Pure sativa wiet soorten met 100% sativa genetica

Ben je op zoek naar Sativa zaden om sativa wiet te kweken? Maak dan een keuze uit de hieronder getoonde wietzaden met 100% pure sativa genetica. Wil je meer weten over de herkomst, uiterlijke kenmerken, bloei, hoogte en het effect van de sativa wiet? Lees dan verder onder het kopje "Meer over Sativa soorten". Sativa's staan erom bekend dat ze een stuk groter worden dan "Indica soorten". Sommige soorten kunnen wel 3 meter hoog worden. Heeft dit niet jouw voorkeur maar wil je wel sativa wiet kweken gebruik dan één van onze filters "Hoogte plant binnen" of "Hoogte plant buiten" om deze selectie te verkleinen naar soorten in de voor jou gewenste hoogte.

Meer over Sativa soorten

Herkomst Sativa soorten

De meeste Sativa’s komen uit gebieden rondom de evenaar zoals Cambodja, Thailand, Zuid-India, Mexico en Jamaica.

Sativa soorten komen van oorsprong uit landen
rond de evenaar met een warmer klimaat zoals Colombia, Mexico , Thailand en Zuid Oost Azië

 

Uiterlijke kenmerken Sativa plant

De Sativa wiet soorten worden groter dan de Indica soorten. Ook de toppen van de Sativa's zijn groter dan bij de indica's, echter zijn de sativa-toppen niet zo compact waardoor ze doorgaans minder wegen. Bij de meeste sativa soorten ruiken de toppen ook minder intens. Dat geld zowel voor tijdens het kweken als tijdens het drogen.


Sativa bloei

Sativa soorten hebben meer tijd nodig hebben om af te bloeien. Waar indica’s bloeien met een bloeitijd tussen de 45 en 60 dagen hebben sativa’s doorgaans 60 tot 90 dagen nodig. Dit verschil wordt echter grotendeels teniet gedaan doordat de groeifase van de sativa’s korter is. De totale tijd die een sativa nodig is hierdoor vergelijkbaar met een indica, en wat betreft het aantal lichturen soms zelfs iets minder.


De verschillende kenmerken van de Sativa en Indica wietsoorten

 

Hoe hoog wordt een Sativa wietplant?

In tropische omgevingen rond de evenaar zijn de dagen het hele jaar door ongeveer 12 uur lang. Sativa’s groeien en bloeien hierdoor tegelijkertijd. Dit in tegenstelling tot indica soorten die een duidelijke onderscheid tussen de groei- en bloeifase laten zien. Een sativa soort zal in een kweekruimte met een 12/12 lichtcyclus dus precies hetzelfde groeien en bloeien als in haar natuurlijke omgeving. Sativa’s nemen zodra de bloeifase begint veel in hoogte toe blijven de hele periode in hoogte toenemen. Een toename van de vegetatieve hoogte met 200 tot meer dan 300% tijdens de bloeifase is voor een sativa heel gewoon.


Sativa effecten

Sativa wiet bevat minder THC dan Indica wiet. Dit maakt de Sativa soorten echter niet minder populair onder wietkwekers en wietgebruikers. Dat komt voornamelijk door het ‘high’ effect dat de Sativa wiet teweeg brengt. De effecten variëren van energiek, creatief, en vrolijk tot zelfs psychedelisch. De effecten komen na het gebruik van een Sativa soort minder hard aan waardoor je dus niet snel stoned in slaap zult vallen. Op festivals waar het roken van een jointje is toegestaan kun je dus beter voor een sativa soort zoals "Haze" kiezen.


Pure sativa soorten bij Wietzaadjes.nl (54 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • 2046 - Medical Seeds 2046 - Medical Seeds
  € 11,50
  2046 - Medical Seeds

  2046 van Medical Seeds is een wietplant die volledig uit sativa genetica bestaat. Deze wietsoort is geschikt voor de gevorderde kweker. Ze produceert een hoog THC gehalte en heeft een zeer krachtig effect wat voornamelijk in het hoofd voelbaar is.

  € 11,50
 • Amnesia Haze - Expert Seeds Amnesia Haze - Expert Seeds
  € 9,50
  Amnesia Haze - Expert Seeds

  Amnesia Haze van Expert Seeds is een feminised wietsoort die een hoge opbrengst opleveren. Deze wietsoort heeft voornamelijk sativa genetica en geeft een erg intense high. Deze wietsoort heeft ook een medicinale werking.

  € 9,50
 • Arjan's Haze #1 - Green House Seeds Arjan's Haze #1 - Green House Seeds
  € 10,95
  Arjan's Haze #1 - Green House Seeds

  Arjan's Haze #1 van Green House Seeds is een zeer populaire wiet onder de Haze liefhebbers. Deze wietzaadjes zijn het meest geschikt voor de binnenkweek en geeft je een sterke, langdurige en actieve high. Arjan's Haze #1 is ontstaan door het kruisen van twee mooie wietsoorten en wordt ook gebruikt om medicinale cannabis mee te kweken.

  € 10,95
 • Big Grapefruit - Female Seeds Big Grapefruit - Female Seeds
  € 6,95
  Big Grapefruit - Female Seeds

  Big Grapefruit van Female Seeds is een sativa dominante wietzaadjes soort die geschikt is voor een binnenkweek en een buitenkweek. De wiet van deze sativa soort heeft een fruitige, hash achtige smaak en deze planten zullen een hoge opbrengst opleveren.

  € 6,95
 • Blue Dreamer Auto - Huismerk Wietzaadjes.nl Blue Dreamer Auto - Huismerk Wietzaadjes.nl
  € 6,95
  Blue Dreamer Auto - Huismerk Wietzaadjes.nl

  Blue Dreamer Auto van ons Huismerk Wietzaadjes.nl is een feminised autoflower wietzaden soort die zeer populair is. Deze voornamelijk sativa wietplant is ideaal voor een feestje en is zeer makkelijk te kweken. Ze is geschikt voor een wiet kweek binnen en buiten.

  € 6,95
 • Buzz Light Gear - Dr Krippling Buzz Light Gear - Dr Krippling
  € 12,50
  Buzz Light Gear - Dr Krippling

  Buzz Light Gear van Dr Krippling is een zeer mooie wietplant die een zeer hoog THC gehalte heeft en is daarom niet geschikt voor de beginnende roker. Deze wietplanten zijn geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek en bestaan volledig uit sativa genetica.

  € 12,50
 • Choco Bud - Vision Seeds Choco Bud - Vision Seeds
  € 9,95
  Choco Bud - Vision Seeds

  Choco Bud van Vision Seeds is een wietsoort met een lichte chocoladesmaak. Deze wietplant is geschikt voor een kweek binnen en buiten. Ze heeft een hoog THC gehalte en wordt ook gebruikt als medicinale cannabis. Deze wietplant bestaat uit bijna pure sativa genetica.

  € 9,95
 • Chocolate Haze - Royal Queen Seeds Chocolate Haze - Royal Queen Seeds
  € 8,95
  Chocolate Haze - Royal Queen Seeds

  Chocolate Haze van Royal Queen Seeds is een feminsed wietzaden soort die je een krachtig high gevoel geven. Deze wietplanten zijn geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek. Dit is een bijna pure sativa wietsoort.

  € 8,95
 • Chocolope - DNA Genetics Chocolope - DNA Genetics
  € 12,95
  Chocolope - DNA Genetics

  Chocolope van DNA Genetics zijn wietzaadjes voor de beginnende teler. De Chocolope is een kruising van twee bekende wietsoorten en heeft vele prijzen op haar naam staan. De wietzaadjes zijn geschikt voor de binnenkweek en leveren grote toppen.

  € 12,95
 • Chocolope - Huismerk Wietzaadjes.nl Chocolope - Huismerk Wietzaadjes.nl
  € 6,95
  Chocolope - Huismerk Wietzaadjes.nl

  Chocolope van ons Huismerk Wietzaadjes.nl is een redelijk makkelijk te kweken soort die bij het roken een chocolade achtige smaak heeft. Deze kiemkrachtige zaden zijn geschikt voor binnen en buiten en hebben een hoog THC gehalte.

  € 6,95
 • Critical Neville Haze - Delicious Seeds Critical Neville Haze - Delicious Seeds
  € 10,95
  Critical Neville Haze - Delicious Seeds

  Critical Neville Haze van Delicious Seeds is een overheerlijke haze soort die geschikt is voor een binnenkweek en buitenkweek. Ze geeft je een krachig effect en vraag wel wat ervaring van de kweker. Bij een buitenkweek heeft ze het liefst een niet te vochtige zomer.

  € 10,95
 • Desfran - Dutch Passion Desfran - Dutch Passion
  € 10,95
  Desfran - Dutch Passion

  Desfran van Dutch Passion is een mooie wietsoort die niet geschikt is voor de kweker zonder kweekervaring. Ze heeft bij het roken een lekkere lichtfruitige smaak en een zachte rook. Dit is een wietsoort die volledig uit sativa genetica bestaat, het gevoel is merkbaar in je hoofd.

  € 10,95
 • Dr. Grinspoon - Barney's Farm Dr. Grinspoon - Barney's Farm
  € 10,95
  Dr. Grinspoon - Barney's Farm

  Dr. Grinspoon van Barney’s Farm feminised is een volledig sativa soort en de zaden zijn van topkwaliteit. De Dr. Grinspoon wietplant kan zeer groot worden met lange dunne takken en heeft een lange bloeitijd. Kweken van deze wietzaadjes is hierdoor alleen geschikt voor ervaren kwekers.

  € 10,95
 • Durban Poison - Dutch Passion Durban Poison - Dutch Passion
  € 8,95
  Durban Poison - Dutch Passion

  Durban Poison van Dutch Passion is een volledig Sativa soort afkomstig uit Zuid Afrika. Deze smaakvolle wietsoort is geschikt voor een binnenkweek, buitenkweek en een kaskweek. Het roken van deze wiet levert een Up High met een overheerlijke zoete dropsmaak!

  € 8,95
 • Dutch Haze - Dutch Passion Dutch Haze - Dutch Passion
  € 10,95
  Dutch Haze - Dutch Passion

  Dutch Haze van Dutch Passion is een pure sativa soort. Deze soort levert een enorme opbrengst op van mooie glimmende toppen en is zeer goed bestand tegen schimmel en spint. Het effect van het roken van deze wiet is een Up High; dit zorgt voor een echte Haze ervaring!

  € 10,95
 • Eldorado - Sativa Seedbank Eldorado - Sativa Seedbank
  € 8,50
  Eldorado - Sativa Seedbank

  Eldorado van Sativa Seedbank zijn feminised wietzaadjes die vooral geschikt zijn voor een binnenkweek. Deze pure sativa wietplanten worden ook om haar medicinale eigenschappen gekweekt.

  € 8,50
 • Elite 47 - Elite Seeds Elite 47 - Elite Seeds
  € 10,50
  Elite 47 - Elite Seeds

  Elite 47 van Elite Seeds is een wietsoort die schimmelbestendig is en kan worden gebruikt voor een SCROG kweek. Deze wietplant heeft sativa genetica en het effect van het roken is een mentaal krachtige high.

  € 10,50
 • Euforia - Dutch Passion Euforia - Dutch Passion
  € 10,50
  Euforia - Dutch Passion

  Euforia van Dutch Passion is een prijswinnende wietsoort met pure Sativa genen. Deze prachtige Skunk wietsoort bevat een hoog THC gehalte en geeft je bij het roken een euforische High met een overheerlijke fruit achtige en mild zoete smaak.

  € 10,50
 • Expert Haze - Expert Seeds Expert Haze - Expert Seeds
  € 9,50
  Expert Haze - Expert Seeds

  Expert Haze van Expert Seeds is een wietsoort met bijna pure sativa genetica. Is geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek en het effect van het roken van deze wiet is een euforisch en geestelijk actief gevoel.

  € 9,50
 • Fast Bud Outdoor - Spliff Seeds Fast Bud Outdoor - Spliff Seeds
  € 8,95
  Fast Bud Outdoor - Spliff Seeds

  Fast Bud Outdoor van Spliff Seeds is een wietplant die het meest geschikt is voor een buitenkweek. Deze soort bestaat bijna volledig uit sativa genetica en is zeer vroeg oogstrijp omdat ze een semi autoflower is. Het kweken van deze wiet is makkelijk.

  € 8,95
 • Freddy's Best - Dutch Passion Freddy's Best - Dutch Passion
  € 11,50
  Freddy's Best - Dutch Passion

  Freddy's Best van Dutch Passion zijn feminsed wietzaadjes die om haar Sativa dominante genen zeer populair is bij de Sativa fans. Door haar grote productie van dicht harde toppen en haar krachtige wiet zal deze wietplant een zeer mooie opbrengst met krachtige wiet leveren!

  € 11,50
 • Golden Tiger feminised - Ace Seeds Golden Tiger - Ace Seeds
  € 10,50
  Golden Tiger - Ace Seeds

  Golden Tiger van Ace Seeds is een echte pure sativa die ontstaan is uit een zeer mooie kruising. Deze wietsoort is erg krachtig en geeft je een typisch sativa gevoel. Deze feminised wietzaden zijn geschikt voor binnen en buiten, maar bij een buitenkweek houdt ze van veel zon!

  € 10,50
 • Haze - Homegrown Fantaseeds Haze - Homegrown Fantaseeds
  € 8,50
  Haze - Homegrown Fantaseeds

  Haze van Homegrown Fantaseeds is een heerlijk haze wietsoort die bestaat uit pure sativa genetica. Deze wietplanten zijn geschikt voor een kweek binnen en buiten en hebben een opwekkend effect na het roken.

  € 8,50
 • Jack Mist Tree van Dr Krippling Jack Mist Tree - Dr Krippling
  € 10,50
  Jack Mist Tree - Dr Krippling

  Jack Mist Tree van Dr Krippling is een wietsoort die volledig sativa genetica bevat. Deze mooie wietplanten zijn geschikt voor een kweek binnen en buiten, bij een buitenkweek kunnen ze erg groot worden. Ze is ontstaan uit een zeer mooie kruising.

  € 10,50
 • Jamaican Dream - Eva Female Seeds Jamaican Dream - Eva Female Seeds
  € 11,50
  Jamaican Dream - Eva Female Seeds

  Jamaican Dream van Eva Female Seeds zijn feminised wietzaadjes die die makkelijk te kweken zijn en bijna pure indica genetica bevatten. De wietplant krijgt een mooie dikke centrale top en het effect van deze wiet is een lekkere mentale high.

  € 11,50
 • Kali - CBD Seeds Kali - CBD Seeds
  € 7,95
  Kali - CBD Seeds

  Kali van CBD Seeds zijn feminised wietzaadjes die een bijna pure sativa wietplant opleveren. Deze soort wordt door veel kwekers beschouwd als de ultimate sativa. Deze wietsoort is het meest geschikt voor een binnenkweek en niet geschikt voor de beginnende kweker.

  € 7,95
 • Kera Burmese Kush - Kera Seeds Kera Burmese Kush - Kera Seeds
  € 7,25
  Kera Burmese Kush - Kera Seeds

  Kera Burmese Kush van Kera Seeds zijn wietzaadjes die van de kweker enige ervaring vragen om optimaal te presteren. Ze heeft een mega krachtig effect bij het roken waar je zeer ontspannen en dromerig van wordt en is als medicinale cannabis te gebruiken bij hevige pijnklachten.

  € 7,25
 • Kilimanjaro - World of Seeds Kilimanjaro - World of Seeds
  € 9,95
  Kilimanjaro - World of Seeds

  Kilimanjaro van World of Seeds is een wietplant met pure sativa genetica met een hele mooie afkomst. Deze wietplanten zijn geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek. BIj een kweek buiten in de volle grond wordt deze wietplant erg groot.

  € 9,95
 • Kryptonite - Pyramid Seeds Kryptonite - Pyramid Seeds
  € 5,95
  Kryptonite - Pyramid Seeds

  Kryptonite van Pyramid Seeds is een wietplant die geschikt is voor een binnen en buitenkweek. Deze bijna pure sativa wietplant heeft in de bloeiperiode harde en compacte toppen. De smaak bij het roken van deze wiet doet denken aan haze omdat ze een redelijk kruidige smaak heeft.

  € 5,95
 • La Lybella - Dutch Passion La Lybella - Dutch Passion
  € 9,50
  La Lybella - Dutch Passion

  La Lybella van Dutch Passion is een wietsoort die zeer goed bestand is tegen ziekten en schimmels. Ze produceert veel mooie toppen en heeft een hoog THC gehalte. Bij het roken van deze wiet geeft ze een heldere energieke high van goede en krachtige wiet!

  € 9,50
 • Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds
  € 8,50
  Lemon Shining Silver Haze - Royal Queen Seeds

  Lemon Shining Silver Haze van Royal Queen Seeds is een heerlijke wietsoort die je als feminised zaden kunt kopen. De smaak is heerlijk en deze soort produceert een hoog THC gehalte. Ze is geschikt voor een binnen- en buitenkweek.

  € 8,50
 • Malawi - Ace Seeds Malawi - Ace Seeds
  € 10,50
  Malawi - Ace Seeds

  Malawi van Ace Seeds is een wietsoort van zeer hoge kwaliteit. Dit is de meest krachtige sativa's die je tegen zult komen, deze soort is dan ook volledig sativa. Deze wietzaden vragen een beetje kweek ervaring en de wiet is niet geschikt voor de beginnende roker.

  € 10,50

Pure sativa soorten bij Wietzaadjes.nl (54 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Pagina:
 1. 1
 2. 2
x

Product succesvol toegevoegd aan jou winkelmand.

Afrekenen