Candy Kush Wiet

Candy Kush wiet - een kruising van klassieke wietsoorten uit Amerika
5 min.

Candy Kush staat bekend om haar zoete fruitige aroma’s. Ontdek alles over deze succesvolle kruising van twee klassieke wietsoorten uit Amerika. Van het effect en de medicinale werking tot de beste zaden om deze wietsoort zelf te kweken.

Candy Kush, ook bekend als Kandy Kush, is een kruising tussen twee klassieke wietsoorten uit Amerika. Het doel was om de OG-smaak te combineren met de structuur (van de toppen) zoals we die kennen van Trainwreck. Dat lukte en er werden nog meer mooie eigenschappen van beide ouders doorgegeven aan het nageslacht. In 2010 won Candy Kush een opmerkelijke prijs toen ze uit 140 soorten werd gekozen als de beste medicinale cannabis tijdens de 1e Colorado Cannabis Crown. Een andere prijs volgde op de Spannabis Outdoor Cup 2012, waar ze de derde plaats behaalde.

 

Herkomst Candy Kush

Aan de basis van de originele Candy Kush lag dus een kruising OG Kush X Trainwreck. Beide legendarische wietsoorten zijn afkomstig uit Californië. Tot stand gebracht door lokale veredelaars aldaar. OG Kush als moederplant biedt vele medicinale voordelen en natuurlijk ook genot voor de smaakpapillen. Vader Trainwreck zorgt voor hogere opbrengsten, een zeer hoge harsproductie en frisse citroengeuren.

Candy Kush is ontstaan uit twee legendarische Californische wietsoorten.
Candy Kush is ontstaan uit twee legendarische Californische wietsoorten.

 

Smaken en aroma’s

Candy Kush heet natuurlijk niet voor niets Candy Kush! Haar zoete fruitige aroma’s zullen direct kenbaar maken waarom ze naar snoep vernoemd is. Ze ruikt niet alleen lekker, maar heeft ook nog een aangename smaak met de perfecte mix tussen zoete bessen en een nasmaak waar je ook de snoepjes weer in zult herkennen. Deze zoete, fruitige en lichte Skunk smaak is perfect om de hele dag naar uit te kijken en aan het einde van de dag op je gemak van te genieten.

Ontdek de zoete fruitige aroma’s van de wiet.
Ontdek de zoete fruitige aroma’s van de wiet.
Candy Kush wiet werkt zeer ontspannend.
Candy Kush wiet werkt zeer ontspannend.

Hybride effect

Je lichaam werkt langzaam naar het effect toe, terwijl je al een gevoel van ontspanning voelt ontpoppen in je lichaam. Een overwegend opgewekt gevoel zal in eerste instantie intrede doen, oplopend tot een gevoel van euforie waarbij er een brede glimlach op je gezicht zal verschijnen, die ook niet snel weer zal verdwijnen. Juist dan is het heel verleidelijk om nog meer te roken, maar pas op.. het lichamelijke effect is nog onderweg. Zodra het effect zich heeft ontfermt over je lichaam zul je je volkomen ontspannen voelen en weinig puf meer hebben om nog dingen te ondernemen. Ook wat effect betreft een prima wietsoort om aan het begin van de avond te roken, zodat je aan het eind van de avond lekker slaapt en optimaal van de uitwerking kunt genieten.

Medicinale werking

Candy Kush behoort tot de meest krachtige medicinale cannabis, met name als je stress wilt verlichten. Zodra het je raakt, omhult een algemeen gevoel van kalmte je geest. Ook tegen problemen gerelateerd aan de eetlust kan Candy Kush uitkomst bieden. Bij juist doseren kun je normaal blijven functioneren, echter bij regulier medicinaal gebruik is het raadzaam om juist daar de perfecte balans in te vinden. Een jointje te veel en je komt nauwelijks meer van de bank af.

Sommige mensen gebruiken Candy Kush om depressies en zelfs milde vormen van PTSS aan te pakken. Normaal gesproken zou dit in orde moeten zijn als de depressie of PTSS mild zijn, maar onthoud ook dat dit ernstige gezondheidsproblemen kunnen zijn, dus vergeet nooit professionele hulp te zoeken.

Één van de meest krachtige medicinale cannabis soorten.
Één van de meest krachtige medicinale cannabis soorten.
Candy Kush wietplant in bloei.
Candy Kush wietplant in bloei.

Candy Kush wiet kweken

Candy Kush behoort tot de wietplanten met de hoogste harsproductie. Haar prachtige uiterlijk bestaat uit kleurrijke toppen. Groene, blauwe en paarse tinten zullen terugkomen in haar toppen. Rond de vijfde week van de bloei maximaliseert de trichoomproductie en die zal pas weer ten einde komen na het oogsten. Candy Kush kan binnen gekweekt worden volgens de Screen of Green (ScrOG) methode en heeft een bloeitijd tussen de 65 en 75 dagen. Natuurlijk kun je ook altijd Low Stress Training toepassen om de opbrengst te maximaliseren. In deze gevallen is het mogelijk om hoge opbrengsten wiet te behalen. Ze is schimmelbestendig en gedijt goed in koudere klimaten zoals het onze.

 

Kweekinfo:

  • Genetica: Hybride
  • Ouders: OG Kush X Trainwreck
  • Opbrengst: Gemiddeld/Hoog (450-550 gram per vierkante meter)
  • Bloeitijd: Ongeveer 9-10 weken
  • THC gehalte: 18%
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Makkelijk tot gemiddeld

Kweek de perfecte Candy Kush

Candy Kush wietplanten hebben geen groot eisenpakket, enkel wat basis kweekmethodes zoals ScroG of Low Stress Training komen van pas om het maximale uit haar te halen wat betreft opbrengst. Ook al doe je dit niet zul je nog goede opbrengsten wiet behalen. Haar sublieme weerstand maakt haar bij uitstek geschikt voor beginnende kwekers die niet zitten te wachten op onverwachte verrassingen door schimmels.

 

Candy Kush wietzaden

Het meeste voldoening haal je natuurlijk uit zelf je eigen wiet kweken. Candy Kush, meervoudig prijswinnares, kweek je ook makkelijk zelf. Alle kweekeigenschappen zijn in het voordeel van de kweker. Een mooie bloeitijd, natuurlijke resistentie tegen schimmels en geen overvolle voedingsschema’s. Hieronder een overzicht van de beschikbare Candy Kush wietzaadjes in ons assortiment.

 

Candy Kush – Huismerk Wietzaadjes

Candy Kush van het Huismerk van Wietzaadjes.nl.

Candy Kush van Huismerk Wietzaadjes is afkomstig van een zelfde kruising tussen OG Kush en Trainwreck. Zeer THC-rijke toppen, een mentaal energiek en lichamelijk ontspannen effect en natuurlijk de heerlijke smaken die OG Kush te bieden heeft in combinatie met het volume van Trainwreck. Een perfecte wietsoort voor in de avonduren en zeer geschikt voor medicinale gebruikers.

Bekijk deze zaden

 

Kandy Kush – Reserva Privida

Kandy Kush van Reserva Privida

Reserva Privida is onderdeel van DNA Genetics, hier werd de originele kruising voor het eerst uitgevoerd. Door de eerder genoemde groep ervaren kwekers in Californië die Kandy Kush tot stand brachten. Bovendien is Reserva Privida in het bijzonder het onderdeel van DNA Genetics dat zich specialiseert in wietsoorten afkomstig uit Californië.

Bekijk deze zaden

 

Candy Kush Express – RQS

Candy Kush Express van Royal Queen Seeds

Ideale wietsoort voor beginnende kwekers. Candy Kush Express is een volwaardige Candy Kush in een snelbloeiend jasje. Royal Queen Seeds bracht hiervoor een Sweet Special in kruising met Royal Kush om tot een gelijkwaardig exemplaar te komen. Haar bloeitijd is echter een stuk korter, na 7 tot 8 weken bloeien is ze klaar om geoogst te worden. Ze laat zich eenvoudig kweken en je kunt ook mooie opbrengsten wiet tegemoet zien. Goed om te vermelden: deze Express versie is een fotoperiodieke wietsoort en dus geen autoflower.

Bekijk deze zaden

 

Candy Kush Autoflower – Auto Seeds

Candy Kush Autoflower van Auto Seeds

Zoals we van Auto Seeds gewend zijn, hebben ze ook Candy Kush omgetoverd in een autoflower. Naast resistentie tegen schimmels is Candy Kush Autoflower ook resistent tegen ongedierte en dus nog eenvoudiger te kweken dan de feminised Candy Kush. Doordat ze zelfbloeiend is heb je ook geen omkijken naar een omschakeling in lichturen en zou je gedurende lente/zomer meerdere kweken buiten kunnen draaien.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje