Wietsoorten geschikt voor een kleine ruimte

Je wilt wiet kweken in een kleine ruimte met een beperkte hoogte? De kleine wietplant soorten op deze pagina zijn zeer geschikt voor het kweken van wiet in een kleine ruimte. De meeste hobbykwekers kweken hun wiet voor eigen gebruik en gebruiken hiervoor een kweektent of kweekkast met een beperkte hoogte. Het kan echter een hele uitdaging zijn om je wietplant laag genoeg te houden voor de beperkte hoogte van een kleine kweektent. Zeker bij sativa soorten die veel groter worden dan de meer compacte indica soorten kan het kweken in een kleine kweekruimte lastig zijn. De cannabis soorten op deze pagina zijn echter speciaal geselecteerd op hun geringe hoogte.

Tips om je wietplant laag te houden

Hoe houd ik mijn wietplant laag?

Veel Nederlandse hobbykwekers hebben moeite het formaat van hun wietplanten in hun kweektent in toom te houden. Door een wietsoort te kiezen die van natura klein blijft is dit probleem voor de meeste kweekruimtes al opgelost. Maar ook bij een hele kleine kweekruimte of als je een pure Sativa wilt kweken hoeft het formaat van wietplanten geen probleem te zijn. Er zijn namelijk voldoende kweektechnieken en tips waarmee je zelfs de grootste Sativa's nog onder de duim kunt houden.


Hoe kleiner de pot hoe kleiner de wietplantHet verschil van 2 planten uit 1 kweekruimte bij een 12-liter en een 4-liter pot.

 

Potgrootte

Een wietplant probeert onder de grond net zoveel volume te hebben als boven de grond. Als je een wietplant boven de grond snoeit, zal ze onder de grond stoppen met groeien. Pas als ze boven de grond weer even groot is zullen de wortels weer groeien. Andersom werkt dit net zo. Indien je de wortels van een wietplant snoeit zal de groei boven de grond tijdelijk stoppen tot de wortels weer zijn aangegroeid. Dit bewijst dat het formaat van de pot waarin een wietplant staat de grootte van de plant sterk beïnvloed. Kies dus bij een beperkte ruimte voor een niet al te grote pot. Welke maat je je het beste kunt gebruiken kun je aan de hand van het volgende lijstje met gemiddelden bepalen.

 • potmaat 5 x 5 cm (+/- 0,5 liter) = planthoogte tot 13 centimeter
 • potmaat 10 x 10 cm (+/- 2 tot 3 liter) = planthoogte tot 30 centimeter
 • potmaat 13 x 13 cm (+/- 5 liter) = planthoogte tot 60 centimeter
 • potmaat 20 x 20 cm (+/- 12 liter) = maximale planthoogte.


Groeifase beperken

Een cyclus van een wietplant bestaat een groeifase en een bloeifase. Een plant zal in de groeifase blijven (Autoflowers uitgezonderd) zolang ze 16 of meer uren licht per dag krijgt. Ze zal in deze fase blijven groeien tot een week of drie nadat het aantal lichturen per dag is teruggebracht naar 12 uur of minder. Wanneer je overschakelt naar de bloeifase door de dagelijkse lichtperiode te verkorten zal de wietplant blijft dus nog ongeveer drie weken doorgroeien. Tijdens deze overgangsfase van drie weken zal een wietplant zelfs explosief groeien. Sativa’s zullen in deze overgangsperiode meer groeien dan indica’s. Pas het het lichtregime hiervoor aan als een sativa ongeveer de helft van de gewenste hoogte heeft bereikt en een indica op twee derde van de gewenste hoogte zit. Op deze manier blijf je ondanks de groeispurt binnen de beschikbare hoogte.


Fimmen of toppen om de hoogte van je cannabis plant te beperken.Door te scroggen laat je jouw wietplantjes in de breedte groeien waardoor de kweekruimte optimaal wordt gebruikt.

 

Training

Zelfs met de juiste potmaat en een verkortte groeifase kan een wietplant toch nog te groot worden voor de kweekruimte. Maar met de nodige training kun je ook die laatste centimeters in hoogte terugdringen. Je wietplant vroeg in de groeifase toppen of fimmen is een goede start. Haal hiervoor het bovenste topje helemaal weg (toppen) of voor twee derde (fimmen) wanneer de plant zo’n vijf nodes heeft ontwikkeld. Een node is de plek op een tak of hoofdstam waar zijtakken uit groeien. Kijk op het plaatje om te zien wat je weg moet halen. Een andere methode om ervoor te zorgen dat je planten niet te hoog worden is scroggen. Met een rek of net bind je de planten vast zodat ze niet te hoog worden.


Kleine soorten bij Wietzaadjes.nl (44 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • Ak47 x Blueberry Auto - Lowlife Ak47 x Blueberry Auto - Lowlife
  € 10,50
  Ak47 x Blueberry Auto - Lowlife

  Ak47 x Blueberry Auto van Lowlife zijn wietzaden die makkelijk te kweken zijn en geschikt voor een teelt binnen en buiten. Deze wiet heeft een bessenaroma en het effect is erg krachtig.

  € 10,50
 • Ak47 x Hindu Kush Auto - Lowlife Ak47 x Hindu Kush Auto - Lowlife
  € 10,50
  Ak47 x Hindu Kush Auto - Lowlife

  Ak47 x Hindu Kush Auto van Lowlife blijven vrij kleine wietplanten en zijn makkelijk te kweken. Deze wiet bevat veel THC en het effect is erg krachtig in lichaam en geest.

  € 10,50
 • Auto AK #2 - Lowlife Auto AK #2 - Lowlife
  € 12,50
  Auto AK #2 - Lowlife

  Auto AK #2 van Lowlife zijn wietzaden die makkelijk te kweken zijn. Ze blijft vrij klein dus ideaal voor beperkte kweekruimten. Deze wietplant bevat voornamelijk sativa genetica en geeft een sterke geur af.

  € 12,50
 • Auto AK Diesel - Lowlife Auto AK Diesel - Lowlife
  € 12,50
  Auto AK Diesel - Lowlife

  Auto AK Diesel van Lowlife is een autoflower wietsoort die voornamelijk sativa genetica heeft. Het effect van deze wiet is zeer krachtig en dan ook niet geschikt voor de beginnende roker.

  € 12,50
 • Auto AK Original - Lowlife Auto AK Original - Lowlife
  € 10,50
  Auto AK Original - Lowlife

  Auto AK Original van Lowlife is een autoflower wietsoort die vrij klein blijft en een sterke geur afgeeft. Deze zoet smakende wiet komt van een plant die binnen en buiten gekweekt kan worden. Makkelijk te kweken.

  € 10,50
 • Auto Cheese - Lowlife Auto Cheese - Lowlife
  € 12,50
  Auto Cheese - Lowlife

  Auto Cheese van Lowlife is een autoflower wietsoort die een goede opbrengst levert. Ze ruikt sterk tijdens de bloeiperiode en de wiet heeft een krachtig effect.

  € 12,50
 • Auto Lemon - Lowlife Auto Lemon - Lowlife
  € 12,50
  Auto Lemon - Lowlife

  Auto Lemon van Lowlife zijn autoflower wietzaden die een lange bloeitijd hebben maar daarna een heerlijke wiet opleveren. Een aanrader voor iedere skunk liefhebber.

  € 12,50
 • Auto Purpz - Lowlife Auto Purpz - Lowlife
  € 12,50
  Auto Purpz - Lowlife

  Auto Purpz van Lowlife is een autoflower wietsoort die mooie paarse toppen krijgt. Geschikt voor een binnenkweek en een buitenkweek. Heeft vooral een cerebraal high effect.

  € 12,50
 • Auto Pyramid - Pyramid Seeds Auto Pyramid - Pyramid Seeds
  € 6,95
  Auto Pyramid - Pyramid Seeds

  Auto Pyramid van Pyramid Seeds is een autoflower wietzaden soort die zeer makkelijk te kweken is en hierdoor geschikt is voor de kweker zonder ervaring. Dit zijn wietplanten die het in een binnenkweek en buitenkweek prima zullen doen. Ze is geschikt voor alle kweekmediums.

  € 6,95
 • Auto Russian #2 - Lowlife Auto Russian #2 - Lowlife
  € 12,50
  Auto Russian #2 - Lowlife

  Auto Russian #2 van Lowlife zijn wietzaden die makkelijk te kweken zijn. Deze wietplant is resistent tegen schimmels, bevat een hoog THC- gehalte en heeft een krachtig effect.

  € 12,50
 • Auto Silver Haze - Greenlabel Auto Silver Haze - Greenlabel
  € 9,95
  Auto Silver Haze - Greenlabel

  Auto Silver Haze van Greenlabel is een feminised autoflower soort van zeer goede kwaliteit! De plant is makkelijk te kweken en dus prima geschikt voor de beginnende kweker. Het is een heerlijke wiet die je een heldere high met een creatief gevoel geeft.

  € 9,95
 • Automatic Mary - Greenlabel Automatic Mary - Greenlabel
  € 8,95
  Automatic Mary - Greenlabel

  Automatic Mary van Greenlabel heeft een geur die doet denken aan een bloemenveld! De wietsoort staat bekend vanwege haar zoete smaak en geeft je een energieke high met een opwekkend gevoel.

  € 8,95
 • BCN Diesel Automatic - Kannabia BCN Diesel Automatic - Kannabia
  € 8,95
  BCN Diesel Automatic - Kannabia

  BCN Diesel Automatic van Kannabia is een autoflower versie van de zeer bekende Diesel. Deze wietplant is vooral populair in Amerika en ze hebben een opbrengst met een heerlijk fruit aroma. Ze zijn geschikt voor een kweek binnen en een kweek buiten.

  € 8,95
 • Big Band Automatic - Kannabia Big Band Automatic - Kannabia
  € 8,95
  Big Band Automatic - Kannabia

  Big Band Automatic van Kannabia is een autoflower wietzaden soort die geschikt is voor een binnenkweek en buitenkweek. Ook kan deze soort erg goed tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Deze wiet heeft een lekker en ontspannen effect.

  € 8,95
 • Big Bull - Kannabia Big Bull - Kannabia
  € 8,95
  Big Bull - Kannabia

  Big Bull van Kannabia is een wietplant die voornamelijk indica genetica bevat. Ze is een prijswinnaar en is geschikt voor een kweek binnen en een kweek buiten. Ze wordt ook gebruikt als een cannabis met medicinale werking.

  € 8,95
 • Blue Haze - Homegrown Fantaseeds Blue Haze - Homegrown Fantaseeds
  € 10,50
  Blue Haze - Homegrown Fantaseeds

  Blue Haze van Homegrown Fantaseeds is een feminised wietsoort met Indica en Sativa genetica. In 2001 is deze soort benoemd tot 'Beste Sativa'. Bij het roken geeft deze soort een speciaal effect met een zoete musky smaak.

  € 10,50
 • Critical - Amaranta Seeds Critical - Amaranta Seeds
  € 8,95
  Critical - Amaranta Seeds

  Critical van Amaranta Seeds is een zeer bekende en populaire wietsoort. Deze wietplanten zijn geschikt voor een kweek binnen en buiten. Het effect van deze wiet na het roken is krachtig, dit komt door haar hoge THC gehalte.

  € 8,95
 • Diesel Auto - Lowlife Diesel Auto - Lowlife
  € 12,50
  Diesel Auto - Lowlife

  Diesel Auto van Lowlife zijn autoflower wietzaden die een goede opbrengst geven zowel bij een binnenkweek als een buitenkweek. Wordt ook als medicinale cannabis gekweekt om bijvoorbeeld stress tegen te gaan.

  € 12,50
 • Dr. Feelgood - Short Stuff Dr. Feelgood - Short Stuff
  € 9,50
  Dr. Feelgood - Short Stuff

  Dr. Feelgood van Short Stuff is een mooie autoflower wietsoort die regelmatig gekweekt wordt als medicinale cannabis. Deze wietplanten zijn geschikt voor zowel een kweek binnen als buiten. Het voordeel is dat deze autoflower wietplant klein blijft.

  € 9,50
 • Dwarf - Amaranta Seeds Dwarf - Amaranta Seeds
  € 7,95
  Dwarf - Amaranta Seeds

  Dwarf van Amaranta Seeds is een autoflower wietplant die redelijk klein blijft. Deze wietsoort is geschikt voor een kweek buiten en binnen en geeft je na het roken een gevoel wat voornamelijk merkbaar is in je lichaam.

  € 7,95
 • Easy Bud Auto - Royal Queen Seeds Easy Bud Auto - Royal Queen Seeds
  € 7,00
  Easy Bud Auto - Royal Queen Seeds

  Easy Bud Auto van Royal Queen Seeds zijn wietzaadjes die makkelijk te kweken zijn dus ideaal voor beginnende kwekers. Deze wietplanten blijven vrij klein maar leveren een hoge opbrengst. Deze krachtige wietsoort heeft een ontspannende werking.

  € 7,00
 • Flash Automatic - Kannabia Flash Automatic - Kannabia
  € 8,95
  Flash Automatic - Kannabia

  Flash Automatic van Kannabia is een autoflower wietsoort die makkelijk te kweken is en geschikt voor een kweek binnen en buiten. Deze wietplant presteert optimaal in een hydrocultuur. Het effect is een psychoactief maar ook een ontspannen gevoel.

  € 8,95
 • Gnomo Automatic - Kannabia Gnomo Automatic - Kannabia
  € 8,95
  Gnomo Automatic - Kannabia

  Gnomo Automatic van Kannabia is een autoflower wietplant die ontstaan is uit het kruisen van zeer bekende wietsoorten. Deze wietplanten zijn geschikt voor een binnenkweek en een buitenkweek. Ze geven je een heerlijk onstpannen gevoel bij het roken.

  € 8,95
 • Hindu Kush Automatic - Lowlife Hindu Kush Automatic - Lowlife
  € 10,50
  Hindu Kush Automatic - Lowlife

  Hindu Kush Automatic van Lowlife is een autoflower indica wietsoort die mooie dikke toppen produceert. De wiet van deze plant wordt ook als medicinale cannabis gebruikt bij slaapproblemen. Ze heeft een hoog THC- gehalte.

  € 10,50
 • Homegrown Lowryder - Homegrown Fantaseeds Homegrown Lowryder - Homegrown Fantaseeds
  € 8,50
  Homegrown Lowryder - Homegrown Fantaseeds

  Homegrown Lowryder van Homegrown Fantaseeds is een autoflower wietplant die bekend staat om haar kleine formaat. Deze wiet heeft een krachtige werking en een hoog THC gehalte, het effect is de krachtig voor de roker zonder ervaring.

  € 8,50
 • Jack Auto - Freedom of Seeds Jack Auto - Freedom of Seeds
  € 10,50
  Jack Auto - Freedom of Seeds

  Jack Auto van Freedom of Seeds is een autoflower soort die geschikt is voor een binnenkweek en een buitenkweek. Deze wiet maakt je opgewekt en sociaal en de smaak bij het roken van deze wiet is kruidig. Jack Auto levert je een wiet die ontstaan is uit een zeer populaire soort.

  € 10,50
 • Kannabia Special Automatic - Kannabia Kannabia Special Automatic - Kannabia
  € 8,95
  Kannabia Special Automatic - Kannabia

  Kannabia Special Automatic van Kannabia is een autoflower wietsoort die een struikachtige wietplant wordt en ze is geschikt voor een kweek binnen en buiten. Het effect is zeer krachtig, voornamelijk voelbaar in het hoofd.

  € 8,95
 • Lemon Skunk Automatic - Lowlife Lemon Skunk Automatic - Lowlife
  € 10,50
  Lemon Skunk Automatic - Lowlife

  Lemon Skunk Automatic van Lowlife zijn autoflower wietzaden die geschikt zijn voor een binnenkweek en een buitenkweek. Ze wordt een mooie kleine plant met een grote hoofdtop. In het effect zijn de sativa en indica invloeden terug te vinden.

  € 10,50
 • Little Cheese autoflower - Barney's Farm Little Cheese autoflower - Barney's Farm
  € 7,95
  Little Cheese autoflower - Barney's Farm

  Little Cheese autoflower van Barney’s Farm zijn feminised zaadjes die zeker bij de betere autoflowering soorten horen. De (Auto) Little Cheese wietplant blijft klein en is zeer compact waardoor ze prima geschikt is voor een binnenkweek of guerillakweek. De wiet heeft een sterke kaassmaak die erg populair is.

  € 7,95
 • Northern Dwarf Auto - Professional Seeds Northern Dwarf Auto - Professional Seeds
  € 10,95
  Northern Dwarf Auto - Professional Seeds

  Northern Dwarf Auto van Professional Seeds is een autoflower wietzadensoort geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek. Deze wietplanten blijven klein maar geven een goede opbrengst.

  € 10,95
 • Outlaw - Dutch Passion Outlaw - Dutch Passion
  € 6,95
  Outlaw - Dutch Passion

  Outlaw van Dutch Passion is een wietsoort met voornamelijk Sativa genetica. Het effect van het roken van deze wiet is een opbeurende en krachtige Sativa high met een typische old-school Haze ervaring. Outlaw is een zeer makkelijk te kweken wietsoort waardoor ze zeer geschikt is voor een beginnende kweker!

  € 6,95
 • Purple Lightning - British Columbia Purple Lightning - British Columbia
  € 13,95
  Purple Lightning - British Columbia

  Purple Lightning van British Columbia is een wietsoort die voornamelijk Indica genetica bevat. Ze is geschikt voor een binnenkweek. Deze soort heeft een korte bloeiperiode en levert een goede opbrengst wiet op.

  € 13,95

Kleine soorten bij Wietzaadjes.nl (44 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Pagina:
 1. 1
 2. 2
x

Product succesvol toegevoegd aan jou winkelmand.

Afrekenen