Beste Amsterdamse Coffeeshops 2019

Top 10 Amsterdamse Coffeeshops 2019
7 MIN

Amsterdam is natuurlijk de cannabishoofdstad van de Lage Landen. Het aantal coffeeshops is in de afgelopen decennia echter flink geslonken. In 1993 waren er ruim 400 coffeeshops te vinden in Amsterdam. Zeven jaar later waren er nog 283 coffeeshops open en momenteel zijn er nog maar 164 coffeeshops in Amsterdam waar je terecht kan.

Hanteert de gemeente een onredelijk sluitingsbeleid of scheidt het kaf zich van het koren en blijven enkel de beste coffeeshops open? Waar we je het antwoord wel op kunnen geven is: Wat zijn eigenlijk de beste coffeeshops van Amsterdam anno 2019?

 

Openingstijden

Aangezien de openingstijden nogal eens kunnen wijzigen, raden wij te allen tijde aan om voor je bezoek even een kijkje te nemen op de website van de coffeeshop(s) waar je heen wilt. Zo voorkom je teleurstelling en ben je altijd zeker van de meest actuele openingstijden.

 

10. Coffeeshop Prix D’ami

Op twee minuten afstand van het Centraal Station ligt coffeeshop Prix D’ami, letterlijk vertaald “een vriendelijke prijs". Prix D’ami is de grootste coffeeshop ter wereld en heeft meer dan 500 beschikbare zitplekken, verdeeld over 5 grote rookruimtes en 36 flatscreens door het hele gebouw heen. Zo weet je zeker dat je je favoriete voetbalwedstrijd nooit mist.

Bij binnenkomst valt direct de luxe uitstraling op van de coffeeshop en alles is mooi verlicht met kleurrijke LED-verlichting. Je hebt keuze uit een ruim menu, ook qua wiet, maar ook als het om eten of drinken gaat. Ander groot voordeel van deze shop is dat er bediening rondloopt. Je hoeft je chillsessie dus niet te onderbreken om wat eten of drinken te bestellen.

Website: https://www.prixdami.nl
Adres: Haringpakkerssteeg 3, Amsterdam-Centrum

 

Coffeeshop Prix D’ami in Amsterdam-Centrum.
Coffeeshop Prix D’ami in Amsterdam-Centrum.
Coffeeshop Abraxas in Amsterdam.
Coffeeshop Abraxas in Amsterdam.

 

9. Abraxas

Een sfeervolle coffeeshop waar je kunt kiezen uit een vrij ruim assortiment, er staan voornamelijk klassiekers op de menukaart, zoals White Widow, Silver Haze, Amnesia Haze en Cheese. Je vindt deze coffeeshop in de buurt van de Kalverstraat en de mystieke sfeer is het eerste dat je opvalt als je binnenstapt. De coffeeshop is gebaseerd op “De Kleine Heks” en dit zie je dan ook zeker terug in de twee verdiepingen tellende coffeeshop.

De thema indeling maakt Abraxas zeer geschikt voor een goede blowsessie, waarin je de normale wereld even achter je kunt laten en kunt genieten van al het moois dat Abraxas te bieden heeft.

Naast de coffeeshop zit een leuk souvenirwinkeltje, ook van Abraxas. In deze souvenirwinkel kom je leuke gadgets tegen, handige gebruiksitems als asbakken en natuurlijk ook de merchandise van het eigen merk van Abraxas.

Website: http://www.abraxas.amsterdam
Adres: Jonge Roelensteeg 12-14, Amsterdam-Centrum
Telefoonnummer: 020 625 576 3

 

8. Popeye’s

Popeye’s is gevestigd in het centrum van Amsterdam en ook goed te bereiken vanaf het Centraal Station. Door haar ligging ook erg in trek bij toeristen, echter zijn de prijzen acceptabel. Een grammetje wiet haal je vanaf 9 euro per gram, het aanbod is bovendien vrij uitgebreid. Of je nu het liefst een White Widow of Bubblegum rookt of toch liever voor een sterke Mango Haze of Pink Kush gaat, het staat bij Popeye’s allemaal op de kaart. Het aanbod aan hasj is iets beperkter, desalniettemin heb je keuze uit een lekkere hasj uit India of Marokko. Als kers op de taart kun je ook voor Ice O Lator hasj kiezen, echter betaal je dan wel 40 euro per gram.

Bezoekers zijn, naast de lekkere wiet, ook verkocht aan het lekkere eten dat je bij Popeye’s kunt bestellen. Een goed ontbijt voor je aan je jointje begint is hier zeker geen overbodige luxe! Daarnaast is de sfeer heel gemoedelijk en zowel het personeel als de overige bezoekers zeer vriendelijk.

Website: http://www.coffeeshop-popeye.nl
Adres: Haarlemmerstraat 63, Amsterdam-Centrum nabij Centraal Station
Telefoonnummer: 020 623 082 9

 

Coffeeshop Popeye’s in Amsterdam-Centrum.
Coffeeshop Popeye’s in Amsterdam-Centrum.
Coffeeshop Original Dampkring in Amsterdam.
Coffeeshop Original Dampkring in Amsterdam.

 

7. Original Dampkring Coffeeshop

Bij binnenkomst in de Dampkring valt gelijk het hoge ‘bruin café’ gehalte op, wat natuurlijk perfect past bij de centrale locatie in het centrum van Amsterdam. De doorbraak bij toeristen volgde nadat er een shot van de Dampkring in de Hollywood-kraker “Oceans Twelve” verscheen. Er is vlak na dit uiteraard ook een wietsoort naar “Oceans Twelve” vernoemd.

In de Original Dampkring Coffeeshop kun je vooral rekenen op vriendelijk persoon, een heerlijke ‘kroegensfeer’ zoals je van Amsterdam mag verwachten. Bovendien zit je midden in het centrum, de Dampkring zit in een steegje verstopt nabij de Kalverstraat. Wat wiet betreft kun je lekkere old-school wiet verwachten. Old-school gekweekt, old-school prijzen en old-school vibes!

Website: http://dampkring-coffeeshop-amsterdam.nl
Adres: Handboogstraat 29, Amsterdam-Centrum, nabij Kalverstraat
Telefoonnummer: 020 638 070 5

 

6. Coffeeshop DNA

In het pand waar vroeger, tot maart 2016, Coffeeshop Jabba zat, zit vandaag de dag Coffeeshop DNA. Deze coffeeshop ligt iets verder van het centrum vandaan, maar dat is aan de prijzen ook zeker te merken. De prijs/kwaliteit verhouding is beter dan bij shops die middenin het centrum liggen. Zo koop je goede Super Silver Haze en Amnesia Haze voor zo’n €10,- per gram. Naast de bijzondere wietsoorten, zoals Lemonesia (Lemon Haze X Amnesia) en Gorilla Kush (Gorilla Glue X OG Kush), zijn bezoekers ook lyrisch over de heerlijke space brownies die verkocht worden bij Coffeeshop DNA.

Je kunt er bovendien pinnen, de coffeeshop heeft een ruime rookruimte en er is in de buurt genoeg parkeerruimte om je auto neer te zetten.

Website: https://getsmokin.nl/coffeeshop/dna-amsterdam
Adres: Achillesstraat 104, Stadionbuurt, Amsterdam-Zuid Telefoonnummer: 020 664 827 9

 

Coffeeshop DNA in Amsterdam-Zuid.
Coffeeshop DNA in Amsterdam-Zuid.
Coffeeshop Grey Area in Amsterdam.
Coffeeshop Grey Area in Amsterdam.

 

5. Coffeeshop Grey Area

Een vrij kleine coffeeshop en naar alle waarschijnlijkheid de kleinste in deze top 10. Coffeeshop Grey Area kent bovendien vrij korte openingstijden voor een Amsterdamse coffeeshop in het centrum. Momenteel kun je er zeven dagen per week van 12:00 tot 20:00 terecht. Binnen zijn weinig zitplaatsen, dus lekkere toppen shoppen om vervolgens thuis of op een inspirerende plek op te roken is aan te raden.

Geregeld staat er een flinke rij bij deze coffeeshop en er zijn duizenden positieve reviews te lezen op het internet. De focus is eenvoudig, maar doeltreffend: uitstekende cannabis verkopen. Geen fancy menukaart, geen televisie en geen uitgebreide loungeroom. Veel internationale sterren zijn gespot bij de Grey Area. Enkele prestigieuze prijzen tonen de kwaliteit van deze shop ook aan en in 2017 wonnen ze zelfs de Amsterdam High Times Cannabis Cup en pakten ze ook nog eens een tweede plaats. White Fire #6 pakte de tweede plaats in de categorie “Beste Coffeeshop Toppen” en de SB Ice won de prijs “Beste Coffeeshop Nederhasj”

Website: http://www.greyarea.nl
Adres: Oude Leliestraat 2, Amsterdam-Centrum, nabij de Dam
Telefoonnummer: 020 420 430 1

 

4. Green House Coffeeshops

Green House is niet alleen bekend van haar zaden, maar ook zeker van haar coffeeshops. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel strains van Green House Seeds als toppen worden verkocht in de coffeeshops. Voor kwekers ook ideaal, zo kun je eerst even proeven voor je maanden wiet gaat kweken en maar moet afwachten hoe de smaak precies zal zijn. Green House is ook zeker geliefd bij celebrities, aangezien ze op hun website zelfs een ware Hall of Fame hebben met tientallen foto’s van celeb’s die genieten van hun jointje bij Green House.

Green House heeft meerdere coffeeshops in Amsterdam, Green House Centrum, Green House United, Green House Effect en Green House Namaste. Je vindt al deze coffeeshops in het centrum van Amsterdam, op loopafstand van het Centraal Station.

Website: https://www.greenhouse.org
Adressen:

 • Green House Centrum: Oudezijds Voorburgwal 191
 • Green House United: Haarlemmerstraat 64
 • Green House Effect: Nieuwmarkt 14
 • Green House Namaste: Waterlooplein 345

Telefoonnummer: 020 627 173 9

 

Coffeeshop Green House in Amsterdam.
Coffeeshop Green House in Amsterdam.
Coffeeshop The Stud in Amsterdam-Oost.
Coffeeshop The Stud in Amsterdam-.

 

3. The Stud

Opgericht in 1982 en sinds jaar en dag omschreven als de vriendelijkste coffeeshop van Amsterdam, gelegen in één van de prachtige volkswijken van Amsterdam, Amsterdam-Oost. The Stud is de stam coffeeshop van vele omwonenden die er vele jaren komen. Als ‘buitenstaander’ ontvangen ze je echter hartelijk, iedereen is welkom. Even lekker bijkomen onder het genot van een goede kop koffie of even bijpraten met een vriend/vriendin kun je hier dan ook prima.

Het personeel is zeer vriendelijk en gaan een goed gesprek ook zeker niet uit de weg, dus ook als je alleen bent hoef je niet om een praatje verlegen te zitten. Liever geen praatje, maar gewoon even genieten? Lees in alle rust een magazine of geniet van de sfeer om je heen.

De belangrijkste huisregel in deze coffeeshop luidt: “De klant is koning, zolang hij zich als zodanig gedraagt.”

Website: https://thestud.nl
Adres: Molukkenstraat 581, Amsterdam-Oost
Telefoonnummer: 020 694 098 3

 

2. Barney’s Coffeeshop

Barney’s Farm kennen we natuurlijk van de wietzaden die ze produceren, maar wist je dat ze meerdere locaties in Amsterdam beheren? Zo zijn ze al enkele decennia actief in de Haarlemmerstraat, waar je ook de winkel van Barney’s Farm tegenkomt of van live muziek geniet in Barney’s Uptown. Je kunt ook heerlijk eten bij Barney’s Uptown en je zou dus zelfs een volledige Barney’s ervaring kunnen op doen in Amsterdam!

Ben je in de buurt van de Reguliersgracht? Stop dan zeker eens bij Barney’s Lounge, ook een coffeeshop van Barney’s, waar je overigens ook kunt genieten van een heerlijke milkshake. Dit is gelijk de reden dat ze een tweede plek dik verdienen, want bij Barney’s gaat het niet enkel om het verkopen van wiet. Waar je steeds meer afhaalshops tegenkomt, richt Barney’s zich op de klant en op de ultieme, relaxte beleving binnen één van haar gelegenheden.

Website: https://www.barneysamsterdam.com
Adressen:

 • Barney’s Coffeeshop: Haarlemmerstraat 102, nabij Amsterdam Centraal Station.
 • Barney’s Farm (winkel): Haarlemmerstraat 98
 • Barney’s Uptown: Haarlemmerstraat 105
 • Barney’s Lounge: Reguliersgracht 27

 

Kijk voor meer informatie over Barney’s Amsterdam, andere gelegenheden van Barney’s Lounge en de meest actuele openingstijden op: https://www.barneysamsterdam.com Telefoonnummer: 020 625 976 1

 

Barney’s Coffeeshop in Amsterdam.
Barney’s Coffeeshop in Amsterdam.
Coffeeshop Boerejongens in Amsterdam-Oost.
Coffeeshop Boerejongens in Amsterdam-.

 

1. Boerejongens

De onbetwiste nummer één in deze lijst is Boerejongens, al jaren een begrip en niet alleen in Amsterdam. Veel cannabisliefhebbers, ware connoisseurs, komen vanuit het hele land en wellicht zelfs uit andere landen, speciaal voor Boerejongens naar Amsterdam toe. Boerejongens valt onder Amsterdam Genetics en veel wietsoorten waar ze zelf zaad van produceren en verkopen, verkopen ze als kant-en-klare toppen bij Boerejongens.

De menukaart wisselt van tijd tot tijd en dat zorgt dat de variatie er goed in blijft. Je zult op elk moment een ruime keuze hebben uit diverse indica en sativa strains. Of je nu op zoek bent naar een klassieke Amnesia Haze of een unieke AK-OG Kush.

Website: https://www.boerejongens.com
Adressen:

 • Boerejongens Coffeeshop Centrum: Utrechtsestraat 21
  Telefoonnummer: 020 447 355 7
 • Boerejongens Coffeeshop Amsterdam-West: Baarsjesweg 239
  Telefoonnummer: 020 810 002 5
 • Boerejongens Coffeeshop Amsterdam-Sloterdijk: Humberweg 2
  Telefoonnummer: 020 810 002 5
 • Boerejongens Coffeeshop BIJ: Bonairestraat 78
  Telefoonnummer: 020 810 002 5

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje