Grinders

Met een grinder, weed crusher of shredder vermaal je wiet, kruiden of tabak tot gruis. Door je tabak en/of wiet vóór gebruik te grinden verbrandt het beter. Hierdoor smaakt je jointje niet alleen lekkerder, maar merk je ook meer van het effect. Bekijk onze metalen, acryl en houten grinders en vind de beste wiet grinder voor jou.

Filter

Terug naar filters Merk
Terug naar filters Product
Terug naar filters Materiaal
Terug naar filters Lengte
Terug naar filters Diameter

Producten 25 producten gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig 25% korting op verschillende merken
GRATIS extra zaden
ACHTERAF betalen

Producten 25 producten gevonden

Toon als: Rooster Lijst
Z-A sorteren

Waarom Wietzaadjes.nl

  • GRATIS zaden naar keuze!
  • SNELLE verzending!
  • DISCRETE verpakking!
  • ALTIJD de SCHERPSTE prijs!
  • Oók WIETZAADJES per STUK!
  • UITSTEKENDE service!

Grinder wiet

Vele wiet rokers hebben wel eens zonder grinder wiet moeten kruimelen. Wanneer je keiharde toppen rookt, of toppen die iets minder goed gedroogd zijn, kan dit nog wel eens lastig zijn. Eenmaal gewend aan een grinder om wiet mee te kruimelen, willen vele rokers niet meer zonder. Grinders zijn er tegenwoordig in allerlei vormen, soorten, maten en gemaakt van diverse materialen. Hoe werkt een grinder, welke uitvoeringen zijn er en welke grinder is iets voor jou?

Wat is een grinder voor wiet?

Een grinder voor wiet is een veelgebruikt hulpmiddel bij het verkruimelen van wiet. Zoals je weet kun je wiet met de hand verkruimelen, maar het gaat nog vele malen makkelijker met een wiet grinder. Een basic grinder bestaat uit twee delen, voorzien van spikes aan de binnenkant. Dit zijn doorgaans (scherpe) pinnen aan beide zijden van je grinder. Deze zorgen ervoor dat je wiet netjes verkruimelt wordt, zonder dat dit ten koste gaat van de werkzame stoffen in je wiet. Je stopt je wiet in de grinder waarna je het bovenste deel draait, met als gevolg heerlijke verkruimelde wiet. Zonder dat je er plakkerige handen aan overhoudt.

Plastic grinder

Een plastic grinder, veelal gemaakt van acryl, is één van de meest simpele grinders die je kunt aanschaffen. Meer dan een paar euro hoeven ze niet te kosten. Echter is de uitvoering vaak iets eenvoudiger, zo zijn ook de pinnen in de grinder gemaakt van plastic. Een prima hulpmiddel voor de beginnende roker. Ook handig als je eens in de zo veel tijd een jointje rookt. Praktisch gezien zit er ook een klein nadeel aan verbonden. De plakkerige delen van je wiet zullen zich op termijn op gaan hopen in de randjes en om de plastic pinnen heen. Wanneer je dit los wilt krabben om alsnog te gebruiken, zul je merken dat je veelal ook plastic delen van de grinder losmaakt. Uiteraard moet je dit niet willen. Om de grinder soepel te houden zul je deze ook vrij vaak even moeten schoonmaken in een bakje plantaardige olie, zoals olijfolie.

Houten grinder

Het oog wil ook wat, een houten grinder is daarbij een uitkomst. Vaak zijn deze fraai ontworpen, door voor een duurzame soort hardhout te kiezen. In combinatie met handgemaakte designs, zijn dit vaak de mooiste en fraaiste grinders om te zien. Ze zitten tussen de plastic en metalen grinder in, kwalitatief gezien. De aanhechting van de spikes aan de houten grinder laat nog wel eens te wensen over, maar dit verschilt natuurlijk per houten grinder.

Elektrische wiet grinder

Optimaal gemak, dat is wat een elektrische wiet grinder biedt. Je stopt simpelweg je wiet in de grinder, waarna je de grinder weer dicht maakt. Nadat je de grinder aanzet, zal deze zelf je wiet kruimelen. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen. Ideaal voor degene die alles lekker automatisch wil laten doen. Ook deze apparaten zijn handzaam en passen doorgaans gewoon in je broekzak. Ze zijn weliswaar doorgaans iets groter vergeleken met andere grinders. Er moet immers plek zijn voor een batterij/accu.

Wiet grinder metaal

Een wiet grinder van metaal kent functioneel geen noemenswaardige nadelen. Het enige wat opgemerkt kan worden is dat metaal iets zwaarder is dan hout en plastic. Dit draagt ook weer bij aan de robuustheid van de grinder. Gebruik je, of ben je van plan, je grinder veel te gebruiken? Dan is een wiet grinder van metaal een uitkomst. Doorgaans zijn ze iets prijziger, maar gaan ze langer mee dan een plastic wiet grinder of een houten wiet grinder. Naast het verkruimelen van wiet is een wiet grinder van metaal ook uitstekend geschikt om hardere hasj-soorten in te verwerken.

4 delige grinder

Een 4 delige grinder bestaat, de naam zegt het al, uit vier delen. In het eerste compartiment verkruimel je je wiet, zoals bij elke andere grinder. De verkruimelde wiet wordt opgevangen in een tweede compartiment. Zo weet je altijd zeker dat de wiet in de tweede ruimte goed verkruimeld is. Je wiet zal terecht komen op een zogeheten THC-filter, waar de pollen, ook wel kief genoemd, doorheen valt. Deze THC-rijke restanten kun je vervolgens in een pollenpers stoppen om er hasj van te maken. Of je verwerkt het gewoon gelijk in je joint om je high te boosten. Mocht je toch een stap verder willen gaan, dan kun je met behulp van bubble bags je eigen ice-o-lator hasj maken van deze prachtige substantie.

Wiet malen zonder grinder

Er was een tijd dat er helemaal geen grinders waren en mensen ook prima konden roken. Wiet malen zonder grinder kan natuurlijk ook, gewoon met de handen. Maar de grinder is niet voor niets uitgevonden. Besluit je om wiet te malen zonder grinder, dan levert dit vooral plakkerige vingers op. Bij goed uitgeharde wietsoorten kan dit haast onmogelijk zijn. Bovendien blijven er ook een hoop werkzame stoffen achter op je vingers, zonde! Een grinder voor wiet maakt het proces van verkruimelen dus niet alleen gemakkelijker en korter. Je zorgt er ook voor dat alle wiet die je in je grinder stopt, uiteindelijk in je joint terecht komt.

Grinder kopen

Een grinder kopen kun je vaak wel in een coffeeshop of growshop. Zoals in de meeste gevallen zul je iets meer geld kwijt zijn in een fysieke winkel. Wist je dat je tegenwoordig ook heel makkelijk en eenvoudig online een grinder kunt kopen? Neem een kijkje tussen het uitgebreide aanbod grinders en kies op basis van jouw voorkeuren een grinder die bij je past.

Grinder prijs

De prijs van een grinder loopt uiteen van een paar euro voor een simpel exemplaar tot om en nabij de twintig euro voor een luxer exemplaar. Het hangt er dus maar net vanaf naar wat voor grinder je op zoek bent. De grinder prijs heb je zelf in de hand. Wil je gewoon een simpele grinder om je wiet te verkruimelen, zodat je het niet met de hand hoeft te doen? Dan kun je voor een euro of vijf al voorzien zijn.

iDealAchteraf betalenKBCBancontact Mister CashSofort BankingGiropayEPSBank transferPostNL

Toegevoegd aan je winkelmandje