Wietzaden - informatie over WIETZAADJES

Wietzaden - Andere benamingen voor wietzaadjes zijn - wietzaden - cannabiszaadjes of marijuana zaden.

Wietzaden kopen? Waar moet ik op letten als ik wietzaadjes koop?
Er zijn 2 zaken heel belangrijk: Mannelijk of vrouwelijk. een mannelijke wietplant produceert alleen maar stuifmeel, de vrouwelijke wietplant levert je uiteindelijke de bloemen.

Wat zijn Reguliere wietzaden?
Regulier wil zeggen - mannelijk of vrouwelijk. Als je dus 10 stuks white whitow reguliere zaden bestelt, dan krijg je 10 zaden waarvan je niet weet of het mannetjes of vrouwtjes wietzaden zijn. De kans is dus wel groot dat hier ook vrouwelijke wietzaden bij zitten, echter geldt ditzelfde ook voor mannelijke wietzaden.

Wietzaden

Wat zijn feminized wietzaden?
Deze zaden zijn van het vrouwelijke geslacht. Geen gedoe met de mannetjes op tijd weghalen maar gewoon bijna zeker zijn van een vrouwelijke plant. De kans dat je toch een mannetje aantreft tussen gefeminiseerde wietzaden is 5 op 100, een zeer kleine kans dus.

Kan ik aan een zaadje zien of het mannelijk of vrouwelijk is?
Nee, dat kun je niet zien. Er zijn planten die 95% vrouwelijke zaden aanmaken.

Hoe moet ik wietzaden bewaren?
Wietzaden bewaren kun je op 2 manieren doen. Je kunt je wietzaden vochtvrij, koel en in het donker bewaren. Houd je hier ook aan, want vocht en de juiste temperatuur laten je zaadje logischerwijs ontkiemen! - Je kunt je zaden ook in de vriezer doen. Wat wel belangrijk is dat je direct na het ontdooien of uit de vriezer halen het wietzaadje gaat ontkiemen om zo de kans op ontkieming zo groot mogelijk te houden.

Hoelang kan ik wietzaden bewaren?
Je kunt verse wietzaden op de manieren zoals hierboven beschreven wel een jaar bewaren!

Toegevoegd aan je winkelmandje