CUREN - Hoe moet je wiet curen?

Wat is het curen van je wiet?
Curen is niets meer dan laten rijpen.

Wat is het voordeel van curen?
Curen heeft een aantal voordelen:

  • De smaak en geur van de wiet wordt beter
  • De High wordt beter
  • Afbraak van bepaalde ongewenste stoffen
Wiet curen om de kwaliteit te verbeteren

Hoe moet ik curen?
We gaan er vanuit dat je gedroogde wiet hebt. De wiet moet niet verpoederen als je het probeert te verkruimelen, dan is het te droog om te curen. De top die je gaat curen moet een vochtpercentage hebben van ongeveer 30%, dan werkt het curen optimaal. Je stopt de toppen in een glazen pot. Het liefst een pot met een brede hals zodat je de toppen er makkelijk in en uit kunt halen. Een mooie oplossing hiervoor zijn wekpotten, zoek er in google maar eens naar. Het gebruik van plastic potten in plaats van glas is af te raden, plastic kan allerlei stoffen afscheiden tijdens het curen.

Stop de wiet in de glazen pot en sluit deze. Open de pot iedere dag 2 x 5 minuten, dit ongeveer 2 maanden lang. Zorg voor een omgevingstemperatuur van ongeveer 21 graden en zorg dat je pot in een donkere omgeving staat, hang er een doek over. Als je de pot open maakt draai de toppen dan even zodat er overal lucht bij kan komen.

Wiet toppen curen in kleine potjes.
Het curen van 4 verschillende wietsoorten in kleine weckpotjes..

Hoe vochtig moet het zijn bij het curen?
De wiet mag nog voordat je gaat curen ongeveer 30% vocht bevatten. Een vochtpercentage van 15% is prima en moet je zien te behouden.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL