Gorilla Glue, de sterkste wietsoort van dit moment

Gorilla Glue is de sterkste wietsoort van dit moment
5 min

Wellicht voor kwekers één van de meest gelukkige ontdekkingen van deze eeuw, Gorilla Glue. Behoort tot de meest krachtige wietsoorten van dit moment en is een mooie hybride wietsoort en winnares van vele Cannabis Cups. Genoemd naar de plakkerige en krachtige toppen die deze wietsoort produceert. En uiteraard het hoge THC percentage, een gemiddeld percentage van 25-30% is niet iets om raar van op te kijken. Sterker nog, er zijn percentages boven de 30% gemeten bij deze wietsoort.

 

Ontstaan van Gorilla Glue

Bij geluk ontdekt toen een Chem Sister hermafrodiet bleek en een Sour Dubb bevruchtte. Al vrij snel werd deze variatie verbannen uit de kweektuin, echter bleven er met wat geluk enkele zaden bewaard. Een vriend van de oorspronkelijke kweker besloot deze jaren later te ontkiemen en te kweken. Met succes, want daar kwamen vier verschillende fenotype Gorilla Glue uit. Omdat deze strain bij toeval is ontstaan zijn de exacte genetica niet helemaal nauwkeurig in kaart gebracht. Er is een hoge waarschijnlijkheid dat Gorilla Glue ook Chocolate Diesel genetica bevat.

 

Wat is Gorilla Glue

GG is dus één van de meest potente wietsoorten met een THC gehalte tot wel 30% THC, maar wat is het precies? Gorilla Glue is een heerlijke wietsoort die je direct na het roken een euforisch en ontspannen gevoel zal bezorgen. Ook hier is de naam van toepassing, wanneer je een goede Gorilla Glue rookt zal je namelijk ‘vastgelijmd’ worden aan de bank en er niet meer af kunnen komen. Wat genetica betreft bestaat Gorilla Glue uit ongeveer 50% Indica en 50% Sativa.

Deze wietplanten groeien uit tot mooie grote wietplanten met een gemiddelde opbrengst. De perfecte kwaliteit van de toppen maken hierin de iets mindere kwantiteit meer dan goed. Door haar korte bloeiperiode is het bovendien mogelijk om snel te genieten van de heerlijke toppen vol met trichomen.

Wat is het effect?

Het effect zoals eerder beknopt beschreven is vooral euforisch en ontspannen. Bij matig gebruik zal dit plezierig worden aangevuld met een vrolijk en uplifting gevoel. Ook is het verstandig om iets eetbaars in huis te halen wanneer je van plan bent om wat meer te roken. Gorilla Glue staat namelijk ook garant voor ongeneerde vreetkicks.

Is er ook nog iets negatiefs te melden wat betreft de effecten van Gorilla Glue? Bar weinig. Voor beginnende rokers is het goed om met lichte toepassingen te beginnen en het ook echt bij een jointje te laten. Dit is ook van toepassing als je niet graag een couch-lock ervaart. Verder beperken de negatieve uitwerkingen zich tot een droge mond, droge ogen en een zweverig/duizelig gevoel.

GG is van de meest krachtigste wietsoorten met een THC gehalte tot wel 30% THC.
Gorilla Glue heeft een THC-gehalte van 25-30%.
Macro Close-up van de kleverige trichomen op de Gorilla Glue.
Macro close-up van de kleverige trichomen.

Hoe is de smaak?

Niet alleen het effect, maar ook de smaak maken het roken van Gorilla Glue zeer aangenaam. Tijdens het roken zal een scherpe aardse smaak met natuurlijke ondertonen je zeker verrassen. Die verrassing wordt compleet gemaakt door de subtiele zoete nasmaak. Veel wietsoorten hebben qua smaak wel iets weg van elkaar. Gorilla Glue heeft echter een geheel eigen smaak die in sommige gevallen niet goed is thuis te brengen. Lekker als je van wat afwisseling houdt.

 

Medische werking Gorilla Glue

Het hoge THC gehalte van Gorilla Glue draagt bij aan de medische werking van deze wietsoort. Ondanks het lage CBD gehalte kan een wietsoort met enkel een hoog THC gehalte dus ook zeker een medische werking hebben.

Mensen die worstelen met slapeloosheid, depressie of angst zijn sterk afhankelijk van deze soort, omdat het algemeen bekend staat als één van de moeilijkst te bereiken highs die bijna alle medische symptomen bestrijden. Naarmate je geest langzamer gaat werken en je lichaam ontspant, zul je merken dat mentale helderheid moeilijk te verkrijgen is, wat voor velen vaak een gewenst effect is.

 

Kruisingen afkomstig van Gorilla Glue

Ondanks dat het zelf al een heel mooie kruising is, gaan kwekers en zaadbanken net even een stap verder. Zo zijn er inmiddels veel verschillende varianten op Gorilla Glue ontstaan. Gorilla Glue #4 X White Widow van Expert Seeds bijvoorbeeld.

Gorilla Glue X Girl Scout Cookies is nog zo’n mooie kruising waar Gorilla Glue in betrokken is. Ook kun je een Gorilla Glue Auto vinden tussen het assortiment, waardoor je kunt genieten van een eenvoudig kweekproces en een prachtig eindresultaat.

Devil’s Glue van Devil’s Harvest is een kruising Gorilla Glue #4 X OG Reek’n en heeft in 2017 een Hightimes Cannabis Cup gewonnen vanwege de hoge harsproductie.

Ook al is Gorilla Glue een zeer goede en potente wietsoort, er zal altijd gezocht worden naar vele variaties om nog betere soorten te ontwikkelen. Gelukkig maar! Al blijkt door Gorilla Glue ook maar weer dat de beste soorten ook per toeval ontdekt kunnen worden.

 

Toppen van de prijs winnende Devils Glue.
Toppen van de Devils Glue.
De Gorilla Glue van het Huismerk van Wietzaadjes.nl..
De Gorilla Glue van ons Huismerk.

 

Verzorging en voeding

In de verzorging vraagt deze wietsoort niet heel veel meer aandacht dan een gemiddelde wietsoort. Licht, water en lucht zijn de belangrijkste elementen om Gorilla Glue goed te laten groeien. Voor een explosieve bloei en mooie toppen is het aan te raden om voeding rijk aan Kalium toe te dienen. Hierdoor sterkt de plant goed aan terwijl de toppen explosief ontwikkelen. Verder volstaat het wanneer je je houdt aan het voorgeschreven kweekschema van de leverancier van de voeding.

Let wel op het geven van water, doe dit met mate. Gorilla Glue is gevoelig voor teveel of te weinig water. Liever iets minder iets vaker water geven dan een liter in één keer en twee/drie dagen niets.

Een kleine kanttekening dient nog gemaakt te worden wat betreft Gorilla Glue haar stressbestendigheid. Tijdens het kweken voorkom je het liefst alle vormen van stress, uiteraard kun je de opbrengst maximaliseren door LST (Low Stress Training) toe te passen. Toppen/fimmen en andere vormen van snoeien worden afgeraden. Doe je het toch, beperk het dan tot de groeifase en geef je wietplanten minimaal (!) 2 weken de tijd om te herstellen voor je ze in de bloei zet.

 

Verschillende merken

Gorilla Glue is Gorilla Glue zou je zeggen. Niets is minder waar, zaadbanken doen hun best om de beste genetica te behouden bij het doorkruisen van deze soort. Zo kan een plantje dat uit een zaadje van de ene zaadbank groeit zeker andere planten voortbrengen dan een zaadje van een andere zaadbank. Enkele populaire Gorilla Glue zaden op een rij:

Expert Gorilla van Expert Seeds is een traditionele Gorilla Glue, weliswaar bestaande uit overwegend meer Sativa dan Indica genetica. Heerlijke plakkerige toppen met een zeer hoog THC gehalte.

Gorilla Glue van Huismerk Wietzaadjes.nl is Gorilla Glue van ons eigen huismerk. Het huismerk monitoren wij op dagelijkse basis. Dit om enkel de beste zaden met uitstekende kiemkracht te leveren. Gorilla Glue van ons huismerk is perfect in een SCROG te kweken, dit levert je een snel te oogsten wietsoort op én een hoge opbrengst wiet.

Royal Gorilla van Royal Queen Seeds is een mooie geperfectioneerde versie van Gorilla Glue. In de World Cannabis Cup van 2015 won Royal Gorilla de eerste prijs in de categorie “Beste Kruising”. Heel veel meer hebben we hier niet aan toe te voegen.

 

Meer weten over krachtige en smaakvolle Indica?

Heb je nog vragen over Gorilla Glue waar je in dit artikel geen antwoord op krijgt? Laat het ons weten via info@wietzaadjes.nl. Wil je je ervaringen of mooiste foto’s van jouw Gorilla Glue kweek met ons delen? Graag! Je vindt ons op Facebook: https://www.facebook.com/wietzaadjes.nl/

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje