en je hebt geen uitbundige ervaring nodig om je eigen Sour Diesel wiet te kweken. Wietzaden van enkele mooie soorten om zelf te kweken lichten we hieronder voor je uit.

 

Sour Diesel – Royal Queen Seeds

Sour Diesel van Royal Queen Seeds.

Dit is een overwegende Sativa-soort, wat zowel te zien is in haar groeifase als te merken aan haar sterke high die ze geeft bij consumptie. De plant ontwikkelt haar harsachtige toppen en krachtig aroma gedurende een bloeiperiode van 10 weken. Deze planten worden ongeveer 100-130 cm hoog, met wat uitrekking tijdens de vroege bloei. Sour Diesel van Royal Queen Seeds is een zeer scherpe, aromatische soort. Zware chemische, kruidige en zure smaken komen van de glinsterende toppen. Als ze goed wordt gekweekt, levert ze opbrengsten op van 450-600 gram per vierkante meter. Dit is zowel een opbrengst in kwantiteit als kwaliteit, en produceert hoogwaardige, harsachtige, aromatische toppen. Vol dieselvermogen!

Bekijk deze zaden

 

Sour Kush – Reserva Privada

Sour Kush van Reserva Privada.

Door Sour Diesel met een andere legendarische wietsoort in kruising te brengen, OG Kush, kwam Sour Kush tot stand. De Sour Kush, formeel bekend als Headband, geeft een geweldige opbrengst en de high is volledig medicinaal en niet al te krachtig. Ze groeit snel in de vegetatieve fase en spreidt zich breed uit om veel toppen en een gelijkmatig bladerdak te produceren. Sour Kush heeft een brandstofzure smaak en geur met een langdurige high. Ze is een goede soort om de hele dag door te roken, die je niet neerhaalt zoals sommige zware indica's en is een goede soort tegen angstgevoelens.

Bekijk deze zaden

 

 

Sour Diesel – Huismerk Wietzaadjes.nl

Sour Diesel van Royal Queen Seeds.

Deze Sour Diesel laat haarzelf makkelijk kweken en zijn dus zeer geschikt voor beginnende kwekers. Haar smaak en effect komen overeen met het origineel en ze is ontstaan uit een kruising 91 Chemdawg x Mass Super Skunk x DNL. Deze wietzaadjes van ons huismerk zullen uitgroeien tot mooie wietplanten die steeds weer mooie opbrengsten wiet opleveren. Het effect laat je de prettige balans tussen indica en sativa optimaal ervaren.

Bekijk deze zaden

 

Original Auto Sour Diesel – FastBuds

Original Auto Sour Diesel van FastBuds.

Een autoflower variant van FastBuds, Original Auto Sour Diesel. Van zaadje tot oogst in slechts 10 weken. Ervaren kwekers kunnen verdieping zoeken in het toepassen van kweektechnieken, om zo nog meer uit je wietplanten te halen. Door haar lange zijtakken zal ze ook goed zijn voor hoge opbrengsten wiet. Ze kan beter tegen koudere nachten dan de originele Sour Diesel, vandaar dat dit je keuze zou kunnen zijn in koudere periodes van het jaar. Wat smaak en effect betreft ligt ze dichtbij het origineel.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje