Critical Kush Strain Info

Critical Kush Strain Info
6 min.

Critical Kush is geboren uit de genetische krachten van Barney’s Farm, die onder andere ook bekend staan om zeer krachtige wietsoorten, zoals Liberty Haze en LSD. Soort voor soort wordt steeds meer genetische diversiteit gecreëerd. Critical Kush is dan ook een wietsoort die het beste van haar ouders door heeft gekregen, zowel qua smaak, effect als kweekgemak en natuurlijke het hoge THC-gehalte. Wil je je eigen Critical Kush kweken of gewoon meer weten over deze wietsoort? In dit artikel lopen we langs alle details van deze prachtige indica-dominante soort.

 

Ontstaan Critical Kush

Critical Kush bestaat dus overwegend uit indica genetica, welke ze op bijzondere wijze heeft verkregen. De kruising die vooraf is gegaan aan deze sublieme wietsoort, is er namelijk één tussen OG Kush en Critical Mass. Laatstgenoemde is van Afghaanse afkomst en zorgt voor een flinke portie indica genetica. OG Kush behoeft weinig toelichting, deze legendarische hybride zorgt voor stabiliteit en de nodige Kush invloeden. In 2015 zorgde deze sublieme combinatie zelfs voor een 1e prijs in de Spannabis Cannabis Champions Cup in de categorie “Hydro”.

Critical Kush wietplant in bloei.
Critical Kush wietplant in bloei.
Wiet van de Critical Kush strain.
Wiet van de Critical Kush strain.

 

Critical Kush effect en smaak

Deze soort is rijk aan THC en dit garandeert geweldige ontspanning van zowel lichaam als geest. THC-metingen vallen divers uit en liggen gemiddeld rond de 20-25%. Met dat soort kracht zal Critical Kush je vrijwel zeker in een kritieke toestand brengen. Ze is echter niet zo sterk dat je langdurig gevloerd ligt. Ze werkt eerder verzachtend en ontspannend, terwijl je genoeg kracht overhoudt om je taken te verrichten. Rook haar gerust voor het slapengaan, zodat je geniet van een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Omdat Critical Kush een kruiperige high biedt, is het verstandig om de eerste 15 minuten te beperken tot enkele hijsjes. Hierna zal je vrij snel een gevoel van ontspanning bekruipen, via de ledematen richting de rest van je lichaam en hoofd. Rokers melden ook een verlaagde hartslag en een afname van de spierspanning. Hoewel de mentale effecten subtiel zijn, heeft Critical Kush enig effect op de zintuigen, met veel visuele of auditieve vervorming. Anders dan dat, mogen rokers geen intense cerebrale ervaring verwachten; integendeel, ze zal je eerder suf en tevreden achterlaten.

Haar smaak is op zijn minst geweldig te noemen, een goede aanvulling op het fijne, en vooral bescheiden, effect. Je zult vooral haar aardse karakter snel proeven met een kruidige Kush boventoon. Waar sommige krachtige soorten een zeer hevige smaak hebben, bevat Critical Kush een cocktail aan sterke smaken, aangevuld door subtiele accenten. Het is absoluut genieten geblazen!

 

Medicinale werking

Naast een geweldig ontspannend effect, combineert Critical Kush een verbluffend hoog THC-gehalte met een gematigde dosis CBD, waardoor deze soort een perfect nachtelijk medicijn is tegen pijn, stress, slapeloosheid en spierspasmen. Daarnaast helpt ze je ook wanneer je je niet lekker voelt of last hebt van zenuwachtige gevoelens. Mocht je een combinatie van deze klachten ervaren, dan kun je ze allemaal aanpakken met Critical Kush.

 

Critical Kush heeft overwegend indica genetica.
Critical Kush heeft overwegend indica genetica.
Wiettop Critical Kush bedekt met glanzende trichomen.
Wiettop bedekt met glanzende trichomen.

Critical Kush kweken

Het kweken van Critical Kush onderscheidt zich door haar middelgrote tot grote toppen die overladen zijn met plakkerige hars. De toppen zijn dicht opeengepakt, zoals je zou verwachten van een pure indica. Haar bladeren zijn helder lentegroen en vormen een prachtig contrast ten opzichte van de diep oranje stampers. Een netwerk van glanzende trichomen bedekt de binnen- en buitenkant van deze grote toppen, waardoor ze erg moeilijk uit elkaar te halen zijn zonder de hulp van een grinder.

  • Genetica: Indica
  • Kruising: Critical Mass X OG Kush
  • Opbrengst: Hoog, 500+ gram per vierkante meter kweekoppervlak
  • Hoogte binnen: Ongeveer 100 centimeter
  • Hoogte buiten: 200+ centimeter
  • Bloeitijd binnen: 55-60 dagen
  • Oogsttijd buiten: eind september
  • THC-gehalte: 25%
  • CBD-gehalte: 1,8%

 

Critical Kush binnen kweken

Kweek je deze soort binnen, dan kun je al na 7 tot 8 weken bloei rekenen op een hoge opbrengst wiet. Ze blijft van een bescheiden hoogte en groeit uit tot ongeveer 100 centimeter hoogte, maar haar massieve toppen maken desondanks mooie oogsten kunt verwachten. Het is binnenkwekers dan ook zeer aan te raden om te investeren in een goed (koolstof)filter. Hierdoor voorkom je ongewenste geurtjes in/rond de kweekruimte, welke zeker vrij gaan komen doordat ze enige Skunk genetica bevat.

 

Critical Kush buiten kweken

Buiten kun je de natuur haar gang laten gaan, maar dien je ook berekend te zijn op haar sterke geur. Haar omvang zal ook flink toenemen gedurende een buiten kweek, zo kan ze relatief eenvoudig de twee meter grens overstijgen. Uiteraard kun je buiten dan ook rekenen op hoge opbrengsten wiet na een korte bloeiperiode, eind september zijn haar toppen doorgaans rijp om geoogst te worden. Voor een succesvolle buitenteelt staat Critical Kush graag in een semi-vochtig klimaat met gemiddelde temperaturen tussen de 22 en 26 graden Celcius. Dit sluit perfect aan op de zomerse omstandigheden in Nederland.

Critical Kush Autoflower binnen kweek.
Binnen kweek Critical Kush Autoflower.
Critical Kush buiten kweek.
Critical Kush Barney's Farm buiten kweek.

 

Critical Kush wietzaden

Voor het kweken van je eigen Critical Kush heb je, naast geduld en een flinke portie liefde, natuurlijk ook Critical Kush wietzaden nodig. Onderstaande selectie biedt een greep uit ons assortiment met diverse Critical Kush soorten, zowel origineel als afstammend van, en ook een makkelijk te kweken autoflower. Mocht je aanvullende vragen hebben over deze wietsoort of over het kweken ervan, stuur je vraag dan gerust op.

 

Critical Kush – Barney’s Farm

Critical Kush van Barney’s Farm.

Barney’s Farm was de eerste zadenbank die met Critical Kush kwam, dit betreft dus de originele genetica van deze prachtige wietsoort. Dit hebben we te danken aan de exclusieve genetica waar Barney’s Farm mee werkt, waardoor ze deze prachtige soort hebben kunnen creëren. Een mooi bijkomend voordeel is haar lage blad-tot-bloem verhouding. Simpel gezegd betekent dit dat ze weinig bladeren produceert, vergeleken met haar sublieme hoeveelheid toppen. Dit maakt het knippen na de oogst een stuk aangenamer.

Bekijk deze zaden

 

Critical Kush Auto – Barney’s Farm

Critical Kush Auto van Barney’s Farm.

Er is flink wat werk vooraf gegaan aan de creatie van de autoflower variant van Critical Kush. Ze werd in kruising gebracht met een ruderalis dominante wietsoort, om haar zelfbloeiende karakter tot stand te brengen. Ongeveer 20 dagen na het ontkiemen van deze wietzaadjes zul je al kenmerken van de bloei zien. Ze vormt dezelfde, typische dikke toppen op stevige zij-vertakkingen, evenals de fotoperiodieke variant. Je kunt haar zowel binnen als buiten kweken, het liefst staat ze lekker in de zon.

Bekijk deze zaden

 

 

Critical Kush – Kush Cannabis Seeds

Critical Kush van Kush Cannabis Seeds.

Kush Cannabis Seeds legt zich toe op het ontwikkelen en verfijnen van Kush-soorten, vandaar dat Critical Kush niet mag ontbreken in het assortiment. Een iets andere kruising ging hieraan vooraf, namelijk Critical+ X OG Kush. Ze houdt niet zo van semi-vochtige klimaten en dient dus op een droge, zonnige plek geplant te worden. Gedurende de kweek dien je de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden, aangezien een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmels en ongemakken, die je liever wenst te voorkomen.

Bekijk deze zaden

 

Critical Kush – Royal Queen Seeds

Critical Kush van Royal Queen Seeds.

Ook Royal Queen Seeds bracht een Critical Mass X OG Kush in kruising met elkaar om tot haar eigen Critical Kush te komen. Deze sluit aan op het origineel en blijft beperkt qua formaat. Desondanks mag je hoge opbrengsten wiet verwachten, binnen een korte bloeiperiode. Ze bevat ook dezelfde lekkere mix wat betreft smaak en effect.

Bekijk deze zaden

 

 

Critical Kush – Dinafem

Critical Kush van Dinafem.

Dinafem haalde er op haar beurt iets andere soorten bij voor de kruising van haar Critical Kush, namelijk een Critical+ X Emerald OG Kush. Hierdoor dien je ook bij deze soort in het bijzonder op je afzuiging te letten, aangezien ze een overdaad aan geuren produceert tijdens de kweek. Haar smaak is aangevuld met een licht fris, lemon-accent. Ze zal een ontspannende en langdurende high op je loslaten al vrij snel na het roken.

Bekijk deze zaden

 

O.G. Critical – Emerald Triangle

O.G. Critical van Emerald Triangle.

O.G. Critical produceert enorme toppen, zoals het haar betaamt. Aan deze kruising is nog een merkwaardige, zeg gerust legendarische, wietsoort toegevoegd. De volledige kruising die vooraf ging aan dit resultaat is Jack Herer X Emerald O.G. X Critical. Door haar enorme productie is het aan te raden om haar toppen goed te ondersteunen, zo voorkom je dat er gaandeweg de bloei takken bezwijken onder het gewicht van de dikke toppen.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje