Purple Haze

Purple Haze is een haze wietsoort die bekend staat om haar paarse kleur en overvloed aan witte trichomen. De cannabis soort is vernoemd naar Jimi Hendrix's klassieker 'Purple Haze' uit 1967. Hierdoor werd dit de meest gerookte soort op Woodstock en een wereldwijde favoriet. Sinds haar opkomst in de jaren 70 is de wietsoort purple haze ook in Nederland steeds populairder. Deze gewillige soort zie je dan ook veel terug in de coffeeshops. De toppen van de Purple Haze wietplant krijgen levendige lavendel tinten die de naamgeving van deze soort verder rechtvaardigen. Purple Haze toppen zijn bedekt met THC kristallen, waardoor ze een bijna gesuikerde look krijgen gemengd met karakteristieke paars.

Purple Haze wiet top met THCPurple Haze van Jimi Hendrix

Bekijk hieronder de Purple Haze zaden van verschillende zaadbanken die je bij Wietzaadjes.nl kunt bestellen. Wil wiet kweken die een psychedelische high zal veroorzaken? Maak dan een keuze uit één van de onderstaande Purple Haze wietsoorten.

Meer informatie over Purple Haze

Deze klassieker zal gegarandeerd een all-time favoriet onder Sativa liefhebbers worden. Voor rokers die samen met hun vrienden een beetje geschiedenis uit eerste hand willen proeven is dit de ideale wiet. Purple Haze is ook in Nederland een gewillige soort waardoor je ze veel terug ziet in de coffeeshops. Purple Haze is een zeer krachtige plant met kleine en paarse kleurschakeringen. De takken hebben een echt spar patroon wat de groei van de toppen ten goede komt.

De paarse kleur van de wietplant is hier duidelijk zichtbaarEen bloeiende purple haze

 

Herkomst Purple Haze

Purple Haze heeft een rijke historie en is in de Verenigde Staten bekend geworden dankzij het beroemde en gelijknamige nummer van Jimi Hendrix. Het werd hierdoor de meest gerookte wietsoort op Woodstock en een wereldwijde favoriet voor vele liefhebber. Sinds haar ontstaan in de jaren 70 is men druk bezig geweest om de genetica van Purple Haze te verbeteren. De groei, opbrengst en high is hierdoor steeds verder geoptimaliseerd waardoor we de hippie tijd opnieuw kunnen beleven! Over de achtergrond van de Purple Haze soort zijn de meningen verdeeld. Men zegt dat ze het een genetische kruising is van een Thais-Colombiaanse Haze en een vroege Nederlandse Skunk. Deze wietsoort wordt al ruim 40 jaar lang steeds weer opnieuw uitgebracht en is nog steeds van dezelfde geweldige kwaliteiten als het origineel uit het Woodstock-tijdperk.

Woodstock muziekfestival 1969Jimi Hendrix tijdens zijn optreden op Woodstock

 

Purple Haze effect

Het roken van Purple Haze wiet veroorzaakt een sterke, psychedelische roes waardoor al je creativiteit volledig toegankelijk wordt. Het effect komt hard aan waardoor een beginnende roker zou zich moeten voorbereiden op een krachtige high. Deze high zal later afzwakken en overgaat in een comfortabel en wollig na-effect. Deze wiet is geschikt voor bezinning en aandachtig denken. De medicinale eigenschappen van deze hybride zijn goed. Ze is geknipt om pijn, stress en depressie mee te behandelen; ze zal al je problemen laten verdwijnen.

De wiet van de purple haze wordt om pijn, stress en depressie mee te behandelenDe high na het roken van de wiet is zeer sterk te noemen

 

Purple Haze Kweken

Voor het kweken van Purple Haze heb je wat meer ruimte nodig dan bij de meeste wietplanten. De plant vereist daarnaast veel water. Indien je deze plant buiten wilt gaan telen kun je de zaadjes het beste in juni of juli zaaien. Bij een binnen kweek adviseren wij de plant snel in de bloei te zetten om ruimte gebrek in je kweekruimte te voorkomen. Om bij deze plant de ideale bloei te behalen is het gebruik van voldoende ventilatoren aanbevolen.

Purple Haze is met name bekend om haar paarse kleur, de witte trichomen die in overvloed aanwezig zijn en de hoge potentie. Bij een kweek uit zaad kan de paarse kleuring waar de Purple Haze zijn naam aan heeft te danken afhankelijk van de genetica van de plant in vele kleurvarianten voorkomen. De paarse kleur wordt veroorzaakt door Anthocyanen in de plant. Indien er hiervan voldoende in de plant aanwezig is dan krijg ze een zichtbare mooi paarse kleur. De plant zal tijdens de groeifase echter gewoon groen zijn. Pas aan het eind van de bloeiperiode, wanneer al het bladgroen is afgebroken, komt de paarse kleur naar boven. Anthocyanen zijn sterke antixidanten waardoor ze ook een medicinale waarden hebben waaronder ontsteking remmende eigenschappen. Purple Haze is een kruising van verschillende Haze soorten en een Indica waardoor de bloeitijd naar 8 tot 10 weken is verkort. De Purple Haze wietplant heeft een gemiddeld sterke resistentie tegen schimmel vorming. De wiet van deze paarse bestseller heeft een THC-gehalte van 22% waardoor je wel kan stellen dat het hier om een pittige soort gaat.

Eigenschappen Purple Haze

 

Uiterlijk wietplant

Purple Haze is niet moeilijk te kweken en zal wiet voor je produceren van een uitstekende kwaliteit. De planten zullen tussen de 1,2 en 1,5 meter hoog worden en krijgen dikke takken en prachtige gedraaide toppen die vol zitten met kleverige witte trichomen. Door de uitgestrekte takken zorgen voor een optimale groei van de toppen. Deze dikke, vette toppen zullen naarmate de plant rijper wordt verkleuren van blauw naar een schitterend paars waardoor de plant nog mooier wordt. De woest groeiende plant met lichtgroene en heldere bladeren en paarse toppen is hierdoor een genot om naar te kijken en zal in je tuin zeker de aandacht trekken.

Purple haze is goed binnen te kweken

Geschikt voor binnen-, buiten- en kaskweek

Purple Haze is geschikt voor de binnen-, buiten- en kaskweek. De bloeiperiode duurt voor een optimale opbrengst ongeveer 70 dagen. De opbrengst van deze plant bij een buitenkweek is met ongeveer 400 g/m² doorgaans wel hoog te noemen. Van belang is dat je niet te vroeg gaat oogsten aangezien dit veel in kwaliteit en gewicht kan schelen. Daarnaast kunnen seizoensinvloeden een rol spelen. Indien je in de winter tijdens de groeifase de temperatuur in je hok niet optimaal is krijg je een achterstand die niet meer in te halen valt.

Purple Haze bij Wietzaadjes.nl (5 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
 • Purple Haze #1 - Positronics Seeds Purple Haze #1 - Positronics Seeds
  € 14,95
  Purple Haze #1 - Positronics Seeds

  Purple Haze #1 van Positronics Seeds is een Sativa dominante wietsoort die bij zowel een binnenkweek als een buitenkweek een goed resultaat laat zien. Met een hoog THC gehalte zorgt deze soort voor een krachtig en creatief effect. Deze soort is zeer geschikt voor kwekers met wat ervaring!

  € 14,95
 • Purple Haze - G13 Labs Purple Haze - G13 Labs
  € 10,50
  Purple Haze - G13 Labs

  Purple Haze van G13 Labs is een feminised wietsoort die voornamelijk sativa genetica bevat. Ze krijgt tijdens de bloei mooi paarse compacte toppen. De wiet van deze plant heeft een kruidige haze geur en smaak.

  € 10,50
 • Purple Haze - Huismerk Wietzaadjes.nl Purple Haze - Huismerk Wietzaadjes.nl
  € 6,95
  Purple Haze - Huismerk Wietzaadjes.nl

  Purple Haze van ons Huismerk Wietzaadjes.nl is een zeer bekende wietsoort die perfect is voor de wat koelere klimaten. Je kunt deze wietplant binnen en buiten kweken en is zeer makkelijk in onderhoud. Ze heeft een hoog THC gehalte en kan medicinaal gebruikt worden.

  € 6,95
 • Purple Haze - White Label Purple Haze - White Label
  € 12,95
  Purple Haze - White Label

  Purple Haze van White Label is een zeer mooie wietsoort die geschikt is voor een binnenkweek en buitenkweek. Deze wietplanten worden niet zo groot en hebben een kruidige haze smaak.

  € 12,95
 • Purple Haze X Malawi - Ace Seeds Purple Haze X Malawi - Ace Seeds
  € 14,95
  Purple Haze X Malawi - Ace Seeds

  Purple Haze X Malawi van Ace Seeds zijn feminised wietzaadjes die pure sativa genetica bevatten. Ze heeft een lange bloeitijd en het resultaat is een krachtige haze wiet die een stimulerend effect heeft.

  € 14,95

Purple Haze bij Wietzaadjes.nl (5 zaadjes gevonden)

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
x

Product succesvol toegevoegd aan jou winkelmand.

Afrekenen