Berry Kush wiet

Hindu Kush wiet - Een perfecte samenkomst tussen twee smaken
4 min.

Berry Kush is een perfecte samenkomst tussen twee smaken die beiden afkomstig zijn van de Amerikaanse westkust. Blueberry, één van de meest smaakvolle wietsoorten, en OG Kush, met recht één van de beste Kush soorten, werden gekruist om tot een nieuwe potentiële legendarische wietsoort te komen. Haar exotische smaak doet echter niet onder voor haar krachtige effect en ze staat bovendien bekend om een brede medicinale werking.

 

Wat is Berry Kush wiet?

Berry Kush wiet, ook bekend als Kushberry of Kush Berry, is een dominante indica wietsoort met een vrij hoog THC-gehalte. Haar voorouders noemden we al even. Blueberry won in 2000 al de High Times Cannabis Cup als Beste Indica. Haar andere ouder, OG Kush, heeft haar sporen ook al lang en breed verdiend in de cannabisgemeenschap. Zo is de meest memorabele winst wellicht de Spannabis Cup in 2008. Berry Kush is dus bij voorbaat al een wietsoort waar je veel van verwacht, met prijswinnende ouders kan het haast niet anders dan dat het nageslacht net zo goed, of wellicht nog beter, is... toch?

 

Exotische smaak

Haar exotische smaak is perfect voor liefhebbers van zoete wiet in combinatie met fruitige tonen. Door deze friszoete smaak zullen er ongetwijfeld momenten zijn dat je haar kracht vergeet. Berry Kush heeft de dominante geur van OG Kush, maar de smaak zal vooral doen denken aan de zachte bosbessensmaak van Blueberry.

Ontdek de zoete fruitige aroma’s van de wiet.
Ontdek de zoete fruitige aroma’s van de wiet.
Berry Kush heeft een dominante geur.
Berry Kush heeft een dominante geur.

 

Gebalanceerd effect

Berry Kush erfde haar krachtige Sativa-effecten van OG Kush. Als zodanig voelen gebruikers zich tijdens het begin opgewekt, gelukkig en euforisch. De zoemende cerebrale high kan overweldigend aanvoelen. Toch eindigen de meeste mensen niet met een verdovende narcotische high. Als het krachtige begin al intens leek, wees dan klaar voor wat er gaat komen. Kushberry heeft een dominante indica-kant die een intensere fysieke high zal geven. We mogen aannemen dat deze erfenis afkomsig is van haar Blueberry-genetica. Terwijl het ontspannende gevoel over het lichaam spoelt, brengt het de effecten van de mentale high in evenwicht. Het is deze naadloze mix van zowel de mentale als fysieke effecten die deze soort tot één van de beste maakt.

In tegenstelling tot haar ouders, zal deze soort gebruikers waarschijnlijk niet aan hun bank doen plakken. Met andere woorden, gebruikers kunnen de fantastische effecten ervan ervaren zonder enkele ongewenste effecten. Het leidt bijvoorbeeld niet tot een couch-lock en ook de psychoactieve werking is in balans. Voor recreatieve gebruikers zal het moeilijk worden om een andere hybride te vinden die dezelfde ervaring kan bieden als deze soort. Bovendien is ze ook zeer geliefd onder medicinale gebruikers.

Het roken van Berry Kush wiet zorgt voor een intense fysieke high.
Het roken zorgt voor een intense fysieke high.
Ze wordt gebruikt tegen stress, pijn, angst, slapeloosheid en depressie.
Berry Kush heeft een goede medicinale werking.

 

Medicinale werking

Naast haar gedoseerde effect kent ze dus ook een medicinale werking. Gebruikers omschrijven positieve uitwerking tegen stress, pijn, angst, slapeloosheid en depressie. Ook dit komt voornamelijk door haar gebalanceerde genetica, die en lichamelijk verlichting bieden tegen pijn en slapeloosheid, en geestelijk tegen angst en depressie bijvoorbeeld. Mocht je een combinatie van deze klachten hebben dan is het goed om eens te proberen of Berry Kush wiet iets voor je is. Zo heb je aan één wietsoort genoeg om meerdere kwalen te bestrijden of te verminderen. Ze biedt ook verlichting tegen nare bijwerking van chemotherapie en hier zou je dan dus ook zeker baat bij kunnen hebben.

Hindu Kush wiet - Cannabis vernoemd naar het Hindu Kush-gebergte
Hindu Kush Cannabis

 

Berry Kush wiet kweken

Je eigen Berry Kush wiet kweken hoeft niet heel lastig te zijn. Zowel beginnende als ervaren kwekers kunnen op eenvoudige wijze zelf hun eigen wiet kweken. Voor een goede basis is het belangrijk om wat voorkennis te hebben over de soort en te weten waar je tijdens het kweken rekening mee dient te houden.

Kweekinfo:

  • Genetica: Voornamelijk indica (70% indica / 30% sativa)
  • Ouders: OG Kush X Blueberry
  • Opbrengst: Hoog
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • THC gehalte: Zeer hoog, ongeveer 22%
  • Moeilijkheidsgraad kweken: Gemiddeld

 

Kushberry – DNA Genetics

Kushberry van DNA Genetics

Kushberry van DNA Genetics is wellicht de meest bekende Berry Kush wiet. In 2008 won deze Kushberry al een eerste prijs tijdens de Spannabis (Cannabis Cup), in de categorie outdoor. Ze bestaat voor 70% uit indica genetica. Een Blueberry mannetje uit Oregon werd gebruikt in kruising met een OG Kush afkomstig uit Los Angeles. Het resultaat is Kushberry, één van de sterkste soorten die DNA Genetics tot op heden op de markt bracht.

Bekijk deze zaden

 

Blueberry OG – Barney’s Farm

Blueberry OG van Barney’s Farm

Ook Barney’s Farm ontwikkelde een Berry Kush soort, Blueberry OG. Vanwege de geweldige genetica die haar voorouders bezitten was het een lastige taak om tot de nog betere Blueberry OG te komen. Desalniettemin zijn ze erin geslaagd om de klassieke kracht van de indica Blueberry te combineren met de overvloedige psychoactieve high van OG Kush.

Bekijk deze zaden

 

 

Reacties
iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje