Lemon Haze

Lemon Haze is een super populaire sativa dominante hybride wietsoort
7 min.

Lemon Haze is een zeer populaire sativa dominante hybride wietsoort. Ze staat vooral bekend om haar krachtige, unieke effect. Zelfs liefhebbers van indica dominante wietsoorten zullen dit effect veelal waarderen. Daarnaast heeft ze natuurlijk de uitgebreide smaakbeleving, zoals je mag verwachten van een Lemon wietsoort. Deze hybride wietsoort wordt al decennia lang gekweekt en is ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld, veel coffeeshops hebben Lemon Haze op het menu staan. Wat heeft tot dit succes geleid waardoor Lemon Haze niet meer weg te denken is uit de cannabiswereld?

 

Oorsprong Lemon Haze

Aan de basis van Lemon Haze ligt (Original) Haze, die volgens de legende begin jaren ’70 is ontstaan in Santa Cruz, Californië, in Amerika. De gebroeders Haze kruisten, conform de legende, een Mexicaans landras met een Colombiaans landras, waarvan het resultaat weer in kruising werd gebracht met een Thais landras. Dit lijkt een doordachte kruising, maar het verhaal gaat dat de broers min of meer per ongeluk tot deze kruisingen kwamen. Ze kruisten simpelweg de soorten waar ze de zaadjes van tot hun beschikking hadden. En de legende (Original Haze) was geboren.

Lemon Haze komt oorspronkelijk uit Amerika.
Lemon Haze komt oorspronkelijk uit Amerika.
Original haze wietplant.
Original haze wietplant.

Haze is overigens ook de enige reden waarom we sativa’s associëren met geestelijke highs die je zowel lichamelijk als mentaal stimuleren. En natuurlijk is ze de moedersoort van vele wietsoorten, haast alle Haze-soorten zijn ontstaan uit een directe of indirecte kruising met de originele Haze. Of op basis van een kruising met een wietsoort die op haar beurt afstamt van de originele Haze.

 

Sam the Skunkman

Sam the Skunkman duikt op in meerdere verhalen en legendes achter wietsoorten die naar Nederland zijn gekomen. Zo zou hij tegen het einde van de 20e eeuw duizenden wietzaadjes, waaronder die van Original Haze, mee hebben genomen naar Amsterdam. Vervolgens zijn wat Haze wietzaden bij Neville Schoenmakers terecht gekomen, onder andere bekend van de beroemde Neville’s Haze. Hij is ook de oprichter van Seed Bank, dat tegenwoordig bekend staat als Sensi Seeds.

Hierop volgde in de laatste 10-15 jaar van de 20e eeuw vele Haze-kruisingen, waaronder de welbekende Amnesia Haze en Silver Haze. Laatstgenoemde is tevens één van de ouders van Lemon Haze. Lemon Skunk werd in kruising gebracht met Silver Haze, waaruit Lemon Haze ontstond.

 

Smaakbeleving

Een van de aspecten waar Lemon Haze in uitblinkt, is smaak. Als ze goed is uitgehard zul je al merken dat ze sterke citrusgeuren verspreidt. Qua smaak zal ook direct een boventoon van citroen opvallen, aangevuld met een lekkere kruidenmelange, welbekend bij rokers van andere Haze-soorten. Tijdens het uitblazen smaakt ze verfrissend kruidig, met aanhoudende citroentonen. Naast haar citroensmaak aangevuld met de kruidige Haze-smaak, passeren ook andere citrustonen je gehemelte. Zo zul je ook fruitige, zoete tonen herkennen die lijken op mandarijn en sinaasappel bijvoorbeeld. Dit maakt de smaakbeleving van Lemon Haze zeer divers.

Lemon Haze heeft een kruidige citroensmaak.
Lemon Haze heeft een kruidige citroensmaak.
Lemon Haze is een krachtige wietsoort met 18-22% THC.
Lemon Haze is een krachtige wietsoort met 18-22% THC.

 

Lemon Haze effecten

Lemon Haze is een krachtige wietsoort, wat je ook zeker zult merken aan haar effecten. Ze bevat gemiddeld 18-22% THC en er zijn zelfs uitschieters bekend naar de 25% THC. Dit geeft direct een goede weerspiegeling van haar krachtige werking. Enkele minuten na het roken van Lemon Haze zul je haar geestelijke effecten voelen opkomen. Je hoofd raakt leeg en je zult je al snel gemotiveerd en enthousiast voelen, terwijl een uiterst vrolijk, haast euforisch gevoel, zich zal verspreiden door je lichaam en geest. Je energiemeter zal voor je gevoel ook bijgevuld worden, aangezien je ook een energiek gevoel zult ervaren. Ideaal als er nog klusjes gedaan moeten worden. Schoonmaken zul je ineens een stuk leuker vinden als je dat doet na het roken van Lemon Haze.

Veel Haze-soorten staan om bekend om deze geestelijk oppeppende ‘sativa-high’. Lemon Haze gaat echter een stapje verder en biedt ook een lekker ontspannend effect voor het lichaam. Dat is ook de voornaamste reden dat liefhebbers van indica dominante wietsoorten vaak ook wel kunnen genieten van de verruimende Lemon Haze. Als beginnende of niet-regelmatige roker kan het verleidelijk zijn om een goede Haze als Lemon Haze te willen kweken en roken. Doe dit altijd met mate en besef je dat je altijd nog een hijsje meer kunt nemen, minder wordt lastig!

Na het roken ervaar je een uiterst vrolijk, haast euforisch gevoel.
Na het roken ervaar je een uiterst vrolijk, haast euforisch gevoel.
Haar hoge THC-gehalte zorgt voor een brede medicinale werkings.
Haar hoge THC-gehalte zorgt voor een brede medicinale werking.

Medicinale werking Lemon Haze

Niet alleen onder recreatieve rokers is Lemon Haze geliefd, ook medicinale gebruikers lopen met haar weg. Met name haar hoge THC-gehalte zorgt voor een brede medicinale werking. Zo smelten pijntjes weg als sneeuw voor de zon en helpt ze stress, depressies en angsten te verminderen. Een kleiner deel van de medicinale gebruikers geeft aan dat ze ook eetlust opwekkend werkt, gunstig als je kampt met een eetstoornis.

 

Lemon Haze wiet kweken

Het kweken van Lemon Haze wiet is een genot om meerdere redenen. Naast haar aroma, smaak, effect en medicinale werking, kent ze ook nog eens een prachtig groeipatroon. Toppen van Lemon Haze imponeren met een aparte vorm en textuur. Bolvormige toppen groeien mooi naar elkaar toe en groeien uit tot middelgroot/groot formaat. Haar bladeren zijn typisch voor een sativa dominante wietsoort, lang en slank. In het geval van Lemon Haze komen hier prachtige, levendige oranje stampers uit. Tegen het einde van de bloei wordt ze bedekt door amberkleurige trichomen, die een imposante lichtgele gloed vormen over de toppen. Ook dit is een indicatie van de kracht van Lemon Haze.

Lemon Haze wietplant in bloeifase.
Lemon Haze wietplant in bloeifase.
Macro foto van Lemon Haze wiet.
Macro foto van Lemon Haze wiet.

 

Buiten kweken

Theoretisch gezien kun je Lemon Haze zowel binnen als buiten kweken. De praktijk leert echter anders, in Nederland althans. Ze heeft namelijk een voorkeur voor minder vochtige omstandigheden en hogere temperaturen dan in ons gematigde klimaat. Voor optimale prestaties buiten heeft ze overdag een constante temperatuur nodig van 22 tot 26 graden. Begin oktober zal ze zo goed als rijp zijn voor de oogst, wat een kritische periode is gezien de omslag in weer rond die periode. Wil je haar toch buiten kweken, dan is het aan te raden om haar op een beschutte plek in volle zon of in een kas te kweken.

 

Binnen kweken

Tijdens een binnenkweek regel je zelf de omstandigheden en is het dus ook gemakkelijker om tot optimale resultaten te komen. Let er wel op dat ze flink kan groeien, in het bijzonder op het moment dat je overschakelt naar de bloeifase. Snoeien is veelal noodzaak om te zorgen dat je haar hoogte onder controle houdt in je kweekruimte. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Low Stress Training (LST), Sea of Green (SoG)/Screen of Green (ScroG) of andere kweektechnieken toe te passen om haar in hoogte te beperken. Binnen heeft ze ongeveer 8 tot 10 bloeiweken nodig voordat ze oogstrijp is. In deze periode ontwikkelt ze haar imposante uiterlijk en produceert ze hoge opbrengsten wiet. Onder optimale omstandigheden kan dit oplopen tot 500 gram per vierkante meter.

 

Lemon Haze zaden

De lekkerste Lemon Haze kweek je zelf uit Lemon Haze wietzaden. Wat natuurlijk voor alle wietsoorten geldt, want zo weet je zeker wat je wel en niet aan je wietplanten hebt gegeven. En je wietplanten hebben natuurlijk jouw liefde en aanwezigheid mogen ervaren, waarvoor ze je doorgaans rijkelijk belonen! De 8 beste Lemon Haze zaden lichten we graag voor je uit. Zo maken we de keuze binnen het enorme aanbod van Wietzaadjes.nl wat eenvoudiger. Naast Lemon Haze ook populaire wietsoorten die nauw gerelateerd en/of afkomstig zijn van Lemon Haze.

 

Super Lemon Haze Auto – Wietzaadjes.nl

Super Lemon Haze Auto van Huismerk Wietzaadjes.nl.

Super Lemon Haze Auto betreft de zelfbloeiende variant van deze prominente Haze-soort. Na enkele weken groei schakelt ze automatisch al over op het bloeien. Hierdoor spurt ze werkelijk waar van klein wietzaadje tot een oogstrijpe wietplant. Ze heeft hier maximaal zo’n 9 weken voor nodig, terwijl je wel hoge opbrengsten wiet mag verwachten. Belangrijk detail is dat dit op basis is van optimale omstandigheden en 18 tot 20 uur licht per dag. Deze krachtige autoflower van Wietzaadjes.nl bevat zo’n 20% THC en is makkelijk te kweken. Hierdoor biedt ze een goed alternatief voor de beginnende kweker.

Bekijk deze zaden

 

Super Lemon Haze – Green House Seeds

Super Lemon Haze van Green House Seeds.

Een wietsoort die vrij snel na haar lancering al veel prijzen in de wacht sleepte, Super Lemon Haze van Green House Seeds. Alleen al op de meest bekende High Times Cannabis Cup won ze in 2008 en 2009 de Cannabis Cup. In 2009 pakte ze de tweede plek in de categorie ‘Beste sativa’ en in 2010 stond ze wederom op het podium toen ze op de tweede plaats eindigde voor de Cannabis Cup. Daarnaast heeft ze op prijsuitreikingen van andere organisaties ook nog tal van prijzen in de wacht gesleept. Super Lemon Haze heeft tevens een zeer hoge productie en een lekker smaak voor een citrusachtige Haze. Het liefst ondersteun je haar takken tijdens de groei, aangezien ze anders nog wel eens kunnen bezwijken onder het hoge gewicht van de dikke toppen.

Bekijk deze zaden

 

 

Lemon Shining Silver Haze – RQS

Lemon Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds.

Ook voor deze kruising van Royal Queen Seeds is Lemon Skunk gebruikt. In combinatie met Amnesia Haze is een prachtige wietsoort ontstaan: Lemon Shining Silver Haze. Ze heeft een hoog THC-gehalte en een krachtige geestelijke high die ook wel wordt omschreven als zwaar psychedelisch. Het effect zal lang aanhouden en je zult je vooral alert, euforisch en optimistisch voelen. De sterke citroensmaak ontbreekt uiteraard ook in deze Lemon Haze gerelateerde wietsoort niet!

Bekijk deze zaden

 

Lemon Haze – Wietzaadjes.nl

Lemon Haze van Huismerk Wietzaadjes.nl.

Lemon Haze van ons Huismerk is zeer potent en laat een stabiele groei zien. Naast haar frisse en zurige smaak tijdens het roken, afgewisseld met lekkere zoete accenten, biedt ze ook de krachtige high die je van Lemon Haze mag verwachten. Ze is afkomstig van een kruising Super Silver Haze x Lemon Skunk en bevat sativa dominante genetica. De kwaliteit van onze Huismerk soorten wordt streng gecontroleerd. Hierdoor kunnen we altijd de hoogste kwaliteit en perfecte kiemkracht garanderen.

Bekijk deze zaden

 

 

Lemon Haze – Amsterdam Genetics

Lemon Haze van Amsterdam Genetics.

Lemon Haze van Amsterdam Genetics komt dichtbij het origineel en bevat ongeveer 60% sativa genetica en 40% indica. Deze mooie hybride bevat een hoog THC-gehalte van gemiddeld 19% en het accent ligt vooral op haar kenmerkende citroensmaak, met aanvulling van zoete tonen en zelfs een klassieke inbreng van Skunk. Ondanks haar hoge THC-gehalte en herkenbare smaak is ze zacht voor je keel en luchtwegen. Tijdens het kweken geniet je nog van haar bovengemiddelde weerstand tegen ongedierte en schimmels. Je kunt dus ook gerust zijn op je kweek en aannemen dat je niet met dat soort ongemakken te maken krijgt.

Bekijk deze zaden

 

Lemon Haze Auto – Expert Seeds

K2 van Homegrown Fantaseeds.

Dit is een mooie kruising tussen Lemon Auto X Haze Auto, die de zelfbloeiende sativa dominante Lemon Haze Auto voortbracht. Hierdoor zal deze soort van Expert Seeds dus automatisch gaan bloeien na enkele weken groei. Deze autoflower stelt weinig eisen aan de kweek en heeft een uitstekende weerstand tegen schimmels en ongedierte. Ook deze Lemon Haze Auto is zeer snel klaar om geoogst te worden, doorgaans 8 tot 9 weken na het ontkiemen al. Ze geeft je een opbeurende high en laat je volledig ontspannen, van top tot teen!

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje