AK-47 Wiet - Alles over deze bekende wietsoort

AK-47 Wiet heeft tientallen Cannabis Cups gewonnen.
5 min

AK-47: De enige wietsoort die zowel de titel “Beste indica” als “Beste sativa” draagt. Dit is tekenend voor de uitstekende balans van AK-47, wellicht de perfecte balans tussen indica en sativa (60% sativa/40% indica). Naast deze prijzen won ze nog tientallen Cannabis Cups in diverse categorieën. Onder andere haar uitmuntende smaakprofiel, zeer hoge opbrengsten en natuurlijk haar sublieme high, maken deze wietsoort geliefd onder vele rokers.

Ondanks dat ze vernoemd is naar één van de meest destructieve wapens ter wereld, de AK-47 (Kalasjnikov), is het zeker niet de gedachte geweest om geweld te promoten. Haar naam geeft de kracht weer die de wietsoort AK-47 teweeg brengt na het roken.

 

Ontstaan van AK-47

Begin jaren ’90 werd de eerste kruising gerealiseerd om AK-47 te creëren, het heeft nog tot 1999 geduurd voordat de genetica stabiel genoeg was om de wietzaden op grote schaal te produceren en te verkopen. In deze jaren werden verschillende landrassen gebruikt om zo AK-47 verder te verfijnen, zo werden er flink wat sativa’s gebruikt in de uiteindelijk kruising, te weten: Thaise, Mexicaanse en Colombiaanse sativa wietsoorten. Welke soorten er precies zijn gebruikt voor de kruisingen blijft geheim en is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Deze Oosterse en exotische landrassen werden aangevuld met Afghaanse indica wietsoorten, om een zo compleet mogelijke wietsoort te realiseren. Met succes!

AK-47 bevat een THC-gehalte van gemiddeld zo’n 15%, destijds was dat een torenhoge concentratie. Tegenwoordig is AK-47 hierdoor ‘afgezakt’ naar de middenmoot, als we enkel naar het THC-gehalte kijken. Echter maakt haar dit niet minder gewild onder menig kweker en roker.

Wist je dat: AK-47 gemiddeld 1% CBD en CBN bevat, wat meer is dan de gemiddelde strain van vandaag de dag.

 

Wat maakt AK-47 zo populair?

Genot voor het oog

Vandaag de dag draait het allemaal om trichomen, een schitterende laag kristallen die zich vormen op de toppen en kleinere bladeren (suikerblaadjes) van de wietplant. Uiteraard produceert AK-47 ook trichomen, maar ze raakt hier niet zo onder bedekt als hedendaagse soorten en dat heeft ook zeker wat. Haar bijzonder grote toppen zonder al te veel trichomen maken het een genot om naar te kijken.

Haar klassieke look is tevens zeer stijlvol door de haast feloranje bloeiharen die in prachtig contrast staan met de limoengroene toppen. Enkele fenotypen groeien bovendien uit tot prachtige wietplanten met paarse kleuren in het blad.

De grote toppen van de AK-47 zijn een genot voor het oog.
De AK-47 is een genot voor het oog.
De AK-47 wiet staat garant voor een geweldige high.
De AK-47 wiet staat garant voor een geweldige high.

Krachtig effect

De herkomst van haar naam werd al even besproken in de inleiding. Een kleine nuance, in de loop der tijd is AK-47 dus afgezakt van één van de meest krachtige wietsoorten tot een wietsoort van gemiddelde potentie. Neemt niet weg dat mensen die vooral op zoek zijn naar een lekkere high, al snel bij deze wietsoort terecht komen. Tevens is ze zeer geschikt als rokertje voor overdag, aangezien je normaal blijft functioneren. Last van stress of maak je je erg veel zorgen? Ook dan ben je gebaat bij het roken van AK-47, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Ze zal je niet snel stoned maken en je voornamelijk laten verkeren in een geweldige high. Vrolijk de dag doorkomen én productief blijven is daarom geen enkel probleem. Vanwege deze geruststellende high is ze ook zeer geliefd onder medicinale gebruikers, onder andere bij mensen die last hebben van chronische pijn en slaap- en eetstoornissen.

Formidabele smaken en geuren

Een wietsoort wordt natuurlijk, naast potentie, met name geselecteerd op smaak. Hoe geweldig de high ook is, hoe mooi de wietplanten ook zijn, als je wiet naar zweetvoeten smaakt dan zul je er niet snel van roken. Uitzonderingen daargelaten.

Hoe smaakt AK-47 is dan ook een veelgestelde vraag en gezien haar brede smakenprofiel is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Hoofdzakelijk kent AK-47 een zoete, natuurlijke smaak met ondertonen van Kush. Dit doet direct vermoeden dat de eerder genoemde Afghaanse indica genetica een Kush-dominante wietsoort is geweest.

Deze heerlijke zoete, aardse Kush-smaak wordt aangevuld met smaken die aan hout en bloemen doen denken. Een unieke combinatie die je gehemelte een ware belevenis bezorgt. Wat geur betreft kun je een zeer sterke geur verwachten, gebruik daarom altijd een goed koolstoffilter tijdens het kweken! Voor kwekers is deze geur namelijk zeer aangenaam, maar je buren denken hier wellicht anders over.

De aardse Kush geuren combineren zich met een natuurlijke zure geur, zoals die van een dennenboom. Je zult delicate citrustonen ruiken die er een fris geheel van maken. Het resultaat: een frisse, natuurlijke, licht-zoete en kruidige geur.

 

AK-47 kweken

Sinds jaar en dag is AK-47 terug te vinden in veel kweekruimtes, zowel binnen als buiten. Doordat ze enorm vergevingsgezind is, is ze bij uitstek geschikt voor beginnende kwekers, kwekers met weinig tijd en natuurlijk ook gewoon voor de kweker die keer op keer betrouwbare wietplanten wil kweken en oogsten.

Ze kent een korte bloeitijd en is na ongeveer 9 weken bloeien al klaar om geoogst te worden. Voor een sativa dominante wietsoort is dit vrij uitzonderlijk. Ook buiten is ze na ongeveer 9 bloeiweken klaar voor de oogst, dit zal, afhankelijk van de zomer, ongeveer begin/half oktober zijn.

Dankzij haar stabiele genetica valt de kweek en zo ook de oogst vrijwel nooit tegen. Je hebt bovendien volledige kwekersvrijheid, aangezien je haar in aarde, kokos of in een hydrosysteem kunt kweken. High Stress Training, zoals toppen/fimmen en snoeien, reageert ze ook goed op en ook voor een SoG/SCRoG draait AK-47 haar spreekwoordelijke hand niet voor om.

De AK47 cannabis soort is zowel geschikt om binnen als buiten te kweken.
Deze cannabis soort is zowel binnen als buiten te kweken.
De AK-47 produceert zeer dikke en vooral compacte toppen.
De AK-47 produceert zeer dikke en vooral compacte toppen.

Aandachtspunten

Een zee van voordelen wanneer je kiest voor AK-47 wietzaden kweken, maar zijn er dan ook nadelen? We noemen het liever de aandachtspunten, aangezien er geen echte nadelen zijn tijdens een AK-47 kweek. Enkel zaken die de opbrengst positief beïnvloeden wanneer je ze goed in de gaten houdt.

Aangezien AK-47 zeer dikke en vooral compacte toppen produceert, heeft ze meer moeite met een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen schimmels ontstaan tussen en in de compacte toppen, een goede ventilatie in je kweekruimte zal dit voorkomen. Echter heb je dit buiten niet geheel in de hand, want je wil je wietplanten ook afschermen tegen een vroege zomerstorm bijvoorbeeld. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je wietplanten goed geventileerd staan en er tijdens de bloei een actieve luchtstroom langs en tussen de toppen door blaast.

Haar dikke toppen verspreiden bovendien een zeer sterke geur. Binnen is het hierom aan te raden te investeren in goede afzuiging en een geschikt luchtfilter om te voorkomen dat de hele buurt straks naar AK-47 ruikt.

 

Feminised of autoflower?

Autoflower wietsoorten kennen het gemak dat ze uit zichzelf gaan bloeien. Buitenkwekers genieten hierdoor van meerdere oogsten per seizoen en binnenkwekers hebben geen omkijken meer naar het aantal uren licht dat de wietplanten krijgen. Autoflower variëteiten zijn bovendien vaak iets sneller te oogsten, zo’n 10 weken na het ontkiemen. Ze presteren ook beter in koude klimaten en daarom zijn ze bijzonder goed te kweken in noordelijke klimaten, of wisselvallige klimaten zoals het onze.

 

AK-47 - Serious Seeds

De originele AK-47 van Serious Seeds

De originele AK-47 is afkomstig van een Nederlandse zaadbank, Serious Seeds. De veredelaars van deze zaadbank zijn haast Goden te noemen, dit zijn namelijk de personen die gedurende een periode van ongeveer 8 jaar hebben gewerkt aan het verfijnen en doorontwikkelen van AK-47. Hierdoor kunnen we tot op de dag van vandaag en nog vele dagen, maanden en jaren meer, genieten van deze uitmuntende genetica.

Bekijk deze zaden

Auto AK - Female Seeds

De Auto AK van Female Seeds

Autoflower varianten bevatten altijd iets minder THC, in het geval van AK-47 bevat de autoflower variant zo’n 13% THC ten opzichte van 15-20% THC in de ‘normale’ feminised AK-47. Met een opbrengst van ongeveer 150 gram per wietplant kun je steeds weer op hoge opbrengsten rekenen.

Bekijk deze zaden

 

AKGun - Huismerk Wietzaadjes.nl

AKGun is onze Huismerk variant van de AK-47.

AKGun is onze huismerk variant op AK47, zoals je van ons huismerk gewend bent kleven hier enkele mooie voordelen aan. Zo heeft ze de bekende zure aardse geuren en heerlijke frisse, zoete smaken, zoals je van AK47 gewend bent. Ze groeien uit tot beeldige wietplanten die in de loop van de bloeifase veel compacte toppen vormen. Deze sativa dominante klassieker is bovendien niet gevoelig voor ziektes en schimmels, mede door haar stabiele genetica en omdat ze goed tegen temperatuurschommelingen kan. Deze soort is dan ook bij uitstek geschikt voor beginnende kwekers en buitenkwekers, aangezien de kans op een perfecte kweek wel heel dichtbij de 100% ligt..

Bekijk deze zaden

AKGun Auto - Huismerk Wietzaadjes.nl

AKGun Auto is onze autoflowering Huismerk variant van de AK-47.

AKGun Auto is een eenvoudig te kweken sativa dominante wietsoort. Je kunt natuurlijk ook rekenen op haar bestendigheid tegen schimmels en ziektes en bovendien is ze zelfbloeiend. Voor buitenkwekers betekent dit dat meerdere kweken per zomer mogelijk zijn en voor binnenkwekers hoeft de klok niet meer om, ze schakelt immers zelf over naar de bloeifase. De opbrengst zal iets lager zijn en het THC gehalte iets minder hoog, maar qua smaak en effect kun je ook hetzelfde verwachten als van de reguliere AKGun!

Bekijk deze zaden

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje