Santa Maria wiet

Samta Maria wiet informatie
4 min.

Santa Maria, tegenwoordig ook bekend als Planck, is een wietsoort bestaande uit zo’n 65-75% sativa genetica. In tegenstelling tot andere wietsoorten draait het nu eens niet om een hoog THC gehalte. Ze is juist geliefd om haar ‘gemiddelde’ THC gehalte, waar een voortreffelijk effect uit voortkomt. In combinatie met haar geweldige smaak is dit een wietsoort die al decennia lang geliefd is door diverse generaties rokers. Niet alleen om smaak en effect. Haar herkomst en geschiedenis maken Santa Maria nog specialer dan je in eerste instantie wellicht zou vermoeden. Na het lezen van haar historie zul je ook gelijk snappen waarom ze mateloos populair is onder medicinale gebruikers van cannabis.

 

Santa Maria wiet info

De geschiedenis van Santa Maria wiet vinden we enkele decennia geleden in het Braziliaanse deel van het Amazone-gebied. Het legendarische verhaal gaat dat een lokale sjamaan voorouders van Santa Maria kweekte om toe te passen in zijn gemeenschap. Sjamanen gebruiken vrijwel al het moois dat de natuur te bieden heeft. Met name bij genezingen, voorspellingen en het veranderen van bewustzijn. Zo weten we dat ze bekend zijn met onder andere paddo’s, ayahuasca, salie, tabak en natuurlijk ook met cannabis. Het veranderen van bewustzijn staat voor contact met de niet-alledaagse werkelijkheid. Bovendien gebruiken ze enkel natuurlijke en plantaardige middelen die in de omgeving te vinden zijn voor medicinale toepassing.

Sjamaan uit het Braziliaanse Amazone gebied.
Sjamaan uit het Braziliaanse Amazone gebied.

Laat dit nu net zijn waarom cannabis regulier als recreatieve en medicinale drugs gebruikt wordt. Veredelaars op zoek naar inheemse soorten zijn enkele decennia geleden dan ook begonnen met het veredelen van de wietsoorten die de Sjamanen gebruikten. Voordat Santa Maria in Europa werd geïntroduceerd, werd er nog een kleine verfijning aangebracht. Haar originele genetica werd in kruising gebracht met een Mexican Haze en Silver Pearl, om tot het hedendaagse resultaat te komen.

 

Smaak

Haar smaak is zo uitgebreid dat het het zeker waard is om er even bij stil te staan. Santa Maria heeft lekker fruitige en zoete boventonen in haar smaak. Hier blijft het niet bij, tijdens het roken zul je ook een bloemige ondertoon en hints van lichtzure citus proeven. Dit geeft een complexiteit waardoor elk hijsje, elke puf, weer anders kan smaken. Naast deze smaken is ook een aardse nasmaak met lavendel gerapporteerd. Een lekkere verrassing mag je haar dus zeker noemen!

Santa Maria wiet.
Santa Maria wiet.
Santa Maria geeft na het roken een lekkere high.
Santa Maria geeft na het roken een lekkere high.

 

Santa Maria wiet effect

Ondanks haar ‘gemiddelde’ THC gehalte brengt Santa Maria een lekker effect teweeg. Veelal worden THC-gehaltes gemeten van maximaal 15%. Een ideale wietsoort om tegen het eind van de middag te roken. Heel stoned zul je niet worden, wel lekker high. Er gaat een creatieve wereld voor je open na het roken van een jointje Santa Maria. Niet alleen zul je je positiever, vrolijker en creatiever voelen dan daarvoor, maar je zult ook vooral met beide benen op de grond blijven. Geen verpletterende high waardoor je niet meer functioneert, gewoon even lekker ontspannen.

Uiteraard kun je ook ontspanning verwachten en een zeer gefocuste mindset. Het effect van Santa Maria wiet is al die jaren onveranderd gebleven, waardoor je nog steeds van de oude vertrouwde Santa kunt genieten.

 

Medicinaal

Al decennia lang wordt Santa Maria ingezet tegen diverse kwalen. Enkele gebruikelijke toepassingen zijn om depressie te verminderen, tegen pijn, slapeloosheid en spierstijfheid. Maar ook om minder introvert te zijn en iets losser te komen. Dat kan dan weer ideaal zijn in sociale omgevingen of wanneer je even rust in je hoofd wilt. Gebrek aan eetlust kun je ook goed bestrijden met toepassing van Santa Maria wiet. Vrij uniek aan deze soort is dat ze, in niet te hoge doseringen, zelfs je sexleven kan verbeteren. Een laag libido kan tot het verleden behoren, wanneer je haar dus met mate toepast.

Een beter sexleven door cannabis
Een beter sexleven door cannabis

 

Santa Maria wiet kweken

De toppen van Santa Maria hebben een typisch uiterlijk en bieden veel aantrekkelijke groene kleuren. De kleur is bijna als die van muntblaadjes, met veel van die smakelijke amberkleurige stampers die een uitstekende smaak en kracht aangeven. Van nature groeit ze buiten, maar uiteraard is ze ook binnen in een kweekruimte te kweken. Buiten zal ze van een bescheiden formaat blijven. Binnen zul je daar een handje bij moeten helpen, door haar bovenste scheuten te snoeien/toppen. Zo zal ze meer de breedte in groeien en heb je weinig ruimte in de hoogte nodig.

De Santa Maria wietplant groeit van nature buiten.
De Santa Maria wietplant groeit van nature buiten.
  • Genetica: Voornamelijk sativa (65-75% sativa)
  • Ouders: Santa Maria (kloon) X Silver Pearl X Mexican Haze
  • Opbrengst: 400-500 gram per vierkante meter onder optimale omstandigheden
  • Hoogte: Gemiddeld, goed snoeien als je beperkte ruimte hebt
  • Bloeitijd: 8/9 weken
  • THC gehalte: Gemiddeld, 12-15%
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Eenvoudig/Gemiddeld

 

Santa Maria wiet prijs

De prijs van Santa Maria wiet loopt uiteen, maar wanneer je dit in de coffeeshop koopt zul je al snel 8-10 euro per gram betalen. Zonde, want daar kun je dus ook gewoon Santa Maria wiet zaden van kopen, waar je een veelvoud aan grammen mee kunt kweken!

 

Santa Maria wiet zaden

Je eigen Santa Maria wiet zaden bestellen om zelf mee te kweken doe je eenvoudig via onze webshop. Voor buitenkwekers is deze wietsoort makkelijk te kweken. Beginnende binnenkwekers dienen enkel aandachtig te letten op het snoeien van de wietplanten in groei. Er zijn weinig wietsoorten met zo’n mooi verhaal als dat van Santa Maria. Dat is dan ook een hele goede reden om zelf je eigen wietzaden op te kweken tot legendarische wietplanten. Onderstaande wietsoorten zijn een greep uit onze selectie Santa Maria wiet zaden.

Santa Muerte – Blimburn Seeds

Santa Muerte van Blimburn Seeds

Deze Santa Muerte van Blimburn Seeds is een verfijning van het origineel, bereikt door een Mexicaanse sativa te kruisen met een Original Haze. Dit zorgt voor wietplanten met wijde vertakkingen, waardoor ze lange, dikke toppen kan produceren. Santa Muerte kan dan ook groter worden dan het origineel en heeft een meer kruidige smaak, perfect voor liefhebbers van Haze wiet.

Bekijk deze zaden

 

Santa Sativa – Dinafem Seeds

Santa Sativa van Dinafem Seeds

Dinafem gaat nog een stapje verder met haar Santa Sativa, die in volle grond een hoogte van 4 meter kan bereiken. In de bloei geeft ze een extreem lekkere geur af, geen probleem als je de ruimte hebt. Mocht je buren nabij hebben dan is het een factor om in overweging te nemen. Vanwege haar hoogte wordt aangeraden om haar in een SCROG te kweken, zodat je het maximale uit het oppervlakte haalt. Je zult dezelfde lekkere sativa high ervaren als die je van Santa Maria gewend bent.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje