7 Manieren om je high te versterken

7 Manieren om je high te versterken
4 min.

De meeste mensen roken wiet om van de smaak te genieten, maar natuurlijk ook om high te worden. Veel reguliere rokers van cannabis krijgen hierdoor te maken met tegenvallende highs. Ook beginnende rokers kunnen uiteraard de pech hebben dat een high niet zo krachtig uitvalt als verwacht. Het kan altijd zijn dat de kwaliteit van je toppen ondermaats is en je daarom niet high wordt. Wellicht begint je tolerantie voor THC op te bouwen, bovenal kunnen we stellen dat je een tegenvallende high altijd wilt voorkomen, maar hoe?

 

1. Anders consumeren

Wanneer je een jointje gewend bent, kan het gek zijn om over te stappen op een andere consumptiemethode. Het kan echter wel flink bijdragen aan het versterken van je high. Zo zul je van een goede spacecake, THC-olie of dampsessie al snel versterking opmerken van de high die je ervaart na gebruik. Bovendien geef je je longen ook even wat meer rust. Je kunt dit ook combineren met op andere momenten consumeren. Begin eens wat later op de dag als je normaal al vroeg op de dag je eerste joint rookt. Zo zul je merken dat je er langer en vooral meer plezier van zult hebben.

Chocolade muffins met wiet.
Chocolade muffins met wiet.
THC olie.
THC olie.

 

2. Tolerantie afbouwen

Als liefhebber van cannabis krijg je al snel te maken met tolerantie. Simpel gezegd ondernemen je hersenen actie tegen de reactie die THC teweeg brengt in het brein. Hierdoor zal je na enkele dagen gebruik al afname in de high merken. Tolerantie blijft vanaf dat punt echter opbouwen en dan doe je er dus goed aan door simpelweg minder te gebruiken. Rook eens een paar dagen, liever weken, niet en je zult ervaren dat je high na enkele weken stoppen een stuk intenser is dan dat het daarvoor was. Uiteraard kun je ook beginnen met het afbouwen van het roken of er af en toe eens een dagje tussen laten zitten.

 

3. Versterk je high met voeding

Je kunt het effect van cannabis versterken door er een lekker kopje zwarte, of groene, thee bij te drinken. Een antioxidant in deze thee, catechine, bindt zich aan de CB1 receptoren in onze hersenen. Dit heeft als groot voordeel dat het rustgevende effect van cannabis effectiever wordt verwerkt. Je ervaart het dus simpelweg beter. Naast thee kun je ook voor de welbekende omega-3 vetzuren kiezen als aanvulling op je sessie. Maar ook chocolade heeft een positieve werking op het effect. Pure chocolade wel te verstaan, met meer dan 72% cacao. Zo heeft pure chocolade een vertragende werking op het afbreken van neurotransmitter anandamide. Dit zorgt voor een langere werking en deze stof speelt een grote rol bij pijn, depressie, geheugen en het hongergevoel. Klachten in deze gebieden zullen naar alle waarschijnlijk dus nog verder verminderen na het nuttigen van bijvoorbeeld pure chocolade!

 

4. Bewegen

Lichaamsbeweging is hartstikke goed voor je gezondheid, maar wist je dat het ook je high bevordert? Je lichaam slaat THC op in vet en geeft dit veelal langzaam af, waardoor je niet echt een maximale high bereikt. Gezond eten en vooral bewegen leiden tot minder vet. Door te bewegen na een lekkere sessie komt de opgeslagen THC ook nog eens sneller vrij. Je ervaart dus een betere high als je na je jointje nog even een stukje gaat (hard)lopen of fietsen bijvoorbeeld. De effecten van sporten en wiet roken lijken zelfs op elkaar, zo blijkt uit onderzoek in ieder geval dat cardio de THC-spiegel doet stijgen. Hier geldt dan wel weer dat hoe hoger je BMI is, hoe groter dat effect is.

Nederwiet wordt steeds sterker en sterker.
Sporten is goed voor je gezondheid en bevordert je high.

 

5. Wiet goed bewaren

Na aankoop in een coffeeshop krijg je je wiet vaak mee in een plastic zakje. Een plastic zakje (of bakje) is niet het beste middel om je wiet in te bewaren. De kwaliteit zal namelijk binnen de eerste dagen, laat staan weken, flink achteruit hollen. Dit komt omdat plastic een geleider is van statische elektriciteit, dit heeft invloed op de met THC gevulde trichomen. Bewaar je wiet dus liever in een glazen pot of bak, het liefst nog één die je luchtdicht kan afsluiten. Er zijn zelfs glazen of luxe houten opbergbakken/potten, voorzien van een eenvoudig systeem om de luchtvochtigheid binnenin op een ideaal niveau te houden.

Wiet top in plastic grip-zakje.
Wiet top in plastic grip-zakje.
Wiet toppen in een luchtdicht afgesloten glazen pot.
Wiet toppen in een luchtdicht afgesloten glazen pot.

 

6. Upgrade je wiet

Wiet droogt vrij snel uit en zo kan het iedereen gebeuren dat je wietzakje/bakje open heeft gelegen en je wiet droger is geworden. Door de luchtvochtigheid eenvoudig te upgraden door je wiet in een luchtdicht afgesloten pot te doen, gaat de kwaliteit van je wiet omhoog. Dit kun je eenvoudig doen met een stukje verse schil van een citroen, sinaasappel of limoen. Ook nog eens lekker voor de smaak. Gedroogde wiet kun je ook in luchtdicht afgesloten potten bewaren om het luchtvochtigheidsgehalte op een stabiel niveau te houden. Zo kan je wiet wel maanden bewaard blijven en zelfs na verloop van tijd beter gaan smaken. Dit noem je ook wel het curen van wiet.

 

7. Kies passende wietsoorten

Belangrijk is om de wietsoorten die je wilt gaan roken goed uit te stippelen. Op een feestelijke avond wil je niet met een zware indica aankomen, waardoor je de rest van de avond slaperig op de bank voor je uit zit te staren. Andersom wil je ook geen energieke high gecombineerd met stuiteren op de bank, terwijl je gewoon rustig je favoriete serie wil kijken met wat lekkers erbij. Wanneer je zelf meerdere soorten wiet kweekt is het een aanrader om je wietplanten te labelen. Zo haal je ook niet per ongeluk verschillende wietsoorten door elkaar. Tenzij je van een verrassende high houdt! Afwisseling in soorten cannabis is ook aan te raden. Steeds maar dezelfde wietsoort roken gaat sneller tegenwerken in de high, dan dat je elke keer voor een andere wietsoort gaat. Je mag natuurlijk een favoriete wietsoort hebben die je wat vaker rookt, maar wissel het zeker af.

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje